استفاده از راه حل های نوآورانه تنها راه تضمین امنیت غذایی در سال 2050 است

استفاده از راه حل های نوآورانه تنها راه تضمین امنیت غذایی در سال 2050 است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله خبری کشاورزی، محسن مردی امروز (سه شنبه) در سومین رویداد و نمایشگاه فناوری های نوین کشاورزی که در مقر دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، درباره وضعیت کشاورزی افزود. بخش: بخش کشاورزی با رشد سالانه، تولید بیش از 130 میلیون تن محصول و اشتغال بیش از 15 میلیون نفر، مهمترین وظیفه ملی تامین امنیت غذایی کشور را بر عهده دارد و البته طی هزاران سال گذشته این مهم است. وظیفه مهمی بر دوش کشاورزان بوده است.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: یکی از مهم ترین شاخص های بخش کشاورزی به ویژه در سال های اخیر، ثبات تولید است که با وجود چالش ها و تهدیدهای مختلفی که کشور شاهد آن است، امنیت غذایی همواره دارای یک ضریب قابل قبول

وی تصریح کرد: البته چالش‌های همیشگی و برنامه‌های ناکارآمد از مهم‌ترین مشکلاتی است که بخش کشاورزی از آن رنج می‌برد که دلیل اصلی آن ریشه‌های کهن تاریخی و فرهنگی و عدم تحلیل، نوآوری و استفاده است. منابع انسانی و زیرساخت قابلیت ها با توجه به مزایا.

مردی همچنین با اشاره به مهم ترین دیدگاه ها و راهبردهای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با برخورداری از تخصص ارزنده، نیروی انسانی متخصص و زیرساخت های پیشرفته، متعهد به ارائه خدمات گسترده فناوری های نوین به مؤسسات و سایر تحقیقات است. مراکز برای دولت و اجرای پروژه های تخصصی عمده و هدفمند در زمینه های مختلف با استفاده از فناوری های مختلف.

وی مهمترین راهبرد پژوهشگاه بیوتکنولوژی را تلفیق علم، نوآوری و کسب و کار دانست و بر این باور است که حل چالش های حوزه کشاورزی تنها با انتقال دانش و فناوری محقق می شود و لازم است تا اصلاحات لازم در حوزه سیاست گذاری، مقررات و اصلاح روندهای موجود.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: این پژوهشکده با ایجاد مرکز نوآوری و حتی ارائه جداول آزمایشگاهی، اکنون با تمام قوا به عنوان یک واحد تحقیق و توسعه در کنار واحدهای تولیدی کشور قرار گرفته و بیش از 85 درصد را در اختیار دارد. سرمایه گذاری مشترک با مؤسسات خصوصی یا سایر مراکز علمی و تحقیقاتی کشور.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: اثربخشی محصولات فناورانه این پژوهشگاه در بیش از 200 هزار هکتار با ارزش سالانه بیش از 175 میلیون دلار در کشور مورد استفاده قرار می گیرد.

سومین رویداد فناوری های نوین کشاورزی

وی خواستار تحلیل، نوآوری و خروج از بن بست برای شکستن کلید توسعه پایدار کشاورزی شد و گفت: سومین رویداد فناوری های نوین کشاورزی به عنوان بستری مهم برای تلفیق علم، نوآوری و کسب و کار در حوزه کشاورزی نوین تاثیرات زیادی بر جامعه دارد. و بخش کشاورزی اکوسیستم.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی هدف از برگزاری این رویداد را ایجاد بستری برای ارتباط فعالان عرصه تولید و فناوری مواد غذایی دانست و ادامه داد: این شبکه سازی تاثیر عمیقی بر اکوسیستم کشاورزی دارد و منجر به بهبود عملکرد و پایداری بخش کشاورزی سیستم ها

وی بیان کرد: برای این کار ابتدا شبکه گسترده ای از فعالان تولید مواد غذایی اعم از شرکت ها، کشاورزی، صنایع، پژوهشگران، مراکز علمی و سایر دست اندرکاران در حوزه های تولید، بازار، حاکمیت و فناوری ایجاد کردیم و سپس جلسات و هماهنگی های لازم انجام شد. بین دو طرف جلسات دوجانبه یا گروهی منجر به توضیح یک یا چند موضوع شناسایی شده با راه حل های مشخصی شد که به وضوح نقش بازیگران را مشخص می کرد.

مردی گفت: در نهایت در سومین رویداد فناوری های نوین کشاورزی، 40 شرکت از سراسر کشور در حوزه های مختلف و خاص فناوری های نوین کشاورزی انتخاب شدند که هر کدام با نوآوری های خود می توانند در ارتقای امنیت غذایی کشور موثر باشند. ایده ها و نوآوری ها.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی افزود: در سومین رویداد، دو نشست تخصصی نهاده‌های بیولوژیکی و بازدارنده‌های زیستی، علاوه بر جلسه کشاورزی و صنایع، با حضور بازیگران اصلی این حوزه‌ها از سطح علمی و علمی برگزار شد. دیدگاه تکنولوژیکی بخش‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، فعالان بازار و تجارت، مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی و سایر ذی‌نفعان برای رفع نیازهای کشاورزی و صنایع و حل چالش‌های پیش رو تشکیل جلسه خواهند داد.

وی تصریح کرد: بازدید از شرکت های فناور در حوزه نمایشگاهی و همکاری نزدیک تولیدکنندگان و شرکت های فناور زمینه ساز توسعه پایدار و آینده ای روشن در کشاورزی خواهد بود.

مردی ادامه داد: با افزایش دانش تولیدکنندگان، تمایل آنها به استفاده از فناوری های نوین افزایش می یابد و در نتیجه شاهد رشد و پیشرفت کمی و کیفی محصولات کشاورزی خواهیم بود. این تعامل باعث ارتقای توانمندی شرکت ها و بهبود محصولات و خدمات آنها می شود و به این ترتیب هر دو طرف از این همکاری منتفع خواهند شد و البته منفعت اولیه آن جامعه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: نقش صادرکنندگان در بخش کشاورزی به ویژه در توسعه بازارهای جدید، افزایش درآمد کشاورزان، انتقال فناوری و ایجاد استانداردهای کیفی بسیار حیاتی است و سرمایه‌گذاران نیز می‌توانند با تامین مالی به تسریع توسعه فناوری‌های نوین در کشاورزی کمک کنند. منابع و پشتیبانی برای پروژه های نوآورانه انجام شده است

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: 17 قرارداد در زمینه کودهای زیستی، بازدارنده های زیستی، نانوکودها، پلاسمای سرد، آغازگر صنایع لبنی، نانوفیلترها، نانو پوشش ها منعقد می شود.

https://www.irna.ir/news/85713065/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%AD%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D9%88%D8%A2%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C