اظهارات نمایندگان درباره سیاست های بانک مرکزی در حوزه ارزی
تعدادی از نمایندگان در گزارش سازمان صنایع و معادن درباره عملکرد مراجع مسئول در تامین و تخصیص نیاز ارزی واحدهای صنعتی و تولیدی نظر خود را اعلام کردند.
به گزارش ایسنا. سید احسان قاضی زاده هاشمی وی به گزارش کمیته صنایع و معادن در خصوص بررسی عملکرد دستگاه های مسئول در تأمین و تخصیص نیاز واحدهای صنعتی و تولیدی کشور به ارز، مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر این موضوع را عنوان کردند. بخشی از 42 میلیارد و همچنین مقداری ارز برای ماشین آلات مورد نظر ما. آیا صرفاً حفظ وضع موجود است؟ آیا مفاد برنامه هفتم اجرایی می شود؟ مسلم است که رشد 8 درصدی و افزایش 23 درصدی صادرات غیرنفتی در چنین شرایطی و این اهداف هرگز محقق نخواهد شد.
نماینده فریمان در مجلس ادامه داد: باید صادقانه با مردم صحبت کنیم. نیاز واقعی به ارتقای سطح فناوری در صنایع و معادن وجود دارد. سطح ایمنی در حادثه اخیر معدن طبس چقدر است؟ دلیل این امر فقدان رهبری و ایمنی HSA در بخش معدن بود. چرا چنین کمبود رهبری وجود دارد؟ به دلیل کمبود بودجه. کمبود مکانیسم های مورد نیاز در نهایت به دلیل شکل گیری سیاست های ارزی و پولی برای بخش خصوصی است. عدم نظارت وزارت کار مناسب است. اما اثربخشی حوزه ارزی در حوزه ایمنی، ارتقای فناوری، حفظ وضعیت واحدهای تولیدی و حفظ ایمنی کارگران موثر است.
قاضی زاده هاشمی گفت: ارز را بودجه مصوب سازمان برنامه می دانیم. ارز کالایی را که باید وارد کنیم باید بدهیم، نباید از منظر بودجه به آن نگاه کنیم.
مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس وی همچنین به گزارش این کمیته در خصوص بررسی عملکرد مراجع مسئول در تامین و تخصیص ارز مورد نیاز واحدهای صنعتی و تولیدی، مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز کشور اشاره کرد و گفت: آقای فرزین سیاست ارزی شما این است. اشتباه چرا این خطا است؟ زیرا تامین کننده نیز منبع است. اکنون همه صادرکنندگان را مشاهده کنید. بله، با اجبار و کنترل ها توانستم تا حدودی سیاست های ارزی را کنترل کنم. من به ایران خودرو رفته بودم و متوجه شدم که تقاضا برای ارزهای خارجی به شدت افزایش یافته است. دلیل این امر چیست؟ بنابراین این سیاست غلط ارزی منجر به کاهش عرضه شد.
جبار کوچی نژاد نماینده مردم صومعه سرا در شورای اسلامی وی همچنین گفت: آقای فرزین در گزارش خود اعلام کرد که سیاست های ما در حوزه ارزی بهبود شاخص های کلان اقتصادی، افزایش ارزش پول ملی و کاهش تورم است. از آنها می پرسم آیا کاری که در این مدت در بانک مرکزی انجام شد محقق شد یا خیر؟
وی گفت: مسلماً سیاستهای پولی بانک مرکزی اشتباه است که منجر به کاهش ارزش پول ملی و شاخصهای اقتصادی ما میشود. من معتقدم سیاست های اقتصادی که سال هاست بانک مرکزی اجرا می کند اشتباه است و قانون باید برگردد.
حسنعلی محمدی نماینده مردم فسا و عضو سازمان صنایع و معادن وی در خصوص گزارش کمیته صنایع و معادن مبنی بر بررسی عملکرد مراجع مسئول در تامین و تخصیص نیاز ارزی واحدهای صنعتی گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری سال را رونق تولید با مشارکت مردم نامیدند. کمیته ای در سازمان صنایع و معادن تحت عنوان کمیته تخصصی برای رفع موانع تولید تشکیل دادیم. در همین راستا، وزارت امنیت نیز کمیته ای را برای رفع موانع تولید که به معاونت محترم ریاست جمهوری می رسد، تشکیل داده است.
آل محمدی تائید کرد: با توجه به بازدیدهایی که از واحدهای تولیدی یا عزیزانی که به مرجعیت دعوت شده بودند، اکثر آنها به فکر مشکلات خودشان در خصوص تخصیص ارز و صف های ایجاد شده هستند.
علی کرد نماینده مردم خاش، نصرت آباد، میرجاوه و کورین در شورای اسلامی است وی با انتقاد از اظهارات رئیس کل بانک مرکزی خطاب به وی گفت: آقای فرزین چگونه این اعداد دروغین را مخابره می کنید؟ نتیجه واقعی و عملی سیاست های شما در صحنه چیست؟ این آمار و ارقام منجر به کاهش ارزش پول ملی، نرخ تورم بالا و کوچک شدن سفره مردم شد. باید در این زمینه برنامه ریزی کرد.
وی گفت: تولیدکنندگان در امر ثبت سفارش و تامین ارز از بانک مرکزی با مشکل زیادی مواجه هستند که کار آنها به سرعت تکمیل نمی شود و مدیران تولید به دلیل بوروکراسی خسته کننده بدون مدیریت گیر کرده اند. مشکل بعدی که در بانک مرکزی وجود دارد این است که بانک مرکزی اجازه دسترسی به تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و واردکنندگان را نمیدهد و برای استنباط و برنامهریزی به مسائل آنها گوش نمیدهد. اکیداً از بانک مرکزی تقاضا دارم دسترسی به معاونت ها و ادارات کل خود را فراهم کند.
نماینده شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی صنعت معدن و تجارت کشور باید از تولیدکنندگان و واردکنندگان حمایت کند و مشکلات این بخش را با نهادهایی مانند پیگیری و رفع کند. بانک مرکزی .
کردها همچنین تصریح کردند: ارز نمائی باید به طور مساوی به تولیدکنندگان داده شود.
رضا علیزاده، رئیس کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی وی همچنین گفت: به دلیل عدم تناسب ارز و سیاست های غلط بانک مرکزی، روز به روز شاهد کاهش صادرات و افزایش تقاضا برای واردات هستیم که نتیجه ای جز عدم تناسب ندارد.
وی با بیان اینکه ایرادات زیادی در تشریفات ثبت تقاضا و تخصیص ارز وجود داشت، گفت: سیاست های غلط بانک مرکزی باعث شد صادرکنندگان مجبور شوند ارز حاصل از صادرات را در سامانه نیما به قیمت مقرر تحویل دهند. و در نتیجه از طریق یک سری کارت های بانکی اجاره ای صادر می کنند.
رئیس کمیته صنایع و معادن شورای اسلامی ادامه داد: سیاست های بانک مرکزی مردم و جامعه را به سمت واردات سوق می دهد و هرکس در واردات و تامین ارز از دیگری پیشی می گیرد و از آن جهت صادرکننده مجبور می شود کیف پول خود را جای دهد. . ارز در سیستم به نرخ اجباری، این کار را نمی کند، در عوض کارت بازرگانی را اجاره می دهد و پول را به آن فرد می دهد و در نتیجه ارز به کشور برنمی گردد.
علیزاده افزود: آماری دادند که از زمانی که فولادی ها باید ارز حاصل از صادرات خود را به سامانه نما تحویل دهند، چقدر ارز به کشور برگشته است.
این عضو شورای اسلامی تصریح کرد: در این شرایط مردم در صف واردات ایستاده و منتظر دریافت ارز هستند و به همین دلیل و با توجه به محدودیت های ناشی از تعهدات ارزی ما نیز با کاهش مبادلات مواجه شده ایم. و سپس ارز حاصل از صادرات به کشور باز نمی گردد.
وی با بیان اینکه تفاوت شدیدی بین نرخ شبه ارز و بازار آزاد وجود دارد، تصریح کرد: این تفاوت قیمت باعث ایجاد رانت و پخش پول در میان واسطه ها می شود که کاهش صادرات محرک و افزایش واردات است. همچنین کم بها دادن به صادرات و اغراق در واردات اگر رئیس کل بانک مرکزی مشکلی در قانون ببیند از مجلس تقاضای رفع اشکال می کند.
ادامه دارد…
https://www.isna.ir/news/1403071007719/%D8%A7%D8%B8%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C