مدیرکل دفتر محیط زیست وزارت جهاد کشاورزی گفت: تمرکز ما در کشاورزی فرامرزی بر روی محصولات اساسی مانند گندم، جو، دانه های روغنی و نهاده های مورد نیاز صنعت دامپروری و حتی اولویت های کشاورزی است. این گونه ها واضح هستند و می توان آنها را زیر نظر گرفت.
به گزارش اسناابوالفضل الروفی به مناسبت روز جهانی غذا و با محوریت «امنیت غذایی امروز و دهههای آینده» گفت: امنیت غذایی دارای یک زنجیره ارزش است که با هماهنگی بین بخشهای سه قوه و نیروهای سهگانه محقق میشود. مردم و تا زمانی که این زنجیره تکمیل نشود، موفقیت ها حداقل خواهد بود.
وی به افزایش جمعیت کره زمین همزمان با مخاطرات زیست محیطی اشاره کرد و افزود: خطراتی مانند تغییر اقلیم، افزایش دما، خشکسالی و سیل مکرر، کاهش منابع آب مرغوب، بحران آب جهانی و منطقه ای. درگیری های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باعث کاهش تولیدات غذایی و محدود شدن دسترسی به مواد غذایی می شود.
مدیرکل دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت جهاد و کشاورزی با اشاره به شعار روز جهانی غذا در سال 2024 با عنوان «حق بر غذا برای زندگی بهتر و آینده ای روشن» افزود: در در کشور، تغییرات اقلیمی نیز مشکلاتی را ایجاد کرده است، مثلاً در سیستان و بلوچستان که زمانی به عنوان انبار غله آسیا شناخته می شد، حتی اگر کشاورزی مبارزاتی لازم بود. به دلیل کمبود آب، گرد و غبار و خشکسالی زمین های زیر کشت قابل توسعه نیست.
وی افزود: البته بخشی از این مشکلات با تقویت دیپلماسی منطقه ای قابل اصلاح است چرا که اگر نتوانیم کانون های ریزگرد را در کشورهای همسایه کنترل کنیم، بهترین زمین های کشاورزی بومی با وجود آب فراوان دچار محدودیت تولید خواهند شد.
رئوفی به شعار ائتلاف ملی مورد نظر رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: شرح وظایف هر دستگاه برای تحقق امنیت غذایی در قانون و اسناد اولیه آمده است و وزارت جهاد کشاورزی به تنهایی نمی تواند هر چهار مورد را ارائه کند. از ارکان آن است زیرا تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی، توسعه راه ها، استانداردسازی، حمل و نقل و بسته بندی، صنایع تکمیلی، بهداشت و درمان و تامین اعتبارات مالی طبق قانون بر عهده وزارتخانه های نیرو است. ، راه و شهرسازی. ویژگی ها، سلامت، درمان و بانک مرکزی.
وی تامین آب آشامیدنی را یکی از ارکان مهم امنیت غذایی عنوان کرد و به تدوین سند دانش امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: حتی در این سند تنها آب شرب و صنعت از کل آب مصرفی جدا شده است. در کشور در حالی که اگر سهم محیط زیست، حیات وحش و تبخیر به طور خاص در مخازن سدها و شبکه های توزیع به طور جداگانه محاسبه شود، سهم آب مصرفی بخش کشاورزی 40 درصد کاهش می یابد.
رئیس کمیته تغییرات اقلیمی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به موفقیتهای فراوان ملی در افزایش تولید محصولات کشاورزی طی چهل سال گذشته و رسیدن به 130 میلیون تن در سال در تولید ارقام توسعهیافته، افزود: محصولات کشاورزی متناسب با تغییرات اقلیمی و حذف ارقام قدیمی با بهره وری پایین، توسعه روش های نوین آبیاری، اصلاح باغات، کشت ارقام زودرس و توسعه صنایع تولیدی و تکمیلی گام های بلندی در کشور برداشته است.
وی تقویت نظارت بر مصرف سموم و اجرای سامانه نسخه نویسی الکترونیکی کامل برای مزارع و باغات را از دیگر اقدامات مهم برای ارتقای شاخص های بهداشتی محصولات کشاورزی و تولید محصولات مورد تایید برشمرد وزارت جهاد کشاورزی با استقرار سامانه ردیابی و تولید محصولات مورد تایید، سامانه نسخه نویسی کاملی را در دست اجرا دارد برای مزارع و باغات سراسر کشور، هر میزان سم، کود و نهاده مصرفی در هر قطعه زمین زراعی قابل اجراست. نظارت و ردیابی شد.
ریوی در گفت و گو با رادیو ایران با تایید وجود مشکلات در زنجیره تامین زنجیره ارزش محصولات کشاورزی افزود: در برخی مناطق کویری و کویری کشور، آلودگی ناشی از زباله و فاضلاب در مناطق شهری و روستایی ممکن است باعث آسیب های محلی شود. در حالی که این فاضلاب ها و پسماندها در مناطق شمالی کشور که آب های زیرزمینی و سطحی به صورت شریان های مویرگی به هم متصل هستند، هر حادثه در یک نقطه تمام آب منطقه را آلوده می کند. در این منطقه حتی اگر بهترین بذر و نهاده در دسترس باشد، کیفیت محصولات به دلیل آلودگی آب کاهش می یابد.
رئیس کمیته تغییرات اقلیمی وزارت جهاد کشاورزی تقویت دیپلماسی غذایی و توسعه کشاورزی فراسرزمینی را از دیگر دستاوردها عنوان کرد و گفت: اکنون هر سرمایه گذار داخلی علاقه مند می تواند با انتخاب کشور هدف، اقداماتی را برای کشاورزی فراسرزمینی انجام دهد.
وی افزود: طی یک سال گذشته 400 هزار هکتار کشاورزی فراسرزمینی در 7 کشور داشتیم که بر اساس برنامه هفتم توسعه این سطح باید به 2 میلیون هکتار برسد.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403072922244/%D8%AA%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA