برداشت برنج در 2200 هکتار از شالیزارهای تنکابن استان مازندران
اگر می خواهید یک توده مدور داشته باشید انتهای خوشه ها را به سمت مرکز قرار دهید. اگر می خواهید توده مکعبی ایجاد کنید کپه ها را به پهنای دو دسته به نحوی روی هم قرار دهید که انتهای خوشه ها وسط باشد. کپه برداشت شده را در دست گرفته و به سمت کپه بعدی حرکت کنید.
آماده کردن مزارع برنج :
سپس در طول مدت دو ماه زمین این نشاها نیاز به آب دادن دارد تا به نزدیک به 25 الی 30 سانتی متر رشد کنند. البته همه اینها، فقط در صورتی فرض شده است که نوع و کیفیت دستگاه خرمن کوب دستی و خرمن کوبی سوار شده در کمباین، یکی باشد؛ وگرنه اگر کیفیت هایشان متفاوت باشد که خود ، فرض های دیگری را به وجود می آورد. در هر حال، پس از چندین روز، کشاورز سر فرصت ، دستگاه خرمن کوب را می آورد و شلتوک ها(دانه های برنج) را از ساقه ها ، جدا می کند. بیشترین عاملی که سبب می شود کمباین، شکستگی بیشتری تولید کند، مرطوب بودن شلتوک ها(یا دانه های پوست دار برنج ) است.
در سفید کن سایشی عمودی، برنج قهوه ای از قسمت فوقانی وارد محفظه سفید کن شده و از محیط یک مخروط ناقص به سمت پایین حرکت می کند و در اثر تماس با جداره خارجی و مشبک دستگاه، لایه سبوس از دانه جدا می شود. قسمت اصلی این دستگاه مخروطی است که سطح آن از مواد زیر پوشیده شده است و بعد از مدتی کار کردن مستهلک شده و لازم است تا سطح مخروط مرمت گردد. برای جداسازی لایه سبوس از برنج قهوه ای و تولید برنج سفید از ماشین سفید کن استفاده می شو. بر این اساس ماشین های سفید کن به انواع مالشی و سایشی تقسیم بندی می شوند. نحوه حرکت محصول درداخل ماشین سفید کن در مسیر افقی و یا عمودی صورت می گیرد. سفید کن های برنح دارای انواع متفاوتی می باشند که بطور خلاصه در زیر به آنها اشاره می شود.
– مراحل داشت برنج
با جریان برنج توسط مارپیچ انتقال و چرخش آن در محفظه پولیشر به وسیله ی نوارهای چرمی سطح برنج براق می شود. همچنین مشابه پولیشر مخروطی، توان مورد نیاز یک پولیشر افقی کمتر از یک سفیدکن می باشد. سفید کن تیغه ای تشکیل شده از یک توپی با شش برجستگی روی آن که در داخل یک محفظه استوانه ای که نیم آن به صورت مشبک است، گردش می کند. فشار بالای ایجاد شده در فضای بین توپی و تیغه در داخل دستگاه (که حدود 500 گرم بر سانتی متر مربع هم میرسد) و حرکت طولی و چرخشی دانه در داخل این محفظه باعث ایجاد اصطکاک و در نتیجه آن سفید شدن برنج می شود. در ماشین های پوست کن مخلوطی از دانه های پوست کنده (برنج قهوه ای)، شلتوک پوست نکنده، پوست و مقداری برنج شکسته تولید می شود.
برنج پس از سفید شدن و پولیش زدن به وسیله بالبر به الک برنج انتقال داده می شود. محصولی که از سفید کن خارج می شود مخلوطی از برنج سالم، شکسته و مقداری سبوس و گرد خاک می باشد. برای جدا کردن برنج سالم از شکسته و agriculture-na.ir درجه بندی برنج از غربال های برنج که دارای انواع مختلفی می باشدف استفاده می شود. این روش تولید موجب بالا رفتن مقاومت برنج در برابر فشار در مراحل تبدیل شالی به برنج و در نهایت ارتقاء راندمان تولید می گردد.
در صورتی که در روش دستی کارگران این شالی ها را شناسایی کرده و آنها را برداشت نمیکنند. سپس دسته های شالی درو شده به صورت نواری بر روی زمین قرار میگیرند که در صورت آفتابی بودن در طی یک الی دو روز خشک شده و با کمباین مخصوص قابل برداشت خواهند بود. در نهایت در کیسههای مخصوص جمع شده و به کارخانه های خرمنکوبی منتقل میشوند. معمولاً دانه ها تا یک الی دو هفته از آغاز و زرد شدن برگ ها آماده برداشت می شوند. در کنار این عامل، رطوبت شلتوک نیز معیاری برای برداشت محصول است.