صامت وزیر اسبق کشور با اشاره به اینکه با اتخاذ تصمیمات و سیاست های اشتباه بسیاری از کارآفرینان و صنایع کشور را سرکوب کرده ایم، گفت: خودروسازان ما گروه بندی شده اند. چند بار از وزیر حراست در دولت قبل خواستم که واردات خودرو آزاد شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، محمدرضا نعمت زاده – وزير پيشين امنيت – در اولين جلسه سلسله نشست هاي آزمايشي حاكميت اقتصادي با تاكيد بر اينكه هر جا به بخش خصوصي اعتماد داشته باشيم به نتيجه رسيده ايم، اظهار داشت: در حالي كه در اين زمينه به نمايش گذاشته شده است. ما باید همیشه به بخش خصوصی اعتماد کنیم تا بتوانیم نتایج مطلوب را بگیریم.
وزیر سابق صمت با بیان اینکه از تشکیل مجمع کارآفرینان ایران بسیار خوشحالم، در پاسخ به این سوال که کدام صنعت در کشور آینده دارد؟ او گفت: «این صنعت بسیار متنوع است. بشریت، دانش و فناوری در حال پیشرفت است و ما باید این مسیر را طی کنیم. بنابراین، هر کسی در هر صنعتی که بتواند خود را با این مسیر وفق دهد، موفق خواهد شد.
اگر شرکتی سودآور نباشد، محکوم به شکست است
وی در خصوص عملکرد شرکت ها گفت: شرکت هایی با هدف کسب سود ایجاد شده اند، بنابراین اگر سودآور نباشند از بین می روند. اگر یک تاجر به روندهای اقتصادی و روند بازار توجه کند، قطعاً موفق خواهد شد.
وزیر سابق صمت با اشاره به آثار منفی تحریم ها گفت: امیدواریم سایه تحریم ها از اقتصاد کشور برداشته شود. ممنوعیت نه تنها یک نعمت است، بلکه یک مشکل و یک بدبختی است. بخش خصوصی باید بتواند از طریق شبکه سازی با سایر کشورها به رشد اقتصادی دست یابد.
نعمت زاده در پاسخ به این سوال که وزیر صنعت باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ وی توضیح داد: اولا وزیر باید وطن پرست باشد. او نباید به این فکر کند که چه کسی رئیس است. وزیر صنعت باید به بخش خصوصی اعتقاد داشته باشد، به آن احترام بگذارد و به رسمیت بشناسد. در دولت دوازدهم برای 5 مدیر بخش خصوصی دستور مشورتی دادیم که متأسفانه با خروج من از وزارت صمت این احکام لغو شد.
وی با اشاره به عملکرد خسولاتی ها گفت: صندوق های بازنشستگی، خسولاتی ها، شرکت های وابسته به بانک ها، مراکزی مانند آستان قدس رضوی، نیروهای مسلح و غیره مانند آمریکا و کشورهای اروپایی باید در نهادهای دولتی حضور داشته باشند. اما دخالت در امور بخش خصوصی جایز نیست.
صامت وزیر سابق کشور با اشاره به بحث تعادل بین کار و زندگی و ساعات کاری کارگران، بیان کرد: کشورهایی مانند چین و کره جنوبی شلوغ هستند و ساعات کاری خود را افزایش داده اند، بنابراین اگر کشورهای اروپایی اکنون ساعات کاری خود را کاهش دهند، این اتفاق خوبی است. . زیرا اقتصاددانان ناآگاهی خود را از مشکلات جهان سوم ایجاد کردند. این به معنای ریشه کن کردن بی سوادی نیست.
نعمت زاده با انتقاد از نظام آموزشی کشور، مطرح کرد: نظریه خواندن و خواندن اعداد و اعداد کافی نیست. ما نباید ذهن خود را با چیزهای بیهوده پر کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود صنایع آب در استان هایی مانند اصفهان گفت: قبل از انقلاب بندرعباس یک مرکز محسوب می شد، اما به دلیل اظهار نظر برخی افراد که معتقد بودند تاسیسات صنعت فولاد زنگ می زند، در در پایان تمامی دیگ ها جدا و به استان اصفهان منتقل شدند. حقیقت این است که ناآگاهی در تصمیم گیری ها باعث چنین اقداماتی شده است.
ما با اجرای تصمیمات و سیاست های اشتباه به کارآفرینان ظلم کرده ایم
صامت وزیر اسبق کشور در ادامه خاطرنشان کرد: با اتخاذ تصمیمات و سیاست های اشتباه به بسیاری از کارآفرینان و صنایع کشور ظلم کرده ایم. خودروسازان ما مونتاژ شده اند. چند بار از وزیر حراست در دولت قبل خواستم که واردات خودرو آزاد شود.
بر اساس اعلام انجمن بازرگانان ایران؛ وی در پاسخ به این سوال که آیا باورهای غلط مانع توسعه کشور می شود، گفت: مقام معظم رهبری هر ساله شعارهایی را مطرح می کنند و چند سالی است که این شعارها حول محور تولید مطرح شده است. ما آنقدر عقب هستیم که برای پریدن لازم نیست درصدی حرکت کنیم. برای انجام این جهش باید با جهان ارتباط برقرار کنیم. اگر تولیدکننده ای تولید خود را افزایش دهد اما به دلیل تحریم نتواند آن را صادر کند، عملا فایده ای ندارد. موضوع کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) باید به زودی مشخص شود تا بتوانیم به یک تحول کیفی در حوزه تولید دست یابیم. باورهای غلط باید در سطوح بالاتر اصلاح شود.
وی ادامه داد: هر دو بار که با رهبر انقلاب دیدار کردم، نظراتم را در مورد انتظارات بیان کردم و کمی تند بود، اما هر دو بار ایشان حرف مرا پذیرفتند. نتیجه یکی از دیدارهایم در سال 74 نهایتاً منجر به ارسال پیامی به آقای خاتمی رئیس جمهور وقت شد که کشور نیازمند افق و چشم انداز مثبت برای توسعه صادرات غیرنفتی است به شرطی که کشور متضرر نشود. اگر نفت قطع می شد در نهایت، این تلاش به تدوین Vision 1400 منجر شد.
صامت وزیر اسبق کشور همچنین به مقوله های عدم تعادل انرژی و ارز چند نرخی اشاره کرد و گفت: در مقوله عدم تعادل انرژی می توان با سرمایه گذاری در بخش خصوصی در حوزه برق و گاز کمبود موجود را جبران کرد. انحصار طلبان دولتی اجازه ورود بخش خصوصی به بخش انرژی را نداده اند و مانع آن می شوند. دولت با چند نرخی شدن ارز زمینه ایجاد نرخ ارز را فراهم کرد. در دوره ریاست جمهوری آقای روحانی، ریاست جمهوری از درخواست یکسان سازی نرخ ارز خبر داد.
الزامات همسویی بین دولت و بخش خصوصی
در ادامه علی سرزم – رئیس مرکز مطالعات راهبردی کارآفرینی – با اشاره به اینکه ارکان اصلی مجمع کارآفرینی ایران، کارآفرینان و پیشرانان هستند، گفت: هماهنگی دولت و بخش خصوصی موفقیت های بسیاری را ایجاد می کند.
وی افزود: البته گاهی اوقات اقتصاد کشور به سمت بهتر شدن می رفت و رشد اقتصادی مطلوب تر بود، اما اخیراً متأسفانه رشد اقتصادی کشور زیاد نبوده است، اما در عین حال در بخش خصوصی رشد خوبی داشته است. بخش.”
دهه نود یکی از دوره های پایدار در خدمت سکوت است
در ادامه این نشست نیازی – مشاور ارشد کانون بازرگانان ایران – با اشاره به اینکه دهه 90 یکی از دوران باثبات وزارت صمت بود، خاطرنشان کرد: این وزارتخانه بر اساس وظیفه قانون پنجم پس از کش و قوس های فراوان برای آن. . در نهایت جدایی و ادغام نهایی ایجاد شد.
وی افزود: جای تاسف است که یکی از چالش های این وزارتخانه بی ثباتی سیاسی و اداری ناشی از این تفکیک ها یا ادغام ها است. در واقع در سال 1392 مجلس به دنبال عزل این وزارتخانه بود که نعمت زاده با ارسال نامه ای به رهبر انقلاب نظر ایشان را جویا شد و در نهایت با اعلام نظر رهبری، عزل این وزارتخانه مطرح و پایان یافت. در همان سال
وی ادامه داد: ثبات سیاسی و اداری باید مهمترین ارکان این وزارتخانه باشد. در واقع اگر قرار بود این وزارتخانه مرتب دستخوش تغییرات گسترده شود، شرایط خوبی ایجاد نمی شد.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403071612197/%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%B8%D9%84%D9%85-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D9%85-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%87%D8%A7%DB%8C