بیانیه مرکز جهاد سازندگی جهاد سازندگی در پی درگذشت بنیانگذار فناوری آب های زیرزمینی

بیانیه مرکز جهاد سازندگی جهاد سازندگی در پی درگذشت بنیانگذار فناوری آب های زیرزمینی

به گزارش روز جمعه گروه اقتصادی مجله خبری کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی، در بیانیه مرکز مجاهدین جهاد سازندگی آمده است:

پروفسور دکتر سید انگ کوثر نیز مانند سایر عزیزان به کاروان تعالی انسان الی الله پیوست. دکتر کوثر یکی از اعضای انجمن بود اما بسیار خاص و منحصر به فرد. هرگز نمی توان ویژگی هایی را نادیده گرفت که آن را به افسانه علم، دانش و فناوری سفره های زیرزمینی تبدیل می کند که ابزاری مؤثر برای مدیریت بارندگی ها و سیلاب ها، تغذیه سفره ها و نجات مردم در روند آینده وحشتناک فرونشست دشت ها و زلزله های ویرانگر خواهد بود. . تمدن ها

برداشت بی رویه سطح آب های زیرزمینی، فرونشست مداوم زمین که سالیانه به 20 سانتی متر در برخی دشت ها می رسد و پیدایش فروچاله ها یکی پس از دیگری که هر کدام زنگ خطری است و فریاد بلندی بر زمین می زند: «مراقب باشید. ” ممکن است بلایای بزرگ در راه باشد، اما ممکن است هیچ گوش شنوایی وجود نداشته باشد، زیرا او با شنیدن این فریادها وسایل آرامش را برای آنها فراهم کرده است.

بنابراین، شایسته است درباره دکتر سید انگ کوثر، دانشمند پرافتخار، دانشمند تحول آفرین و اسطوره علم و فناوری آبخوان بیشتر بدانید.

کوثر استاد تمام و پژوهشگر دانشگاه های برتر جهان، عضوی مفتخر در پژوهشکده جنگل ها و مراتع کشور، جهادی خستگی ناپذیر و خدمتگزار واقعی مردم بود.

پس از بازگشت به ایران، با شناسایی مناطق بیابانی و روش‌های بیابان‌زایی در دشت لار، سپس در منطقه مرکزی، سپس در دشت جربیگان – وسا در استان فارس، شروع به کار در موسسه کرد که 12 حلقه چاه به آب شور تبدیل شد و سپس 300 حلقه چاه به آب شور تبدیل شد. هکتارها خشک شد و زمین‌های کشاورزی که از این چاه‌ها آبیاری می‌شد، ابتدا در زیر ماسه‌های روان نشست.

با فراخوان جهاد سازندگی فارس برای نجات مردم در اوایل دهه 60، آقانی کوثر از پژوهشکده جنگلداری و مراتع کشور به جهاد سازندگی فارس و سپس به جهاد کشاورزی واسا منصوب شد و قول حل مشکل روستاهای متروکه را داد. تأمین آب آن، حفر چاه، احیا و آبادانی دشت و اطمینان از بازگشت آوارگان برای سکونت در همان بیابان، از این رو خواست تا در چند کانتینر، ستاد مختصری برای او و خانواده اش آماده کنند، مانند. جبهه های دفاع مقدس

همسر وفادار و فداکار و فرزندان فداکار با هم در آنجا ساکن شدند تا با حمایت و همکاری جهادگران خستگی ناپذیر واسا، شبانه روز برای نجات مردم تلاش کنند. تلاشی جهادی مانند همرزمانش در جبهه های جنگ با متجاوزان عراقی، در عرصه دفاع مقدس و اینجا در نبرد خشکسالی و آوارگی روستاها.

در پایان سال 69 و اوایل سال 70 شمسی با تلاش و کوشش فراوان نمایندگان محترم شورای اسلامی و با تلاش های فراوان معاون رئیس جمهور وظایف منابع طبیعی و امور دام به جهاد سازندجی واگذار شد. آموزش و پرورش و دامپروری. تحقیقات جیهات سازندگی و گروهی خاص از محققان حوزه آبخیزداری، حمایت همه جانبه ای را برای آغاز احیاء و توسعه دشت گربیجان-واسا انجام داد.

تا آن زمان 12 حلقه چاه احیا شده بود که تعداد آنها به 40 حلقه و مساحت زمین های احیا شده به دو هزار هکتار افزایش یافت. به همت نهضت علمی جهادی در فاصله سال های 1359 تا 1358 مساحت سیلاب از 2000 هکتار به 5000 هکتار و تعداد چاه ها به بیش از 140 حلقه و کشاورزی افزایش یافت. زمین های پایین دست سیلاب پخش شد. این منطقه به 5000 هکتار افزایش یافت. دستاوردی که انقلاب و معجزه در عرصه توسعه و شکوفایی واقعی تمدنی تلقی می شود. این خواسته مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

دستاوردهای علم و فناوری آبخوان مورد توجه جهانیان قرار گرفت و با ارائه دستاوردها در هشتمین کنفرانس جهانی سیستم های آبخیزداری سطحی در سال 1374 هجری شمسی و حمایت همه جانبه دولت تحت عنوان مرحوم آیت الله العظمی هاشمی رفسنجانی، آبخوان این جنبش به صورت آزمایشی و در سراسر کشور ترویج شد.

مطالعات مدرن با استفاده از تصاویر هوایی و ماهواره ای انجام شد و 14 میلیون هکتار از عرصه های مناسب برای مخازن آب زیرزمینی و گسترش سیلاب شناسایی و 200 هزار هکتار انتخاب و طراحی شد و تا پایان سال 1379 هجری شمسی. ادغام جهاد و کشاورزی در 64 هزار هکتار و در 38 ایستگاه برای آب‌های زیرزمینی ایجاد و توسعه یافت به گونه‌ای که مدل‌سازی سفره‌های زیرزمینی هم در اقلیم و هم در اکوسیستم سرزمین ایران ایجاد شده و توسعه آن توجیهی ندارد. و ارتقاء در سطح ایالتی.

روح بلند استاد دکتر سید انجی کوثر و همه جهادگرانی که ایشان را همراهی و حمایت کردند، اکنون فریاد می زند و فریاد می زند که نجات کشور تقویت و توسعه آبخیزداری است که تکنولوژی آن ابداع شده و در همه جا تجسم یافته است. اقلیم ها و نخبگان جهانی که به ایران آمدند 1400 نفر از دانشمندان خود از سراسر جهان که سردمداران دیگران بودند آن را بررسی و بازدید علمی کردند و صحت و کارایی آن را تأیید کردند که باید وسیله نجات کشور شود. کمک و مشارکت مردم

حقیقت این است که این موضوع فراخوان و مطالبه مقام معظم رهبری است که سیاست های آن تصویب و ابلاغ شده است و این ملت و سرزمین همچنان منتظر اجرای سیاست های ابلاغی است.

با توجه به سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی، قانون برنامه هفتم و آیین نامه های مصوب دولت و دستگاه های اجرایی ذیربط، امکان سرمایه گذاری، مشارکت مردمی و انحلال سرمایه گذاری با مالیات قابل قبول فراهم شده است. هزینه ها .

مرکز سازندگی الجهاد الجهاد این آمادگی را دارد که با همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و پژوهشکده خاک و آبخیزداری این گونه اقدامات مردمی را در گام اول احیا و توسعه 38 ایستگاه و سپس توسعه آنها انجام دهد. در 200000 هکتار از مناطق مورد مطالعه و سپس توسعه یافته و با مدیریت راهبردی صاحبان فناوری و سرمایه گذاران می توان این فناوری مدرن و موثر را در سطح تمامی سفره های آب کشور پیاده سازی و نجات بخشید.

خداوند روح پروفسور دکتر سید انگ کوثر را در کنار رسول خدا و خانواده محترمشان بیامرزد و نظام جمهوری اسلامی همیشه قدردان زحمات اسطوره علم و فناوری و خدمت فداکارانه ایشان به مردم کشورمان باشد. . مردم

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، انجی کوثر، عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و از مبتکران طرح صرفه جویی در مصرف آب و مجری طرح آبخیزداری کوثر در استان فارس معروف به پدر حوضه آبخیز ایران در اول آبان 1403 در سن 88 سالگی در شیراز درگذشت

https://www.irna.ir/news/85638810/%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DA%AF%D8%B0%D8%B4%D8%AA-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C