تصاویر برداشت برنج در گیلان دسترنج پر برکت ️ کارناوال
در واقع یکی از موارد اصلی تعیین کننده در میزان تلفات و ضایعات برنج تعیین زمان درست برداشت برنج است. در صورتی که فرایند برداشت برنج زودتر از موعد مقرر انجام گیرد، باعث خواهد شد تا دانه های نرسیده بیشتر شوند و برنج سالم و مناسب نیز کاهش یابد. اما زمانی که مشاهده کردید رنگ خوشه ها به زردی گراییده و دانه های پایین خوشه در مرحله خمیری سخت قرار دارند، باید شروع به برداشت نمایید. در واقع زمانی که شما شروع به برداشت برنج میکنید، رطوبت محتوی دانه آن باید بین ۲۰ الی ۲۷ درصد متغیر باشد. هرچه که زمان برداشت محصول تا مرحله کاهش رطوبت دانه به کمتر از ۲۰ درصد به تاخیر بیفتد، تلفات ناشی از ریزش تا حد بسیار زیادی افزایش خواهد یافت.
تنور های دست ساز در سمنداق
دستگاه تمام مکانیزه از این دستگاه برای بسته بندی کاه و کلش موجود در مزرعه استفاده می شود. این دستگاه به صورت چند منظوره بوده و ۳ کار برداشت کمباین و کیسه زنی را همزمان با هم انجام می دهد. بعد از برداشت شالی ها باید کاه و کلش برنج را از دانه های برنج جدا کرد. برای استفاده از برنج باید به داخل آسیاب برده شود تا دانه برنج از سبوس جدا شود. معمولاً سعی می شود چندین ماه بین خشک کردن و آسیاب فاصله بیفتد تا برنج بیشتر خشک شود و کمتر در طی آسیاب نیم دانه شود. ولی دلیل اصلی ، همان نبود فاصله زمانی بین عملکرد های متفاوت برداشت در کمباین و خیس بودن شلتوک هاست .
باید و نباید ها در اختلاط سموم و کودها.بخش دوم
به این دلیل که در روش دستی سختی های زیادی برای عمل برداشت وجود دارد. ماشین کمباین می تواند در یک روز مزرعه برنج را درو کرده و عملیات برداشت را انجام دهد، در صورتی که برداشت دستی ممکن است روزها طول کشیده و حتی برنج در این فاصله کیفیت خود را از دست بدهد و رطوبت زیادی از آن کاهش یابد. علاوه بر این برداشت دستی به تعداد کارگر بسیار زیادی برای درو کردن برنج نیاز دارد. یکی دیگر از روشهای برداشت مکانیزه برنج، استفاده از کمباین مخصوص برنج است. این نوع کمباین ها به دلیل داشتن شنی مخصوص در اراضی که کاملا خشک نیستند، می توانند کار برداشت برنج را انجام دهند. علاوه بر این کمباین در مقایسه با دروگر و روش دستی به دلیل کار برداشت و خرمن کوبی در یک زمان، راندمان بسیار بالایی دارد؛ به صورتی که روزانه ۱ الی ۳ هکتار را میتواند درو کرده و برنج حاصله را خرمن کوبی نماید.
در حال حاضر برداشت این محصول ارزشمند با کمباین انجام می شود و برخی از کشاورزان ترجیح می دهند با خرید کمباین برنج و صرف هزینه بابت آن، هزینه های خود را کاهش دهند و سود بیشتری کسب کنند. شاید در نگاه اول تصور کنید که قیمت کمباین برنج گران است اما زمانی که به هزینه های برداشت دستی توجه می کنید شاهد مقرون به صرفه بودن آن در طول زمان خواهید بود. ناگفته نماند که برخی از کشاورزان به جای خرید کمباین برنج چیتا یا سایر برندها اقدام به کرایه آن می کنند و فقط در فصل برداشت هزینه ای بابت کرایه پرداخت خواهند کرد. اکنون به بررسی نحوه agriculture-na در ایام قدیم اشاره می کنیم.
کاشت داشت و برداشت برنج
برنج در انواع گونه ها در شالیزارهای وسیع شمال کشور کشت می گردد و با توجه به بازار پر رونق این محصول و قیمت خرید بالای آن، اکثر کشاورزان این منطقه به کشت برنج اقدام می کنند و هر ساله در ماه خاصی کاشت و برداشت برنج را انجام می دهند. برنج هاشمی گیلان از مرغوبیت بالایی برخوردار بوده و بوی معطری دارد بطوری که این بوی خوش در شالیزارهای آن نیز به مشام می رسد. برنج شمال را می توان از مراکز و نمایندگی فروش با قیمت روز تهیه کرد. اولین مراحل کاشت و برداشت برنج ایرانی ، انتخاب و تهیه بذر مناسب است. بذر انتخابی شالیکاران، اغلب از محصول سال گذشته تهیه می شود.
این امر موجب بالا رفتن سرعت کار و پایین آمدن اتلاف می شود اما استفاده از دستگاه های قدیمی و کهنه همچنان مشکلات زیادی ایجاد می کند. زمان برداشت برنج با اوج گرمای تابستان تلاقی دارد و زمین تب دار است. در این هنگام است که شالیکاران کمر همت می بندند و کم کم کار برداشت را آغاز می کنند. با کلاهی حصیری بر سر و با لباس هایی آستین دار به سمت زمین روانه می شوند و مشغول کار می شوند.