اخبار

تهی‌شدن خاک از مواد آلی/ آب را می‌توان شیرین کرد اما خاک را نه!

مجله خبری کشاورزی/سمنان معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ضمن هشدار جدی درباره آلودگی و تخریب خاکی در اراضی کشور گفت: خاک اراضی کشاورزی ما دارد از مواد آلی تهی می‌شود.

صفدر نیازی شهرکی امروز شنبه ۱۵ آذر در همایش روز جهانی خاک اظهار کرد: گیاهان همه مواد مورد نیاز خود را از خاک می‌گیرند و وقتی خاک‌ از نظر مواد آلی فقیر شود، تولیدات ما نیز با مشکل مواجه می‌شوند.

وی بر لزوم برگرداندن بقایای گیاهی به خاک به عنوان یک ضرورت تاکید و تصریح کرد: جدای از بازگرداندن بقایای گیاهان، تناوب در کشت نیز از اهمیت فوق‌العاده‌ای برای حفاظت از خاک برخوردار است.

نیازی شهرکی با اشاره به بامگذاری ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ به عنوان دهه خاک از سوی سازمان یونسکو افزود: این نامگذاری‌ها با هدف گفتمان‌سازی در حوزه خاک، مقابله با تخریب خاک و ضرورت حفاظت از آن صورت گرفته است.

آب را می‌توان شیرین کرد اما خاک را نه!

وی با اشاره به اهمیت خاک به عنوان بستر تولید در جهان گفت: براساس نظر کارشناسان تشکیل یک سانتی متر خاک بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ سال زمان نیاز دارد و این در حالیست که تخریب آن، آسان و به سادگی انجام می‌شود.

نیازی شهرکی با اشاره به خطر شور شدن خاک‌ها در کشورمان گفت: آب را می‌توان از طریق شیرین‌کن‌ها شیرین کرد، اما این امکان در حوزه خاک وجود ندارد و در حقیقت با تخریب خاک، بستر تولید را از بین می‌بریم.

 معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه ۹۵ درصد منابع غذایی انسان و دیگر موجودات از خاک بوجود می‌آید، گفت: متاسفانه آلودگی‌ها و تخریب‌ها، منابع خاکی موجود را با تهدید جدی مواجه کردند.

وی با بیان اینکه بیشترین تخریب خاک از طریق فرسایش انجام می‌شود، افزود: بیش از ۷۰ درصد فرسایش خاک‌ها در ایران، ناشی از فرسایش آبی است..

نیازی شهرکی، شور شدن خاک ها را یک تهدید بزرگ خواند و خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۰ میلیون هکتار از اراضی حاصلخیز کشاورزی در کشور شور شدند که این حجم از شور شدن خاک، نگران‌کننده است.

معاون آب و خاک جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در گذشته بخش کشاورزی بزرگترین مصرف‌کننده آب بود ادامه داد: البته بخش کشاورزی همچنان بزرگترین مصرف‌کننده آب در کشور است اما سهم بخش کشاورزی از منابع آبی به شدت کم شده است.

وی با بیان این که کاهش منابع آبی بش کشاورزی از ۸۰ تا ۹۰ میلیارد متر مکعب در گذشته امروز به کمتر از ۵۱ میلیارد متر مکعب رسیده که گویای کاهش ۴۰ درصدی منابع آبی در دسترس بخش کشاورزی است، افزود: بخش کشاورزی تامین کننده بخش عمده غذای مورد نیاز کشور است لذا با توجه وضعیت خاک و آب، برای تأمین ۱۳۰ میلیون تن غذا نیاز به ارتقا بهره وری و افزایش عملکرد در واحد سطح است.

خشک‌شدن ۲۰ هزار قنات در کشور!

نیازی شهرکی از راه‌اندازی طرح پزشک خاک و توسعه آزمایشگاه‌های خاک به عنوان یکی از طرح های جهادکشاورزی برای مقابله با تهدیدات خاک و تضمین امنیت غذایی کشور یاد کرد و گفت: هدف ما از اجرای این طرح رصد و پایش سلامت خاک به عنوان عامل موثر در امنیت غذایی و مهمترین بستر تولید در کشور است.

وی با اشاره به آسیب‌های ناشی از تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین به تخریب بسیاری از قنات‌ها در کشور پرداخت و گفت: یک زمانی بیش از ۴۵ هزار قنات در کشور داشتیم که متاسفانه قریب ۲۰ هزار از این قنات‌ها خشک شدند.

انتهای پیام

https://www.isna.ir/news/1404091509644/%D8%AA%D9%87%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%AE%D8%A7%DA%A9-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%A2%D9%84%DB%8C-%D8%A2%D8%A8-%D8%B1%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D8%AE%D8%A7%DA%A9-%D8%B1%D8%A7-%D9%86%D9%87

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا