به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ترهام بهزاد از وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مصوبات کارگروه ملی مدیریت چرا، کنترل مجوزهای چرای دام و تنظیم مهاجرت افزود: با توجه به پایان فصل چرای تابستانی در منطقه کوچ پاییزه دامداران به مراتع قشلاجی آغاز می شود و به منظور رعایت تقویم کوچ پاییزه و ایجاد نظم در مسیر کوچ و همچنین ایجاد هماهنگی و همکاری موثر با تمامی ارگان های ذیربط در استان. در سطح منطقه و فرمانداری های همجوار باید برای تشکیل کارگروه منطقه ای با محوریت استانداران برنامه ریزی شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: داشتن اهداف و موضوعات مرتبط از جمله جلوگیری از چرای غیرمجاز مراتع، کسب اطلاعات از محیط بانان، برخورد قانونی با متخلفان و منابع حمایتی ضروری است. ارائه خدمات طبیعی و بهینه و همچنین تامین و توزیع به موقع و کافی آب، خوراک و نهاده های دام برای کاهش فاصله بین کلبه تابستانی و کلبه جدی گرفته می شود.
بهزاد تصریح کرد: تقویم کوچ بادیه نشینان و تاریخ ورود آنها به مراتع قشلاجی منوط به تاریخ مندرج در پروانه چرای دام خواهد بود.
به گفته وی فرهنگ سازی و ایجاد آگاهی عمومی، تشکیل کارگروه منطقه ای با محوریت استانداران با محوریت ایجاد نظم، ارائه ورودی ها در فاصله زمانی تا شروع فصل بهره برداری قشلاق و مدیریت موثر فصل خریف و هماهنگی. و همکاری با استان های همجوار مرتبط با موضوع خریف ضروری به نظر می رسد.
وی ادامه داد: جمع آوری اطلاعات چوپانان و تکمیل بانک اطلاعات مراتع دولتی در سمت، آموزش اپراتورها، کارشناسان و ضابطان خصوصی قضایی، مدیریت و استقرار تیم های مدیریت چرای ثابت و سیار، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی مهاجرت. نظارت بر پروانه چرای دام (اجرای فصل سوم و چهارم اصلاح کتاب روش) در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و مدیریت آب کشور گفت: شمارش تعداد دام موجود، کنترل تعداد دام مجاز، تاریخ ورود و خروج دام از مرتع، کنترل وضعیت پرداخت حق چرای دام، اخراج دام های بیش از مجوز چرا و اخراج دامداران بدون مجوز چرا مهم است.
وی بر لزوم تنظیم و ارائه تذکرات کتبی در دو نوبت تاکید کرد: بررسی و تحقیق قرارداد اجاره مرتع ضمن تنظیم صورتجلسه، بررسی و تحقیق وضعیت ادامه حرفه گله داری ضمن تنظیم صورتجلسه، بررسی و بررسی وضعیت استمرار حرفه گله داری. و تحقیق در مورد وضعیت فروش یا واگذاری مجوزهای چرای دام، بررسی و تحقیق در مورد وضعیت، ضمن پیگیری تشریفات قضایی، بر جعل مقررات مندرج در پروانه دام تاکید کرد.
بهزاد افزود: تعدیل جایگاه اجرای بند 48 (جایگزینی چرای متوفی) در فصل دوم اصلاحیه کتاب الگو، بررسی و تحقیق در خصوص هرگونه تغییر کاربری اراضی ملی در محدوده پروانه چرای دام، بررسی. و تحقیقات در خصوص درصد مشارکت چرایی در اطفای حریق و ترکیب آن و پیگیری موارد تخلف در اجرای دستورالعمل مدیریت چرا، نظارت بر مجوزهای چرای دام و تنظیم کوچ در مراتع قشلاجی باید مورد تاکید قرار گیرد.
https://www.irna.ir/news/85626443/%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D9%88%DA%86-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D8%B2%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%DB%B1%DB%B4%DB%B0%DB%B3-%D8%B1%D8%B9%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B4%D9%88%D8%AF