گندم معمولی (T.aestivum L.em.Tell) در محدوده وسیعی از شرایط آب و هوائی جهان رشد میکند و در حقیقت این گیاه سازگارترین گونههای غلات است. زمینهای زیادی در سرتاسر جهان در مقایسه با سایر گیاهان زراعی، به کشت آن اختصاص داده شده است، زیرا گندم غذای اصلی انسان است که به طور مستقیم مورد مصرف قرار میگیرد. به این ترتیب سطح کشت و تولید جهانی آن از سایر محصولات بیشتر است. گندم منبع اصلی کربوهیدرات غذای انسان را تشکیل داده و از لحاظ تهیه نان و ارزش نانوایی، آرد هیچیک از غلات به پای آرد گندم نمیرسد. به خاطر داشتن بافت همبندی گلوتن گندم، خاصیت نانوایی آن دارای ارزش بسیار بالایی است. کیفیت گلوتن گندم بستگی به ژنوتیپ گندمها دارد و همین صفت است که آرد گندم را ممتاز مینماید.
خیر، چرا که در بازه زمانی یک ماهه، قیمت شیبا، کاهش 15.38 درصدی را تجربه کرده در حالیکه قیمت گندم، 2.88 درصد افزایش داشته است.
100 گرم agriculture-na.ir 327 کیلو کالری انرژی غذایی تأمین می کند و منبع غنی از چندین ماده مغذی ضروری مانند پروتئین، فیبر غذایی، منگنز، فسفر، نیاسین و سایر مواد معدنی است. سیاهک گندم یکی از بیماریهای قارچی گندم است که میتواند به صورت سیاهک آشکار، سیاهک برگ، سیاهک پنهان معمولی و … ظاهر گردد. سیاهک پنهان، مهمترین و رایجترین و در عین حال، مخربترین نوع سیاهک است که خسارت زیادی مخصوصاً به گندم پاییزه وارد میآورد. افراد مبتلا به گرفتگی و انسداد عروق نباید دانه گندم مصرف کنند. موجب افزایش انرژی در زنان می شود و خسگی و کسالت آنها را کاهش می دهد. علائم و عوارضی که در ابتدای یائسگی بروز می کند وبرای بانوان آزاردهنده است با مصرف گندم تصفیه نشده و کامل تا حد زیادی کاهش میابد.
پيشبيني توليد 312 تن گندم در بابل
بهترین نوع خاک برای کاشت گندم خاک لومی است که دارای حاصل خیزی بسیار مناسبی است. میزان نفوذ آب و هوا به این نوع خاک به میزان مورد نیاز و ایده آلی خواهد بود. کاشت گندم در خاک یک منطقه به سلامت و مواد آلی خاک کمک بسیاری میکند. مرحله نخست پس از انتخاب خاکی با شرایط رطوبتی و بافت مناسب، آماده نمودن بستر است. این کار برای آماده نمودن خاک به جهت جایگذاری نمودن بذر انجام میشود. بخشی از هزینه های اضافی کشاورزان گندم کار فرانسوی پوشش داده می شود.
عرضه گندم در بورس کالا به شفافيت وکيفيت بازار آن محصول کمک می کند
از لحاظ نوع کشت معمولاً گندمها را به دو دسته کلی گندم بهاره و گندم پاییزه تقسیمبندی میکنند. این دو نوع علاوه بر آن که دانههایشان از نظر رنگ، بافت، شکل و … باهم فرق دارد شرایط رشد و نمو آنها نیز باهم تفاوت میکند. این دو نوع گندم را در دو زمان مختلف در سال کشت مینمایند. عمق این شیار در گندمهای پاییزه زیاد و در گندمهای بهاره کم است. طرفین این شیار در گندمهای بهاره گرد و در گندمهای پاییزه گوشهدار است[نیازمند منبع].
پخته گندم با شكر و بادام به صورت حريره، چنانكه كم كم خورده شود، درمان خونريزي سينه است. گندم در دو نوع بهاره و پاییزه کشت می شود که محصول دهی پاییزه آن بیشتر است بنابراین می توان در هر منطقه ای گندم برداشت کرد. بعد از برداشت محصول، زمین آن هم چراگاه گوسفندان می باشد.
متأسفانه در این زمینه راهنمای تصویری کاملی برای راهنمایی دانشجویان وجود ندارد و اکثر منابع به صورت جسته و گریخته به تفاوتهای ظاهری گندم و جو پرداخته اند که کامل نیست. براین اساس برآن شدم که تمامی تفاوتهای ظاهری موجود بین دو گیاه گندم و جو را از مرحله جوانه زنی تا برداشت با کمک تصاویر رنگی و قابل فهم به قلم نگارش درآورم. امیدوارم مطالب نگارش شده و بیان روش تشخیص گندم از جو در مزرعه برای دانشجویان، پژوهشگران و اساتید محترم رشته مهندسی کشاورزی مفید باشد. این محصول استراتژیک بوده و به عنوان مهم ترین غله در جهان برای تامین غذا انسان ها کشت می شود. گندم ریشه های سطحی دارد و به همین منظور برای آماده سازی زمین قبل از کاشت باید از شخم سطحی استفاده کرد.