برداشت و خرید پنبه در مغان آغاز شد

به گزارش روز جمعه خبرگزاری جمهوری اسلامی (مجله خبری کشاورزی)، کشت پنبه در شهرستان های پارس آباد، بلی سوار و الندوز در منطقه مغان استان اردبیل به دلیل شرایط اقلیمی مناسب و آب کافی برای سالیان متمادی رایج شده است. ، و کشت این محصول در سال 2018 شاهد رونق است.

محصول پنبه در زمینی به مساحت 9 هزار هکتار در سه شهرستان مغان شمال استان اردبیل کشت شد و پیش بینی می شود امسال 45 هزار تن پنبه از این مزارع برداشت شود.

کشت پنبه در ولسوالی مغان از اواخر ماه اپریل آغاز شده است، اما کشت فشرده این محصول پس از برداشت دانه روغنی کلزا و سیر از مزارع شمال این ولسوالی در ماه جوزا و طبق روال روزانه صورت گرفت. در مجموع برداشت این محصول از اواخر مهرماه آغاز شد

شواهد حاکی از آن است که سطح زیر کشت پنبه در استانداری اردبیل امسال به دلیل پایین بودن قیمت پنبه و هزینه بالای تولید این محصول به حدود 50 درصد سطح زیر کشت سه سال پیش کاهش یافت.

برداشت و خرید پنبه در مغان آغاز شد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استانداری اردبیل در گفت و گو با خبرنگار مجله خبری کشاورزی از کاشت پنبه ارقام «مه» و «الزعیم» در سال جاری خبر داد و بذر مورد نیاز کشاورزان را نیز در نظر گرفت. توسط سازمان جهاد کشاورزی ارائه شده است. اداره جهاد کشاورزی و تعاون روستایی.

غفور آقایی افزود: منطقه مغان استعداد خاصی در پرورش و تولید انواع محصولات کشاورزی دارد و کشت پنبه یکی از محصولات مهم و مهم وزارت جهاد کشاورزی است که اخیراً در این منطقه رونق دوباره یافته است. سال‌ها، در سه سال گذشته با چالش‌هایی روبه‌رو شدم و به مرور زمان کاهش یافت.

وی با اشاره به اینکه بهره وری مزارع پنبه مغان از میانگین چهار تن در هکتار به پنج تا 6.5 تن در هکتار افزایش یافت، افزود: سال گذشته 13 هزار و 200 هکتار از اراضی شمال استان اردبیل به کشت پنبه اختصاص یافت که در این مدت، 48 هزار تن پنبه 12 هزار تن و 18 هزار تن بذر پنبه برداشت شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل دلیل کاهش سطح زیر کشت پنبه در استان به حدود نیمی از سطح زیر کشت سه سال پیش را تاخیر در پرداخت پنبه عنوان کرد. خریداری شده در سه سال گذشته، پایین بودن نرخ خرید و عدم تحمل هزینه های این تولید را با سایر فعالیت های کشاورزی ذکر شده مقایسه می کند.

وی ارزش پنبه تولیدی در استانداری اردبیل را از نظر قیمت تضمینی که هر کیلوگرم محصول را 450 هزار ریال یا حدود 20 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: هر ساله پنبه به صورت توافقی خریداری می شود و پنبه نیز خریداری می شود. پاک کن شده است. کارخانه ها و نمایندگی های این محصول.

برداشت و خرید پنبه در مغان آغاز شد

آقایی با انتقاد از واردات تصادفی پنبه از خارج از کشور خاطرنشان کرد: این امر باعث شد تا قیمت پنبه تولید داخل پایین بماند و در نتیجه سطح زیر کشت این محصول در سال زراعی جاری 6 هزار هکتار کاهش یابد که کشت پنبه در منطقه مغان به صورت خودکار انجام می شود و مراحلی دارد و محصول به صورت نیمه اتوماتیک یعنی ترکیبی از فرآیندهای خودکار و دستی برداشت می شود.

وی با اشاره به فعالیت 12 کارخانه پنبه پاک کنی در استانداری اردبیل گفت: در راستای حمایت از پنبه کاران در نشست مشترک پنبه کاران، کارخانه داران، خریداران و مسئولان محلی در سه شهرستان پارس آباد، بیله سوار و الندوز قیمت تمام شده است. از هر کیلوگرم پنبه سفید 450 هزار ریال بدون خار و خار در نظر گرفته شد.

برداشت و خرید پنبه در مغان آغاز شد

عامل بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استانداری اردبیل فعالیت 1100 کارگر کشاورزی استانداری در زمینه کشت پنبه در استانداری اردبیل را بررسی کرد و افزود: در زمان برداشت در هر هکتار پنبه 40 نفر کار می کنند. برای دستمزد روزانه

وی پایین بودن میزان برداشت مکانیزه به دلیل نبود ماشین آلات برداشت در چین را مهم ترین چالش برای کشت این محصول مهم دانست و گفت: برداشت دستی پنبه زمان زیادی می برد و هزینه بالایی دارد و کیفیت برداشت پنبه نیز بالاست. با کمباین بسیار بالاتر از برداشت سنتی و دستی است.

آقایی افزود: پنبه به عنوان یک کارخانه صنعتی که به آن طلای سفید نیز می گویند، در بخش های اقتصادی گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد و این محصول به دلیل ایجاد پنج شغل جانبی برای هر شغل در کشاورزی، در این بخش بسیار حائز اهمیت است. بخش اشتغال و اقتصاد.

برداشت و خرید پنبه در مغان آغاز شد

به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران، پنبه يكي از مهم ترين محصولات كشاورزي است كه علاوه بر تامين مواد اوليه صنايع نساجي و نفت، در ايجاد فرصت هاي شغلي نيز نقش بسزايي دارد و كشاورزي كم است. محصولاتی معادل پنبه از نظر ارزش. توانایی ایجاد ارزش افزوده و تنوع بخشیدن به محصولات.

اراضی کشاورزی دشت مغان در شهرستان های پارس آباد، ایسلندوز و بلی سوار از مهمترین مناطق کشت پنبه در استانداری اردبیل به شمار می رود و به دلیل شرایط آب و هوایی مساعد، سال هاست که کشت پنبه در این منطقه زبانزد خاص و عام بوده است.

12 کارخانه پنبه در منطقه وجود دارد که علاوه بر خرید توافقی، محصول خریداری شده را به بازارهای هدف و کارخانجات نساجی ارسال می کنند و روغن ها را پس از تصفیه و تصفیه اولیه استخراج و به بذر پنبه تبدیل می کنند.

برداشت و خرید پنبه در مغان آغاز شد

کشت پنبه در منطقه مغان قدمتی طولانی دارد و این کشت نقش بسیار مهمی در حفظ کیفیت خاک کشاورزی، کاهش تعداد حشرات و کنترل آفات و بیماری ها دارد.

در سال های گذشته سطح زیر کشت پنبه در منطقه مغان به 20 هزار هکتار افزایش یافت، اما به دلیل جایگزینی سایر محصولات و عدم تحمل هزینه های تولید، سطح زیر کشت این محصول در سال های گذشته کاهش یافت.

https://www.irna.ir/news/85631254/%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D9%88-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D9%88%D8%B4-%D9%BE%D9%86%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%BA%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D8%BA%D8%A7%D8%B2-%D8%B4%D8%AF