اخبار

گوشت های داغ محلی باید به اقلام کاتالوگ الکترونیکی اضافه شود

مدیرعامل فدراسیون دام سبک مرکزی کشور گفت: گوشت گرم تولید داخل باید در کالابرگ معرفی شود تا رغبت تولیدکنندگان بیشتر شود و گوشت با قیمت مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

به گزارش ایسنا، افشین صداداری با حضور در غرفه ایسنا در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران، با بیان اینکه در دهمین ماه سال 1402 بر اساس آمار گمرک، کل واردات گوشت به کشور به 90 هزار تن رسید، گفت: و همچنین حدود 25000 تن دام زنده که گزارش شده از این 25 هزار تن با توجه به ضریب تبدیل، 12 هزار تن گوشت خالص به دست می آید که در مجموع 102 هزار تن گوشت وارداتی داشته ایم. 10 ماه.

وی افزود: 400 هزار تن گوشت تولید داخل داریم که اگر این میزان گوشت را بر اساس جمعیت 85 میلیون و 500 هزار نفری کشور محاسبه کنیم، سرانه مصرف به 5.9 کیلوگرم می رسد. در حالی که مصرف سرانه در سال گذشته 7.5 کیلوگرم بوده است.

مدیرعامل فدراسیون مرکزی دام در کشور گفت: گفته می شود این آمار مربوط به کشتارگاه های رسمی است. اعلام کردیم که اگر 10 درصد به این عدد اضافه شود مثلاً 400 هزار تن به 440 هزار تن می رسد و سرانه مصرف به 6.4 کیلوگرم می رسد که باز هم نسبت به سال گذشته کمتر است.

وی با بیان اینکه آمار کشتارگاه ها نشان از کاهش 22 درصدی کشتار طی 10 ماه امسال نسبت به سال قبل دارد، افزود: در سال 1401 هجری شمسی 48 هزار تن واردات داشته ایم و سرانه مصرف 7.5 کیلو بوده است. این در حالی است که امسال 102 هزار تن واردات به ما وارد شد اما به ازای هر نفر کمتر از شش کیلوگرم رسید. اگر گفته می شود بازار با واردات تنظیم می شود، چرا با افزایش واردات، مصرف سرانه کاهش پیدا کرد؟

این فعال بخش خصوصی افزود: واردات باعث عدم افق روشن محصول شد و در نتیجه با کاهش تولید مواجه هستیم. واردات هر چه بیشتر باشد، فایده ای ندارد و اتفاقاً مضر است.

به گفته وی، نکته مهم در بازار گوشت این است که مصرف کننده قدرت خرید نداشته باشد. دولت باید قدرت مصرف کننده را افزایش دهد که با معرفی گوشت گرم در کالابرگ امکان پذیر است.

مدیرعامل فدراسیون مرکزی دام سبک کشور گفت: حمایت هایی که از حوزه کشاورزی انجام شد به حوزه تولید نرسید و نتیجه این شد که تولید دچار مشکلات اساسی شود.

وی با بیان اینکه بهتر است به جای حمایت نقدی به مردم پول نقد داده شود، گفت: گوشت قرمز گرم خانگی جزو کالاهای الکترونیکی نیست، سوال اینجاست که چرا این گوشت قرمز جزو کالا نیست؟ می توانیم حساب کنیم که اگر مردم گوشت گرم محلی را با کالابرگ بخرند برایشان به صرفه تر است یا گوشت گرم منجمد و وارداتی بخرند؟

قاضی افزود: متوسط ​​قیمت هر کیلو گوشت وارداتی 370 هزار تومان است. اگر کاتالوگ الکترونیکی به درستی در سازوکار خود پیاده شود، قیمت دام زنده از 250 هزار تومان به 230 هزار تومان می رسد. با این قیمت حیوان زنده قیمت لاشه حدود 460 هزار تومان یا قبل از رسیدن به دست مصرف کننده 550 هزار تومان می شود. از این مبلغ 300 هزار تومان یارانه را دولت و 250 هزار تومان را مصرف کننده می پردازد. استفاده از برچسب محصولات هم برای دولت و هم برای مصرف کننده مقرون به صرفه است.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1402120100655/%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%DA%AF%D8%B1%D9%85-%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D9%82%D9%84%D8%A7%D9%85-%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%A8%D8%B1%DA%AF-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%DB%8C%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%D8%B4%D9%88%D8%AF

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا