الان نان مملکت خرابه

به گزارش خبرگزاری مجله خبری کشاورزی، انواع نان ها در طول تاریخ همواره بر سر سفره ما ایرانیان بوده و گاه به دلیل تحولات مختلف سیاسی و اقتصادی از نظر حضور کم و زیاد شده است، اما همیشه همینطور بوده است. که نان مصرفی در هر خانه ای در انواع مختلف تنورهای سفالی و معدنی پخته می شد، بنابراین چگونه هر محله ای می تواند نانوایی های زیادی را با انواع نان عرضه کند.

اما همه این نان ها با گذشت زمان تغییر کرده اند نانی که مثلاً 30 سال پیش سر سفره های ما بود، رنگی قهوه ای مانند جیر داشت که عطر آن تا چند ساعت و حتی چند روز بعد خانه را پر کرده بود. نان اما نانی که هنوز از تنور نانوایی بیرون نیامده با رنگ سفید و گاه زرد کهنه به سرعت از تابه می افتد و بیات می شود.

حالا نان کشور از بین رفت/ جشنواره ملی کرمان سیلی به مدیران است

سال‌هاست که کارشناسان نانوایی و نگرانی‌ها از افت کیفیت نان سر سفره‌های مردم مورد توجه مسئولان مختلف قرار گرفته‌اند و بارها گفته‌اند که میزان سبوس استخراج شده از آرد فعلی افزایش یافته و نان‌ها افزایش یافته است. تولید شده فاقد روی است. و فیبر.

همین دغدغه های کارشناسان و مردم باعث شد تا جشنواره ملی نان برای اولین بار در شهر کرمان برگزار شود تا انواع نان سبوس دار در کشور عرضه شود و این نان از انقراض برگردد و یا حتی یک نان به ارمغان بیاورد. تقویت .

علاقه مندان به این حوزه از سوم تا هفتم مهرماه میزبان دومین جشنواره ملی نان با حضور 27 استان کشور و 15 شهرستان استان کرمان با 250 غرفه در پارک «مادر» کرمان بودند. نان سبوس دار، زندگی سالم، نان سبوس دار از دیدگاه کارشناسان طب سنتی، غرفه تئوری پخت نان و همایش روز جهانی غذا از جمله برنامه هایی بود که در حاشیه این جشنواره برگزار شد.

برگزاری این جشنواره در سطح ملی برای دومین بار نسبت به سال اول بسیار بهتر بود و نقاط قوت زیادی داشت، البته عده ای ایرادات و ایراداتی را نیز در نحوه برگزاری آن مطرح کردند که از جمله آن می توان به محل ایجاد ترافیک زیاد اشاره کرد. خبرگزاری جمهوری اسلامی (مجله خبری کشاورزی) نیز در گزارشی به نقاط قوت و ضعف این جشنواره می پردازد، اما آنچه محور اصلی این رویداد ملی بود، احیای نان ایده آل و سنتی ایرانی بود که پیش بینی می شود به یک نان برسد. نتیجه گیری مناسب در طول برگزاری آن برای این رویداد ملی با کارشناسان مختلفی مصاحبه کرده ایم.

محمدرضا خواجه وی نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات استان اصفهان، کارشناس وزارت بهداشت و مدرس کشوری سازمان فنی و حرفه ای در زمینه نانوایی در کشور است و اقدامات بین المللی را با همکاری وزارت بهداشت انجام داده است. سازمان بهداشت جهانی در زمینه نان سنتی. خبرنگار مجله خبری کشاورزی در گفت و گو با این کارشناس به بررسی جزئیات وضعیت نان در کشور و تاثیر جشنواره نان کرمان بر انواع نان پرداخت.

جشنواره نان کرمان یک جشنواره روند ساز بود

حالا نان کشور از بین رفت/ جشنواره ملی کرمان سیلی به مدیران است

وی بیان کرد: جشنواره نان در کرمان اولاً به لحاظ جریانی و ثانیاً رویدادی نوین در منطقه به حساب می آمد.

کارشناس وزارت بهداشت و مربی کشوری سازمان فنی و حرفه ای در حوزه نانوایی تصریح کرد: پیش از جشنواره نان کرمان در کشورهای آسیای میانه مانند تاجیکستان و ازبکستان جشنواره نان با نان شرقی و نان سبوس دار برگزار می شد.

حالا نان خراب است که باید خوانده شود

خواجه با ارائه تصویری از وضعیت نان در کشور گفت: آنچه در چند دهه گذشته اتفاق افتاده با فرمان 9 ماده ای رهبر معظم انقلاب در سال 1397 مغایرت دارد، چرا که در این فرمان باید نان کل زمین باشد. پشتیبانی می شود. رهبر معظم انقلاب در سال 78 در سخنان افتتاحیه آن سال به موضوع ضایعات نان اشاره کردند.

وی با اشاره به اینکه اکنون نانوایی ها از سودآوری خارج شده و به مرحله تولید نان رسیده اند زیرا قیمت نان هر سه سال یکبار تعدیل می شود، گفت: این نرخ ثابت است از سوی دیگر ساعت کاری کارگران در نانوایی ها ثابت است طویل و دستمزد پایین است و قیمت گندم در کشور متغیر و متغیر است و این عوامل بر کیفیت نان تأثیر می گذارد.

حالا نان کشور از بین رفت/ جشنواره ملی کرمان سیلی به مدیران است

نایب رئیس انجمن علوم و فناوری غلات استان اصفهان با اشاره به اینکه استان هایی مانند کرمان، اصفهان، یزد، سیستان و بلوچستان خاستگاه نان ملی و منطقه ای هستند، ادامه داد: نان تفتون نان غالب در کرمان است. و طبق علم، محتوای سبوس آن 10 درصد است. در حالی که این رقم در کشور 18 درصد است.

وی بیان کرد: بر اساس گزارش موسسه آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، زمانی که میزان سبوس موجود در آرد از 10 درصد بیشتر شود، 75 درصد فیبر، املاح و ویتامین E موجود در این آرد حذف می شود، یعنی در حال خواندن نان فاتحه ای هستیم.

کارخانه های کامل تولید آرد در کرمان ایجاد شود

خواجه تصریح کرد: اکنون که کرمان پرچمدار جشنواره نان در کشور شده و به آرزوی همه فعالان صنعت نان در کشور جامه عمل پوشانده است، مصوبه 29 شهریور 1403 شورای اسلامی شهر باید در این مورد اجرایی شود. استان بر اساس این مصوبه در هر فرمانداری یک تا سه کارخانه آرد (با حذف سبوس 4 درصد) اختصاص می یابد.

کارشناس وزارت بهداشت و مدرس کشوری سازمان فنی و حرفه ای در حوزه نانوایی بیان کرد: مصوبه ایجاد یک تا سه کارخانه آرد (با استخراج سبوس 4 درصد) اکنون فقط در شهرهای شیراز و اراک اجرا شده است. ، و در کرمان به عنوان پیشکسوت برای برگزاری جشنواره ملی الزامی است. نان به مرحله اجرا می رسد.

وی بیان کرد: اکنون که کرمان جشنواره ملی نان را برگزار کرده و نان ملی و منطقه ای را بیش از پیش نمایان کرده است، باید در این گونه جشنواره ها دلایل انقراض نان ملی را به دقت تحلیل کرد.

این کارشناس حوزه نان با اشاره به اینکه اگر نان کرمان همان مسیری را که با برگزاری جشنواره ایجاد شد طی کند، بسیاری از بیماری ها از سر مردم دور می شود، خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره نان از منظر گردشگری نیز حائز اهمیت است و توانست تا گردشگران زیادی را به این شهر جذب کند.

حالا نان کشور از بین رفت/ جشنواره ملی کرمان سیلی به مدیران است

کرمان تنها استان شایسته برگزاری جشنواره نان است

این کارشناس کشوری تصریح کرد: جشنواره نان به نام کرمان ثبت شد و سال گذشته یکی از استان ها مدعی شد چون مادر گندم ایران است این جشنواره را باید به این نام نامگذاری کرد اما با برنامه ریزی خوبی که انجام شد. . در استان کرمان به جرأت می توان گفت که هیچ استانی مانند کرمان نیست که نتواند میزبان چنین جشنواره مهمی باشد.

خواجی گفت: این را به رئیس غله آن استان هم گفتم، استانی مثل کرمان نیست که بتواند جشنواره نان را به خوبی برگزار کند و برنامه ریزی برای این جشنواره بسیار خوب بود.

این کارشناس بیان کرد: بانوی روستایی تولید کننده نان محلی با شرکت در جشنواره نان و فروش نان محلی توانست به انگیزه لازم دست یابد و شرکت در این جشنواره را هر ساله از برنامه های خود دانست.

وی بیان کرد: پس از برگزاری چنین جشنواره هایی، شوراهای آرد و نان در استان ها و استانداری ها باید شرایطی را فراهم کنند که اجازه نان پخت نان به کسی داده نشود مگر اینکه نان با آرد کامل پخته شود تا تاثیر این جشنواره ها در ارتقای سطح کیفی نان باشد. نان در استانداری روشن تر می شود.

این کارشناس گفت: برگزاری جشنواره بسیاری از سبک های نان ایرانی در این استان را در معرض دید همگان قرار داد، به عنوان مثال کسانی که نان محلی ایران را نمی شناختند، به این شناخت دست یافتند.

فضای جشنواره نان کرمان بر یادگیری متمرکز بود

خواجه گفت: حال و هوای جشنواره نان در کرمان باعث شد خانواده ها طرز پخت نان ملی و منطقه ای را بیاموزند.

وی تصریح کرد: البته عدم برگزاری کارگاه ها و نشست های تخصصی در جشنواره نان کرمان مشکل داشت اما باید زیبایی منظره را دید نه چرک پنجره را.

حالا نان کشور از بین رفت/ جشنواره ملی کرمان سیلی به مدیران است

ترویج جشنواره نان کرمان تا وزرا به آن دعوت شوند

کارشناس وزارت بهداشت و مدرس کشوری معاونت فنی و حرفه ای در حوزه نانوایی گفت: به نظر من سایت جشنواره خیلی خوب بود به خصوص اینکه سالن بزرگی در کنار این مکان وجود داشت که ظرفیت در نظر گرفته می شد. اما ما باید روی نحوه نگهداری آن در مقیاس وسیع کار کنیم. امیدواریم که وزیران نیز از آن بازدید کنند.

وی خاطرنشان کرد: با برگزاری جشنواره ملی نان در کرمان گامی در راستای امنیت غذایی، رشد تغذیه، پیشگیری از سوء تغذیه، تامین سلامت مردم و مصون ماندن از بیماری های واگیردار و غیرواگیر برداشته شده است.

حالا نان کشور از بین رفت/ جشنواره ملی کرمان سیلی به مدیران است

دومین جشنواره ملی نان در کرمان

وی بیان کرد: با توجه به مکان یابی و سایر موارد اجرایی مرتبط با آن، انتظار می رود مسئولان در استانداری خلأهای موجود را موشکافی کنند تا در دوره های آینده شاهد اتفاق مناسب تری باشیم.

https://www.irna.ir/news/85639311/%D8%AD%D8%A7%D9%84-%D9%86%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%85%D9%84%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%84%D9%86%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86