اخبار

الگوی کشت محصولات کشاورزی کشور 30 ​​درصد از شرایط ایده آل انحراف دارد

الگوی کشت محصولات کشاورزی کشور 30 ​​درصد از شرایط ایده آل انحراف دارد

آقای بهرام اندرزیان وی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار مجله خبری کشاورزی بر ضرورت اجرای الگوی کشاورزی تاکید کرد و گفت: اجرای صحیح الگوی کشاورزی علاوه بر رفع نیازهای کشور، چالش های موجود را نیز برطرف می کند. این در حالی است که اگر الگوی کشت هر سال پنج درصد تعدیل شود، پس از یک دوره 6 ساله، الگوی کشت متناسب با منابع و محدودیت ها خواهد بود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع (آب و خاک) و وجود تنش های زیست محیطی زنده و غیر زنده در بخش کشاورزی، افزایش تولید تنها با افزایش بهره وری امکان پذیر است. در سیستم های تولیدی متکی بر دانش و فناوری روز که مورد توجه قرار می گیرد این مراکز تحقیقاتی و آموزشی متولی اصلی تولید دانش و فناوری و انتقال آنها به عرصه های تولید هستند.

وی خاطرنشان کرد: اگر به کشاورز گفته شود که به دلیل محدودیت آب به جای برنج کنجد بکارد و پس از کاشت کنجد بازاری برای محصول وجود نداشته باشد، کشاورز متحمل ضرر می شود، بنابراین نمی توان الزامی ایجاد کرد اما به نفع آن است. بهره وری منابع، دولت باید مشوق هایی را برای اجرای مدل کشاورزی فراهم کند

اندرزیان ضمن تبیین جایگاه و نقش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در رفع چالش ها و توسعه کشاورزی در استان گفت: نظام بهره برداری کشاورزی باید در قالب سازماندهی باشد و کشاورزان باید کشاورزی منسجم داشته باشند. به نحوی که اتحادیه و برنامه ریزی بر اساس سهم و مساحت اراضی کشاورزی تشکیل شود.

وی افزود: کشاورزان برای کشت محصولاتی مانند برنج با برنامه ریزی جمعی برنامه ریزی کنند تا از آب و سایر منابع به نحو مطلوب استفاده شود و کشاورزان متحمل ضرر نشوند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: استان خوزستان اگرچه با تولید 17 میلیون تن محصولات کشاورزی در شرایط کنونی رتبه نخست کشور را دارد، اما تنوع آب و هوایی، دشت های وسیع و در معرض دید، از ویژگی های این استان است. و پنج رودخانه روان غنای گونه های گیاهی کشاورزی و دارویی می تواند نقش مهمی در امنیت و اقتدار غذایی کشور داشته باشد.

اندرسیان موقعیت استراتژیک استانداری و قرار گرفتن آن در مرز با کشورهای عربی خلیج فارس را مزیت دانست و گفت: این کشورها می توانند مقصدی برای صادرات محصولات کشاورزی باشند.

وی به چالش های کشاورزی در خوزستان اشاره کرد و گفت: تغییر اقلیم و پیامدهای آن مانند تنش گرمایی، خشکسالی، سیل، آفات و بیماری ها و همچنین کاهش منابع آبی در استان، کاهش کربن (مواد آلی) ) و خاک و حاصلخیزی از مهم ترین چالش های پیش روی این بخش یعنی کشاورزی محسوب می شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان تاکید کرد: علاوه بر تغییرات اقلیمی، مداخلات غیرمنطقی و نسنجیده انسانی که با اکوسیستم طبیعی و اکولوژیکی تداخل دارد، از جمله برداشت نامناسب گیاهان دارویی، چالش دیگری برای غنای گونه ای خوزستان. تحریم کردن.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، سالانه حدود 17.8 میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی در خوزستان تولید می شود که 20 درصد غذای کشور را تامین می کند.

https://www.irna.ir/news/85556632/%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D8%AA-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%DB%B3%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D9%85%D8%B7%D9%84%D9%88%D8%A8-%D8%A7%D9%86%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%81