تایید پروپوزال استانداردهای بین المللی ایران در زمینه نانو امولسیون در ISO


پیشنهاد جدید استاندارد با عنوان «نانو فناوری – نانوامولسیون ها – مشخصات، خواص و روش های اندازه گیری» که ایران حدود یک سال پیش پس از بررسی های فنی و کارشناسی در رای 40 کشور عضو کمیسیون نانوتکنولوژی سازمان ملل به ایزو ارائه کرد، توسط ایزو پذیرفته شد. به عنوان یک پیش نویس استاندارد جدید.
به گزارش ایسنا. هدف این استاندارد مشخص کردن خواص و روشهای اندازهگیری نانوامولسیونها است. نانوامولسیون ها به طور فزاینده ای در صنایع مختلف از جمله داروسازی، آرایشی و بهداشتی و صنایع غذایی استفاده می شوند.
استاندارد پیشنهادی که با مسئولیت یکی از تولیدکنندگان فناوری نانو کشورمان و با پشتیبانی ستاد نانو ایزو ارائه شده است، روشی جامع برای بررسی خواص مختلف نانوامولسیون ها ارائه خواهد کرد. همچنین روشهای اندازهگیری استاندارد را برای اطمینان از سازگاری و قابلیت اطمینان در آزمایشها تعریف میکند. با ایجاد دستورالعملهای روشن، این پروژه به دنبال تسهیل کنترل کیفیت بهتر، افزایش ایمنی محصول و تشویق نوآوری در توسعه محصولات مبتنی بر نانوامولسیون است.
استفاده گسترده از نانوامولسیون ها به دلیل خواص منحصر به فردشان، از جمله حلالیت بهتر و فراهمی زیستی، بازار رو به رشدی دارد. فقدان استاندارد بین المللی برای تعریف خواص و روش های اندازه گیری چالش هایی را برای تولید کنندگان، محققان و نهادهای نظارتی ایجاد کرده است. ناهمگونی در محصولات نانو امولسیون می تواند منجر به تغییرات در کیفیت و کارایی محصول شود.
این استاندارد به تولیدکنندگان کمک می کند تا محصولات نانوامولسیونی با کیفیت بالا تولید کنند و در عین حال از رعایت الزامات قانونی اطمینان حاصل کنند. علاوه بر این، این استاندارد همکاری بین ذینفعان را توسعه خواهد داد.
طبق اعلام ستاد نانو، فرآیند توسعه یک استاندارد بین المللی به طور متوسط 3 سال طول می کشد. از 110 استاندارد بین المللی منتشر شده در کمیته نانو ایزو، 12 استاندارد با مسئولیت ایران تدوین شده است و در حال حاضر 3 پروژه استاندارد با رهبری ایران در مراحل مختلف در ISO در حال توسعه است. در حال حاضر، در شاخص تعداد نانواستانداردهای بین المللی تدوین شده، پس از آمریکا، ژاپن و کره جنوبی، ایران پس از انگلستان در رتبه چهارم قرار دارد.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403053121483/%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%A8-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%D9%84%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%86%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D9%85%D9%88%D9%84%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%87%D8%A7