برای گزارش دادن ایرینا14 مرکز فعال احیای منابع آبی در کشور شامل 9 مرکز احیای ذخایر ماهیان خاویاری و استخوانی در سواحل دریای خزر در سه استان شمالی و چهار مرکز در سواحل آبهای داخلی (دو مرکز در خوزستان) (یک مرکز در خوزستان) سیستان و بلوچستان و یک مرکز در آذربایجان غربی). همچنین در خلیج عربی و دریای عمان (هرمزگان) مرکز بازیافت منابع آبزی وجود دارد.
ژاپن یکی از کشورهای پیشرو در احیای ذخایر در جهان به شمار می رود، همچنین استرالیا، چین، دانمارک، فرانسه، ایسلند، کره، نروژ، اسپانیا، تایلند، انگلیس و آمریکا، علاوه بر کشورهای همسایه ایران از جمله بحرین و … عربستان سعودی. کویت از دیگر کشورهای فعال در زمینه بازسازی ذخایر است.
اکنون طی سه سال گذشته با توجه به فشارهای موجود بر این آبزیان و به منظور حفظ و احیای آنها و تامین امنیت غذایی کشور، مراکز احیای منابع آبزی کشور از جمله هرمزگان وارد مرحله جدیدی شده و ارزشمند است. اقداماتی در این زمینه انجام شده است.
معاون پرورشی آبزیان سازمان شیلات ایران، مدیر کل بازیابی و حفظ ذخایر ژنتیکی ماهیان سازمان شیلات ایران، مدیر کل مالی سازمان شیلات ایران، مدیر کل شیلات استان هرمزگان، مدیران کل و روسای مراکز احیاء در شمال امروز چهارشنبه جمعی از مسئولان شیلات اداره کل شیلات این استان ها در نشست تخصصی به میزبانی هرمزگان به بررسی عملکرد مراکز احیا و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان کشور نشستند.
مدیرکل احیاء و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات کشور در این نشست که به میزبانی بندرعباس برگزار شد، با توجه به راه اندازی سه مرکز احیای ذخایر آبزیان در استان هرمزگان و در راستای بهره گیری از تجربیات و وی با اطلاع از فعالیت های این مراکز گفت: جمهوری اسلامی ایران از سال 1350 رسما شروع به احیای منابع آبی کرد و اقدامات ارزنده ای انجام داد.
نادر کرم راد با اشاره به اینکه احیای ذخایر آبزی برنامه همکاری و مشارکت انسان و طبیعت به منظور بهبود و افزایش توده زنده است، نشان می دهد که این فعالیت به منظور جبران کاهش، افزایش ذخایر برای گونه های خاص انجام می شود. ، یا ترکیب ذخایر را تغییر دهید.
وی بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی در شمال و ذخایر ماهی و میگو در جنوب کشور را یکی از مهم ترین برنامه ها برای بازسازی ذخایر آبی در کشور دانست و گفت: در سال های اخیر شاهد تلاش ها و تلاش های فراوانی در این راستا بوده ایم .
کرمراد تصریح کرد: در مجموع بیش از 2 میلیون و 300 هزار قطعه ماهی خاویاری کوچک در کشور تولید شد که 92 درصد آن متعلق به گونه «گرابرون»، 4 درصد متعلق به «اوزونبرون»، 3 درصد «شیپ» و 1 درصد متعلق به «شیپ» است. ماهی خاکستری.” «فیل ماهی» و تنها در مورد رقم گارابون، برنامه تولید مصوب محقق نسبت به سال گذشته 97.4 درصد رشد داشته است.
مدیرکل بازسازی و حفاظت ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران، توزیع بذر ماهیان خاویاری تولید شده در مراکز احیای منابع آبزیان کشور به بخش خصوصی را یکی از اقدامات مهم سازمان شیلات ایران در راستای تحقق این هدف عنوان کرد. به توسعه پرورش ماهیان خاویاری کمک کرد و گفت: در مجموع 17 هزار و 960 قطعه فیل ماهی به 60 بهره بردار خصوصی در 11 استان کشور فروخته شد که منجر به رونق تولید و اقتصاد شد. امسال 136 درصد از اهداف برنامه هفتم پیشرفت محقق شد و بیش از 438 میلیون قطعه ماهی کوچک در ذخایر آبزیان کشور رهاسازی شد.
احیای منابع آبی، نیاز امروز، حمایت فردا
معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه آبزی پروری یکی از زیربخش های کشاورزی است که می تواند نقش مهمی در تامین پروتئین و امنیت غذایی داشته باشد و از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: تولید آبزیان به عنوان یک پروتئین سالم و مغذی. منبع می تواند نقش مهمی در ایجاد فرصت های شغلی، سلامت و امنیت غذایی پایدار برای جامعه داشته باشد.
مهدی شکوری وی با تاکید بر اهمیت فعالیت مراکز احیای منابع آبی گفت: این مراکز در تثبیت و تقویت ذخایر آبی و در نتیجه تثبیت ماهیگیری و معیشت ساکنان مناطق ساحلی با توجه به تغییرات اقلیمی نقش اساسی دارند. فشار فعلی بر منابع آب
شکوری بازسازی منابع آبی را یک نیاز امروز و پشتوانه ای برای فردا و گامی محکم در تامین امنیت غذایی دانست و گفت: مراکز احیای منابع آبی توانایی ویژه ای برای صنعت آبزی پروری و همچنین احیای منابع آبی است.
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با اشاره به اقدامات خوب استان هرمزگان در جنوب کشور و در راستای بازسازی منابع آبی، تصریح کرد: برنامه مصوب تولید بذر ماهی استخوانی در خزر است. دریا در سال 1402 هجری قمری 334 میلیون قطعه بوده که از این تعداد 386 قطعه یک میلیون قطعه از انواع ماهی ها مانند ماهی سفید، کپور دریایی، کپور تالابی، کپور، کپور، ماهی آزاد، سوف، تخمگذار و اردک ماهی بوده است. مراکز نگهداری و حفاظت از ماهی منابع ژنتیکی ماهیان استخوانی به 148 درصد از اهداف کمی برنامه دست یافت.
رهاسازی 315 میلیون قطعه آب در مراکز احیای ذخایر آب هرمزگان
مدیرکل شیلات هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به راه اندازی سه مرکز ذخیره آبزیان در استان گفت: با احداث این مراکز حدود 315 میلیون قطعه آبزی (300 میلیون قطعه کوچک)، میگو تولید شد. و 15 میلیون قطعه ماهی دریایی در مدت یک سال رهاسازی شد
مسعود البرانی مرد: با پیگیری و تلاش سازمان شیلات ایران، استان هرمزگان و شیلات با توجه به نیاز استان؛ سه مرکز احیای ذخایر آبزیان در بندرلنگ، قشم و جاسک در حال ساخت است که در صورت تخصیص اعتبار مناسب به زودی تکمیل می شود و تامین مالی برای اجرا و ساخت این مراکز به زودی به اتمام می رسد.
وی بیان کرد: افزایش صید از دریا، افزایش مصرف سرانه آبزیان در کشور، جبران عوارض صید بی رویه در ذخایر و ایجاد تعادل در ذخایر و اکوسیستم دریایی از دیگر دلایل و ضرورت ها است. برای احیای ذخایر آب
مدیرکل شیلات هرمزگان: الفزهار گفت: با توجه به ساحلی بودن هرمزگان، فعالیت های شیلاتی اعم از صیادی و آبزی پروری از اولویت های استان در زمینه اشتغال و تولید است و با توجه به تنوع گونه های آبزی در آب های این منطقه، شیلات در استان یک این نهاد مهم و نقطه شروعی است که وظیفه حاکمیت، مدیریت صید، حفظ و احیای ذخایر آبزی را بر عهده دارد و در این راستا برنامه ریزی برای حفظ و احیای ذخایر از طریق تکثیر و رهاسازی بچه میگو و ماهی را بر عهده دارد. در مرحله تولیدمثل، مراکز احیای ذخایر دولتی و خصوصی برای شیلات در اولویت هستند. در استانداری.
وی بیان کرد: از سال 1377 هجری شمسی پرورش و رهاسازی آبزیان توسط تنها مرکز احیای ذخایر دریایی دولتی جنوب کشور که بندرکلاهی است علاوه بر استفاده از انرژی خصوصی انجام می شود. بخش، و تا به امروز بیش از 430 میلیون قطعه میگو و ماهی کوچک در مصب رودخانه ها (پناهگاه) رهاسازی شده است.
بارانی طرح تامین آبزیان جوان، میگو و سایر آبزیان برای رهاسازی را یکی از طرح های مهم شیلات هرمزگان در راستای احیای منابع آبی عنوان کرد و گفت: در این طرح 30 میلیون قطعه میگوی محلی (حدود 2 گرم) انجام شد. در استان هرمزگان تامین و رهاسازی شد، در نهایت در مجموع بیش از 32 میلیون و 700 هزار قطعه بچه میگو در زیستگاه های میگوی استان رهاسازی شد.
هرمزگان با بیش از 35 هزار بهره بردار شیلات و تولید بیش از 340 هزار تن آبزیان دریایی و پرورشی به عنوان بزرگترین استان صیادی کشور شناخته شده و رتبه نخست تولید شیلات در کشور را به خود اختصاص داده است.
https://www.irna.ir/news/85644490/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B0%D8%AE%D8%A7%DB%8C%D8%B1-%D8%A2%D8%A8%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D9%86-%DA%AF%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C