به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران از وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی با اشاره به شعار روز جهانی خاک “مراقبت از خاک با اندازه گیری، پایش و مدیریت” افزود: اندازه گیری و پایش. خاک کشاورزی در سال 2019 به 13 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. برای اینکه طی پنج تا ده سال آینده بتوانیم خاکشناسی و حاصلخیزی انواع خاکهای کشاورزی را در مقیاس یک بیست و پنج هزار مطالعه کنیم.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بر نظارت بر آلودگی، تخریب و فرسایش خاک توسط عواملی مانند فاضلاب، سموم شیمیایی، پسماندها و پروژه های عمرانی مانند راهسازی و ساختمان سازی تاکید کرد. آلودگی و تخریب خاک کشاورزی و همچنین عناصر موجود در نظارت و مدیریت آن مانند فسفات، روی، پتاس و گوگرد در تولید محصولات نقش دارند.
نیازی شهرکی گفت: قانون حفاظت از خاک و آیین نامه اجرایی آن بسیاری از وظایف مربوط به مراقبت و کنترل خاک را بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و مردم نهاد.
در 13 دسامبر، جشنی برای بزرگداشت روز جهانی خاک برگزار می شود
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک با شعار مراقبت از خاک با سنجش، پایش و مدیریت 22 آذرماه سال جاری در وزارت جهاد کشاورزی برگزار می شود. و کشاورزی با حضور مقامات کشوری، نمایندگان مجلس، سفرای برخی کشورها، مدیران، کارشناسان، سازمان ها و انجمن های مربوطه و کشاورزان.
وی افزود: روز جهانی خاک هر ساله با هدف توجه و تبیین اهمیت سلامت و صیانت از این منبع تولید مواد غذایی و تبدیل آن به یک گفتمان عمومی در کشورهای جهان برگزار می شود و امسال ایران در 13 دسامبر میزبان این روز خواهد بود.
نیازی شهرکی با بیان اینکه این نماینده مجلس برای روز جهانی خاک برنامه های متعددی دارد گفت: علاوه بر برگزاری مراسم روز جهانی خاک با حضور میهمانان ملی و بین المللی و مهمانان ارجمند از خادمان خاک تجلیل خواهد شد.
وی به اجرای مسابقات هنری در رشته هایی مانند طراحی، عکاسی، فیلمبرداری، طراحی و مجسمه سازی با موضوع خاک و پخش کلیپ های تاثیرگذار درباره نقش و اهمیت خاک و اقدامات انجام شده و سخنرانی ائمه جمعه اشاره کرد. و گروه ها از دیگر برنامه های این نماینده مجلس است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: امسال برنامه داریم تا زنگ حفاظت خاک توسط مدیران مدارس کشور به صدا درآید.
https://www.irna.ir/news/85627098/%D8%B3%D9%86%D8%AC%D8%B4-%D9%88-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%AE%D8%A7%DA%A9-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%DB%B1%DB%B3-%D9%87%D9%85%D8%AA-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF