ایسنا/خبرگزاری خوزستان مدیرکل شیلات خوزستان از رتبه اول خوزستان در صید ماهی از منابع آبی محلی خبر داد و گفت: بر اساس سالنامه آماری سازمان شیلات ایران در سال 1402، 16 هزار و 840 تن ماهی توسط صیادان بومی از منطقه صید شده است. منابع آب
مرتضی السوری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آمار تولید و رهاسازی بچه ماهی به منظور احیای منابع آبی در سال 1402، اظهار کرد: سال گذشته 6 میلیون قطعه ماهی بومی از جمله قهوه ای، برزوم صادر شد. ، شربت و انزا. گونه جاتان در مراکز تکثیر و احیا ماهیان شهید ملکی و محلی سوسنگرد تولید و به منظور احیای منابع آبی در تالاب ها، رودخانه ها و دریاچه های پشت سدها رهاسازی شد و میزان برداشت از این منابع به 16840 رسید. تن آب.
وی ادامه داد: میزان رهاسازی ماهی طی 6 ماهه نخست سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال جاری بالغ بر 4 میلیون قطعه ماهی کوچک بوده که این تعداد با 90 درصد افزایش به هفت میلیون و 600 هزار قطعه رسیده است.
مدیرکل شیلات خوزستان گفت: ضرورت احیای منابع آبی، حفظ جمعیت ماهیان بومی، افزایش تولید آبزیان و تشویق صید در جوامع ساکن اطراف منابع آبی، افزایش فرصت های شغلی و بهبود معیشت ساکنان منطقه، کمک به افزایش ثروت ماهیان است. . مصرف سرانه آبزیان در نقاط مختلف استانداری، تشویق ماهیگیری و توسعه گردشگری از مهمترین اهداف رهاسازی ماهیان بومی در آبهای داخلی است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه منوط به تلفیق مدل علمی و تجربه 20 ساله احیای ذخایر آبزی برای این اداره دولتی و پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور است، گفت: پس از برنامه ریزی در حوزه گرمابی و ماهیان بومی. مراکز کشاورزی و برآورد حجم آب و شرایط فیزیکی و شیمیایی آب در کلیه منابع آبی و بررسی ابعاد مختلف وضعیت تالاب ها، رودخانه ها، دریاچه ها و سدها و مطابق با مأموریت و برنامه شیلات ایران. سازماندهی، فرآیند انجام و رهاسازی ماهی کپور و محلی به منابع آبی آسیب پذیر انجام می شود.
وی به لزوم حفظ اکوسیستم آبی و ایجاد فرصت های شغلی پایدار برای صیادان اشاره کرد و افزود: بر اساس مشاهدات و گزارش های عینی برخی از صیادان با استفاده از ادوات صید غیرمجاز (شور برق، سموم و …) اقدام به صید آبزیان در منابع آبزی می کنند. خسارات زیادی به منابع آبی با ارزش ژنتیکی بومی وارد شده است در سال های اخیر انتظار می رود اداره کل حفاظت محیط زیست استان با استفاده از ابزارهای نظارتی و وظایف قانونی خود برای پایش منابع آبی و برخورد با منابع آب غیرمجاز با حساسیت بیشتری عمل کند. شکارچیان
مدیرکل شیلات خوزستان گفت: تامین حق آبه تالاب ها و رودخانه ها به ویژه در فصول گرم سال نقش مهمی در ایجاد اکوسیستم ایده آل برای رشد و تکثیر طبیعی آبزیان محلی دارد.
السوری با بیان اینکه خشکسالی و ورود آلاینده ها زندگی آبزیان را مختل می کند، گفت: بر اساس نتایج تحقیقات، یکی از دلایلی که ماهی تیلاپیا را به یکی از گونه های غالب در مناطق آبی استان به ویژه در آبزیان تبدیل کرده است. تالاب شادجان، فرآیند تکثیر موجودات آبزی محلی است که بر فعالیتهای ماهیگیری و تغییرات شرایط فیزیکی و شیمیایی آب آن مناطق تأثیر میگذارد و ماهی تیلاپیا بهعنوان گونهای در آبهای کمکیفیت و در آبهای مختلف از مقاومت بالایی برخوردار است. محدوده دما، در رقابت با ماهی و ماهی محلی. گونه های محلی، توانایی بالایی در رشد و سازگاری دارند.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403072418352/%D8%B1%D8%B4%D8%AF-%DB%B9%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D8%B1%D9%87%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%88%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%B2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86