چرا که در این روش رطوبت شلتوکها در حین برداشت بر خرمنکوبی بالا بوده و در حدود ۲۰ الی ۲۲ درصد خواهد بود. از این رو باید بلافاصله پس از برداشت و خرمنکوبی، شلتوکها را خشک کرده تا و به رطوبت ۱۴ الی ۱۵ درصد که استاندارد است، کاهش یابد. به همین جهت زمانی که قرار است از این کمباین ها، مزارع و زمین های بزرگ و وسیعی را درو کنند، باید تعداد خشک کن های منطقه به اندازه کافی باشد. دقت داشته باشید در صورتی که شاليزارهای مزرعه ورس نکرده باشند، پس از درو باید صبر کرد. این کار به دسته های شالی درو شده اجازه میدهد تا رطوبت خود را از دست داده و کاملاً خشک شوند. با توجه به شرایط آب و هوای موجود منطقه حدود ۱ الی ۲ روز زمان نیاز است تا این شالی ها خشک شوند و به مرحله بعد یعنی خرمنکوبی بروند.
بعد از اینکه مرحله نشاکاری به اتمام رسید چند روز بعد (حدوداً 10روز) عملیات کوددهی را انجام میدهیم تا به رشد برنج کمک کند. برای کوددهی از کودهای نیتروژنی یا ازته یا اصطلاحاً کود سفید و همچنین کودهای فسفاته یا اصطلاحاً کود سیاه استفاده می کنیم. عملیات سمپاشی را هم قبل از نشاء انجام می دهیم تا زمین را برای مبارزه با حشرات و آفات محیا کنیم و هچنین از رویش agriculture-na.ir علف های هرز تا حدود زیادی جلوگیری کنیم. وقتی زمین آماده نشا شد عملیات نشا را چه به روش مکانیزه و چه به روش سنتی انجام می دهیم. در نهایت انواع مختلف برنج ایرانی در بسته های 5 تا 80 کیلویی بسته بندی شده و برای مصرف مشتری ها فرستاده میشود. برنج درو شده در زیر تابش آفتاب بسیار خشک و ترد میشود و جو و ساقه برنج به راحتی توسط دستگاه کمباین از هم جدا میشود.
علف هرز
در برداشت محصولات خوابیده (بیش از 60 درجه)، ماشین کارایی مناسبی ندارد. برنج دانه سالار در حال حاضر از صادر کنندگان برنج ایرانی به اروپا است. ممکن است تاریخ های ذکر شده تحت تاثیر شرایط آب و هوا کمی پس و پیش شوند. ریاست زراعت هرات میگوید که امسال برداشت برنج در این ولایت بیست و پنج درصد افزایش یافته است.
در بسیاری از کشورهای توسعه یافته عمل تمیز کردن شلتوک قبل از عملیات خشک کردن و بعد از خرمنکوبی صورت میگیرد تا باعث افزایش قابلیت نگهداری و خشک کردن محصول گردد. تمیز کردن شلتوک قبل از ورود شلتوک به داخل ماشین پوست کن نیز تکمیل کننده عملیات باقی است. برای تمیز کردن شلتوک از الک های ارتعاشی و یا گردان، بادبزن ها، سنگ جدا کن ها و جداسازی مغناطیسی استفاده می شود. تقریباً 25% شلتوک تولید شده در دنیا و 60% شلتوک هندوستان تحت عملیات پاربویل قرار گرفته و سبوس حاصله از این شلتوک می تواند مستقیماً جهت تولید روغن خوراکی مورد مصرف قرار گیرد. در جنگ جهانی دوم چندین روش در کشورهای اروپایی و آمریکا تکامل یافته که اخیراً توسط همین روش ها، کشورهای آمریکا، اروگوئه، برزیل، آرژانتین، در سطح تجارت بین الملل مبادرت به تولید این فرآورده می نمایند.
اگر به کشت این برنج علاقه مندید به شما پیشنهاد می کنیم که مراحل کاشت و برداشت برنج ایرانی را بخوانید. یکی از ابزارهای مخصوص کشت برنج ایرانی دستگاه کمباین دستی است. در خرمنکوبی اقدام به جداسازی دانه از خوشه و پاکسازی آن ها می کنیم. خرمنکوب ها که توان آن ها با یک موتور کوچک تامین می شد کمک زیادی به شالی کاران بعد از برداشت برنج می کرد. به این شیوه که فرد دسته های شالی یا برنج را در برابر آن نگه می داشت و بعد از برخورد و ضربه، شاهد جدا شدن دانه از خوشه بودیم.
آماده سازی زمین