پزشکان مصرف نان تهیهشده از غلات کامل و سایر غذاهای غنی از فیبر را توصیه میکنند. تحقیقات نشان دادهاند که غذاهای تهیهشده از غلات تصفیه شده نه تنها سبب افزایش وزن میشوند، بلکه خطر مقاومت به انسولین را افزایش میدهند. غلات کامل مانند گندم در بهبود بیماران مبتلا به اختلالات متابولیکی بسیار مؤثر هستند. انواع مختلفی از سندرم متابولیک عبارتند از چاقی شکمی، که به عنوان بدن “گلابی شکل” نیز شناخته میشود، تریگلیسیرید بالا، سطح پایین کلسترول HDL محافظ و فشار خون بالا. مصرف محصولات تهیه شده از گندم کامل در برابر این اختلالات از بدن محافظت میکند.
قرارداد خرید اوایل نوامبر همان سال بر پایه خرید دویست و پنجاه هزار تن گندم امضا و اجرای آن موکول به دریافت وام خارجی شده بود که چند روز پس از آن صندوق بینالمللی پول با دادن وامی به مبلغ ۳۵ میلیون دلار به ایران موافقت کرد. پس از کاشت بذر، زمین به صورت ردیفی کاشته شده و دوباره پشته ها و جویچه ها احداث می شوند. پس از کاشت بذر، زمین به مدت حدود ۴۰ روز آبیاری نمی شود (به دلیل این که بذر گیاه زراعی عمق کاشته شده است و رطوبت کافی برای جوانه زدن آن وجود دارد) .
نوکاریز | عمق کاشت گندم :
با توجه به اهمیت برداشت بایستی هماهنگی های لازم برای برداشت به موقع گندم انجام شود. این روش یکی از جدیدترین روش های کشت گندم در در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرد. در روش کشت روی پشته های بلند ۲ تا ۳ ردیف بذر روی پشته بلند و با عرض زیاد ( حدود ۴۵ تا ۷۰ سانتیمتر) کشت می شوند. به طور معمول در این روش عرض جویچه ها حدود 25 تا 30 سانتیمتر و ارتفاع پشتهها حدود ۱۲ تا ۲۰ سانتیمتر است. به هنگام آبیاری، آب در جویچه ها جریان یافته و رطوبت بهصورت نشتی در اختیار بذر قرار میگیرد.
شرایط ایدهآل برای رشد گندم ، آب و هوای خنک در دوره رشد رویشی ، آب و هوای معتدل در دوران تشکیل دانه و آب و هوای گرم و خشک در زمان برداشت محصول میباشد. بنابراین در مناطقی که زمستانهای سخت دارند، کشت گندم با مشکلاتی از قبیل سرمازدگی زمستانی مواجه میشود. البته باید بدانیم که گندم در برابر خشکی مقاومت چندانی ندارد و نمیتواند به مدت طولانی ، خشکی و کم آبی را تحمل نماید.
پرفروشترین محصولات
زیرا در طول این دوره شدت تبخیر و تعریق افزایش مییابد در حالی که معمولاً میزان بارندگی کم است یا اصولاً وجود ندارد. جوانه زدن گندم حساسیتی به نور ندارد و چه در تاریکی و چه در روشنایی گندم به خوبی جوانه میزند. لیکن برای گل رفتن، این گیاه احتیاج به روزهای (نور) طولانی دارد. شدت نور در زودرسی گندم و افزایش عملکرد و بالا رفتن کیفیت آن مؤثر است. از پوشینه بعضی از انواع گندم زایدهای به نام سیخک یا ریشک خارج میشود. گلها فاقد کاسبرگ و گلبرگاند و دارای سه پرچم و مادگی ساده هستند.
همانند دانه کینوا، agriculture-na سیاه هم در دسته شبه غلات قرار می گیرد و به گندم ربطی ندارد، بنابراین بدون گلوتن است. ترکیبات دیگری هم در سبوس و جوانه این دانه موجود است که در دانه تصفیه شده و آرد سفید دیگر وجود ندارد. بیشترین میزان آنتی اکسیدان ها در لایه آلورون که بخشی از سبوس است یافت می شود. گلوتن نام خانواده پروتئین های گندم بوده و 80 درصد از کل آن ها را شامل می شود.