تهدید موقتی نیست، بنابراین پدافند غیرعامل باید دائمی باشد

تهدید موقتی نیست، بنابراین پدافند غیرعامل باید دائمی باشد

اسنا/مرکزی مشاور ارشد رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: تهدید یک بار نیست و همیشه وجود دارد، بنابراین پدافند غیرعامل باید مستمر و دائمی باشد.

علی اکبر شاهوردیان روز دوشنبه 16 آبان در مانور پیشگیری و کنترل بیماری سل در یک دامداری که به مناسبت هفته پدافند غیرعامل برگزار شد، گفت: امنیت شبکه غذایی در پدافند غیرعامل یکی از اولویت های ماست. در این میان ارائه خدمات دامپزشکی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با بیان اینکه در دهه اخیر سرعت انتقال بیماری ها افزایش یافته و تنوع بیماری ها افزایش یافته است، تاکید کرد: برای هر بیماری باید تحلیل جامعی ارائه شود، گفت: صنعت کشاورزی گاهی با تهدیدات جدی مواجه است با دقت و احتیاط برخورد شود. بررسی کارشناسانه برای مقابله با این تهدیدات. به عنوان مثال در سال های گذشته به دلیل ظهور یک بیماری، تعداد زیادی از پرندگان برای مقابله با شیوع بیماری از چرخش خارج شده و خسارت مالی قابل توجهی به بار آورده است.

شاهوردیان با تاکید بر اینکه پدافند غیرعامل نباید به یک هفته محدود شود، تصریح کرد: باید با انجام آموزش ها و برنامه های مختلف در کنار نظارت دقیق و نظارت مستمر، شرایط به گونه ای ایجاد شود که با سلامت جامعه سازگار باشد. تهدید موقتی نیست و همیشه وجود دارد، بنابراین پدافند غیرعامل باید مستمر و دائمی باشد.

وی بیان کرد: مسئولان دستگاه های اجرایی باید نسبت به پدافند غیرعامل آگاهی داشته باشند و زیردستان خود را برای مقابله با هر گونه تهدید متناسب با شرایط آموزش دهند. در سال 1397 بزرگترین مانور زیستی کشور با موضوع بیماری تب برفکی در جعفریه دمشهر برگزار شد و مشکل این بود که مدیران مربوطه علیرغم اطلاع از وجود این بیماری اقدامات پیشگیرانه ای انجام ندادند. هنر مسئولان بررسی مشکلات و انجام اقدامات پیشگیرانه است زیرا پیشگیری مقدم بر درمان است و زمانی که متوجه شد حیوانی با بیماری مواجه است باید معدوم شود و از چرخه مصرف خارج شود.

وی با تاکید بر اینکه مهمترین موضوع در پدافند غیرعامل مقوله پیشگیری است، گفت: قبل از شیوع کرونا چندین تمرین آموزشی پیشگیری انجام شد و برخی از منابع شیوع این بیماری مسدود شد. اگر پیشگیری به خوبی اجرا شود، هزینه ها بسیار کاهش می یابد.

شاهوردیان مقوله آموزش و پیشگیری برای مقابله با بیماری های دامی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در صورت عدم موفقیت در پیشگیری باید به درمان متوسل شد و از خسارات مالی جلوگیری کرد. اگر تمرین به درستی و واقع بینانه انجام شود، مشکلات و نواقص به راحتی برطرف می شود.

همانطور که کریم امیری معاون دفتر مدیریت بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: در بیماری های شایع، بیماری های نوپدید همیشه جنبه بیوتروریسم دارند و دشمن می تواند از این ابزار برای فلج کردن اقتصاد، سلامت و معلولیت استفاده کند. . مردم یک کشور.

وی با بیان اینکه پشه آئدس هم اکنون در کشور وجود دارد، گفت: ورود پشه های جدید به کشور منجر به بروز خطر می شود و باید با برخورد با آنها و پیشگیری از تهدیدات سلامت مردم تلاش کرد.

العامری در خصوص سل حیوانی نیز گفت: به دلیل اینکه این بیماری مختص حیوانات است اهمیت چندانی به آن داده نمی شود و به بیماری سل انسانی توجه می شود، در حالی که ذکر شده است که سل گاوی عامل 10 درصد موارد سل انسانی در جهان است. جهان در هند 25 درصد موارد سل در انسان ناشی از سل گاوی است و این بیماری روز به روز در جهان به ویژه کشورهای فقیر در حال گسترش است.

وی بیان کرد: در صورت عدم توجه به بیماری سل گاوی می تواند منجر به نابودی دامداری ها و مشکلات جدی در سطح اقتصادی و امنیت غذایی شود و یا در صورت عدم مراقبت های دامپزشکی بیماری شاربون شیوع پیدا کند و خسارات زیادی به بار آورد. کمتر به این بیماری توجه می شود.

معاون بهداشت و بیماری های دام سازمان دامپزشکی کشور افزود: سازمان دامپزشکی با بیش از 800 بیماری شایع مواجه است اما تلاش های صورت گرفته باعث کنترل و ریشه کنی بیماری ها می شود و جامعه احساس آرامش می کند. در واقع صلح و امنیت حاصل تلاش هایی است که دیده نمی شود، اما پس از آن بدون اطلاع از این اقدامات جان میلیون ها انسان و حیوان نجات می یابد.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403080705243/%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D9%85%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D9%82%D8%B7%D8%B9%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%BE%D8%B3-%D9%BE%D8%AF%D8%A7%D9%81%D9%86%D8%AF-%D8%BA%DB%8C%D8%B1%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%A6%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%AF