تهیه برنامه جامع فرش دستباف برای منطقه مرکزی ضروری است

تهیه برنامه جامع فرش دستباف برای منطقه مرکزی ضروری است

اسنا/مرکزی نماینده مردم اراک، خنداب و کمگان در شورای اسلامی گفت: باید برای آینده بلندمدت طرح جامع فرش دستباف منطقه مرکزی را آماده کنیم تا شاهد توسعه و حرکت جدیدی باشیم.

نادرقلی ابراهیمی 26 ساله عضو کمیته فرش دستباف استانداری مرکزی گفت: با آنچه در سطح ملی و منطقه ای داشتیم بسیار فاصله داریم اما می توانیم فاصله را کوتاه کنیم و به وضعیتی برسیم که احیا کنیم. فرصت های گذشته

وی با بیان اینکه در گذشته 40 شرکت تولید کننده فرش دستباف در اراک وجود داشت، گفت: اراک قطب تولید و صادرات فرش کشور بود اما اکنون با این مرکز فاصله داریم.

ابراهیمی افزود: در گذشته پس از نفت، فرش ارزآورترین ارز کشور بود. 10 میلیون کارگر فرش در کشور داشتیم و این فرصت را از دست دادیم.

وی ادامه داد: ما به دلایل مختلف این فرصت ها را از دست دادیم، اما نباید به فکر آینده باشیم و به فرصت های از دست رفته در کشور و استانداری درود بفرستیم.

نماینده مردم اراک افزود: متأسفانه در زمان پهلوی دوم بافندگان خود را به بنگلادش، پاکستان و هند فرستادیم و هنر و فناوری خود را دو دستی به آنها عرضه کردیم و پیشرفت فرش ایران کند شد.

وی با بیان اینکه موضوع تحریم ها مانعی بر سر راه صادرات فرش شده است، گفت: باید جریان تجاری جدیدی را شکل دهیم تا در این زمینه به اوج خود برگردیم.

ابراهیمی ادامه داد: برخی از مسائل قابل حل در استان باید محدود، پیگیری و حل شود، اما مسائل ملی مانند تسویه تعهدات ارزی و تامین امنیت اجتماعی باید با روش ها و روش های جدید در تهران حل شود.

وی افزود: دولت شهید بزرگوار با راهکارهای جدید توانست روزانه 2.5 میلیون بشکه نفت صادر کند. اگر نیاز به اصلاح یا تصویب قوانین و مقررات جدید باشد در مجلس پیگیری می کنیم.

ابراهیمی با بیان اینکه برای خرید فرش دستباف باید تسهیلات اعطا شود، گفت: باید به دنبال صادرات باکیفیت و قیمت مناسب باشیم.

نماینده مردم اراک در شورای اسلامی گفت: امروزه طرح های فرش ساده رواج بیشتری پیدا کرده است و باید طرح های جدیدی برای فروش طراحی شود.

وی ادامه داد: اکنون در مرحله تنظیم بودجه سال آینده هستیم و تا چند روز آینده کلیات بودجه ارائه می شود. در این راستا تقاضا دارم تمهیدات و منابع مالی لازم برای ایمن سازی قالیبافان برای درج در بودجه سال آینده ارائه شود.

ابراهیمی تصریح کرد: امیدوارم طرح جدید و پیش نویس قانون جدیدی در خصوص فرش دستباف به ما پیشنهاد دهید تا بتوانیم در این زمینه شوک اساسی ایجاد کنیم. مجلس استان بسیار هماهنگ است و امیدواریم بتوانیم از فرصت شورا و فراکسیون های مجلس نهایت استفاده را ببریم.

وی بر تهیه آمار صحیح در زمینه فرش دستباف تاکید کرد و گفت: باید نظارت واقعی برای تعیین تعداد واقعی بافندگان، تولیدکنندگان نخ و طراحان فرش انجام شود.

ابراهیمی بر ضرورت تقریب در استانداری مرکزی تاکید کرد و گفت: باید برنامه جامع فرش برای آینده بلندمدت استانداری مرکزی تدارک دیده شود تا شاهد تحول و حرکت جدیدی باشیم. در صورت تهیه این برنامه جامع، همه موافق اجرای این برنامه خواهند بود، اولویت ها مشخص می شود و منابع لازم به درستی پیش بینی می شود.

وی با بیان اینکه باید در کرمه، استانداری مرکزی و اراک موزه فرش مناسب احداث شود، اظهار داشت: برای این موزه می توان از شهرداری، خیرین و تولیدکنندگان فرصت درخشش در سطح ملی گرفت. خاستگاه تاریخ و تجارت اراک فرش است و ما باید تاریخ خود را به همه نشان دهیم.

وی پایان بحث گروه بندی در حوزه فرش دستباف را مورد تاکید قرار داد و افزود: گروه بندی موضوع بسیار ضروری است زیرا رویکرد جدیدی برای برخورد با مسائل است. صنعت بدون تراکم ارزشی ندارد و فرصت های خوبی در مناطق صنعتی که دارای تراکم هستند به وجود می آید.

نماینده مردم اراک ادامه داد: بحث مبانی آموزشی در زمینه فرش دستباف در هنرستان های فنی و حرفه ای، کار و دانش و دانشگاه های علمی کاربردی حائز اهمیت است. ما اولین شهری بودیم که حوزه علمی و عملی فرش را در اراک راه اندازی کردیم و باید آن را توسعه دهیم.

وی گفت: متاسفانه هنوز مجموعه آموزش فرش در اراک نداریم. در این زمینه، آموزش باید با دانشگاه مرتبط باشد تا نتایج مناسب حاصل شود.

ابراهیمی در خاتمه بر لزوم اتحاد اتحادیه ها و تعاونی های فرش دستباف در استانداری تاکید کرد و گفت: جلسات کمیته فرش دستباف در استانداری باید ماهانه برگزار شود تا حرکت جمعی صورت گیرد و طرح های جدید ترسیم شود. جاده ها

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403072620364/%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D8%B4-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C