تبدیل چاه های کشاورزی از گازوئیل به انرژی خورشیدی

به گزارش خبرنگار اقتصادی مجله خبری کشاورزی، بر اساس برآوردهای وزارت نیرو بیش از یک میلیون حلقه چاه آبی در کشور وجود دارد که از طریق آنها بیشترین منابع آب از سفره های زیرزمینی از جمله سهم بخش کشاورزی استخراج می شود. تعداد این چاه ها بیش از 400000 حلقه تخمین زده می شود و 77 درصد از آب مصرفی کشاورزان از طریق برق استخراج می شود.

پیش از آن انرژی مورد نیاز برای برداشت آب از چاه های کشاورزی از طریق گازوئیل تامین می شد، اما در سال 1380 قانون تسهیل برق رسانی به چاه های کشاورزی تصویب شد و در سال 1392 شورای اقتصاد طرح جایگزینی برق (شبکه سراسری) را به تصویب رساند. برق یا برق تولید شده و انرژی های تجدیدپذیر مانند بادی، خورشیدی یا ژنراتورهای گازسوز (به جای گازوئیل برای پمپاژ آب به چاه های کشاورزی) برای بهبود شرایط اقتصادی و زیست محیطی در مزارع کشور تصویب شد.

اما طولی نکشید که مصرف برق در بخش کشاورزی شروع به افزایش کرد و از آنجایی که کشاورزان دانش کافی در مورد نحوه استفاده بهینه از برق نداشتند، به مدت 24 ساعت به کار پمپ ها ادامه دادند تا انرژی مورد نیاز این بخش از طریق انرژی های تجدید پذیر تامین شود. انرژی ها از جمله انرژی خورشیدی

کشاورزی رتبه سوم مصرف برق در کشور را دارد

آمار صنعت برق حاکی از وجود بیش از 523 هزار مشترک در بخش کشاورزی است که 1.3 درصد از کل مشترکان برق کشور را شامل می شود، اما تقریباً 15 درصد مصرف برق در ایران را تشکیل می دهد و از نظر مصرف برق رتبه سوم را دارد.

در همین راستا، مدیرکل سامانه‌های کوچک سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) از طرحی خبر داد که اجرای آن می‌تواند چالش‌های مربوط به تامین برق چاه‌های کشاورزی و دامپروری را در این استان برطرف کند. فصل تابستان و همچنین توسعه انرژی خورشیدی در کشور.

جعفر محمد نژاد سگرودی گفت: بر اساس برنامه جدید وزارت نیرو برای توسعه جایگاه های انرژی های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی، صاحبان چاه های کشاورزی باید در صورت ایجاد و راه اندازی ایستگاه انرژی های تجدیدپذیر با ظرفیت اسمی معادل 80 درصد تقاضای انشعابات خود در ساعات محدود بار در روزهای گرم سال (از ابتدای خرداد تا پایان شهریور) از برنامه های مدیریت بار و در طول هشت ماه سال می توانند از برق تولیدی نیروگاه ها به SATP یا از طریق آن اطمینان حاصل کنند. تبادل برق برای فروش

وی بر اقتصادی بودن سرمایه گذاری برای ایجاد نیروگاه های تولید برق در بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: سرمایه گذاران با اجرای این طرح ظرف سه سال بازگشت سرمایه دریافت خواهند کرد. کشاورزان می توانند علاوه بر رفع محدودیت های برق، برق مازاد خود را در 8 ماه باقی مانده از سال در اختیار هیات مدیره برق سبز بورس انرژی قرار دهند و درآمدزایی داشته باشند.

درک جهاد کشاورزی و پروژه نرو

تغییر تامین برق چاه های آب کشاورزی از شبکه سراسری برق به انرژی خورشیدی در آبان ماه مورد بحث و بررسی وزارت نیرو و جهاد کشاورزی قرار گرفت و هر دو بر لزوم برق رسانی به چاه ها و پمپ های آب کشاورزی از طریق احداث نیروگاه خورشیدی تاکید کردند. گیاهان .

در این جلسه مقرر شد به منظور تسریع در روند اجرای این مبحث، اجرای طرح برقی سازی چاه ها و پمپ های آب کشاورزی سازمان SATP معرفی و SATP نیز برای تامین منابع مالی ارائه شود. برای سپرده گذاری در بانک های عامل به منظور اعطای تسهیلات کم بهره به متقاضیان ساخت سیستم های فتوولتائیک از طریق ساماندهی برنامه باید در اسرع وقت پیگیری شود.

تبدیل چاه های کشاورزی از گازوئیل به انرژی خورشیدی

مزایای اقتصادی برق خورشیدی برای کشاورزان

مدیرکل شرکت سامانه های کوچک ستبا درباره مزایای سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی می گوید: این طرح به گونه ای طراحی شده است که برق تولیدی نیروگاه ها به طور کامل جایگزین محدودیت های ناشی از قطعی برق شود تا کشاورزان بتوانند با امضای قراردادهای تسویه برق، جلوگیری از انشعاب آن؛ وزارت نیرو همچنین متعهد شد که تعرفه های تشویقی برای تولید برق تجدیدپذیر به کشاورزان ارائه دهد و در عین حال اطمینان حاصل شود که بخش کشاورزی قطع نمی شود.

محمد نژاد سیجارودی موضوع زمین را یکی از چالش های اصلی اجرای این طرح دانست و خاطرنشان کرد: سامانه مجوزهای ملی زمین های کشاورزی را برای احداث نیروگاه تایید نمی کند جهاد کشاورزی و منابع طبیعی برای یافتن زمین های مناسب برای ساخت و ساز باید نیروگاه های انرژی های تجدیدپذیر را به صورت دسته جمعی معرفی کرد تا از تغییر کاربری اراضی کشاورزی از برق مورد نیاز کشاورزی و دامپروری جلوگیری شود. بخش ها را می توان بدون محدودیت ارائه کرد.

وی به مدل های جهانی ساخت مزارع خورشیدی در دنیا اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در این مدل کشاورزان می توانند گیاهان دارویی یا صنعتی را در زیر پنل های خورشیدی با نیاز آبی کم پرورش دهند و با استفاده از این روش در عین حال بهره برداری بهینه از زمین نیز حاصل می شود. مانند تولید برق.

محمد نژاد سیجارودی به موفقیت اجرای این طرح در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: در این استان نیروگاه های خورشیدی در زمین های کشاورزی احداث شد و در نتیجه تابستان امسال برق چاه های کشاورزی قطع نشد. امکان تکرار این تجربه موفق در سایر استانداری ها نیز وجود دارد و به همین منظور شرکت های پیمانکاری مورد تایید ستبا آماده اجرای این پروژه ها در سراسر کشور هستند.

وی از کشاورزان خواست تا برای اجرای این طرح بازنگری در شرکت های توزیع برق داشته باشند و در عین حال ابراز امیدواری کرد که وزارت جهاد کشاورزی در تامین زمین مناسب همکاری کند تولید و کشاورزی، ضمن رفع مشکلات تامین برق، از زمین های کشاورزی به نحو مطلوب استفاده شود.

https://www.irna.ir/news/85699598/%D9%BE%D9%88%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%DA%86%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%DA%AF%D8%A7%D8%B2%D9%88%D8%A6%DB%8C%D9%84-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D8%AF