توانمندسازی زنان روستایی و بادیه نشین؛ راهبرد وزارت جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، سید مجتبی خیامنکویی از وزارت جهاد کشاورزی در دیدار با معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، افزود: سازمان تات از ابتدای انقلاب اسلامی تلاش کرده تا کشاورزی را بهبود بخشد. تولید با ارتقای دانش باید به کشور و توانمندی کشاورزان کمک کند و در این راستا زنان روستایی به عنوان یکی از ارکان اصلی نقش بی بدیل ایفا کنند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر افزایش دانش و آگاهی کشاورزان در زمینه کشاورزی به ویژه بانوانی که امروزه در این عرصه نقش محوری دارند تاکید کرد و ادامه داد: افزایش دانش و آگاهی منجر به ایجاد دانش بنیان برای کشاورزی می شود. توسعه روستاها و افزایش تولید برای تبدیل شدن به بخش کشاورزی.
خیام نیکویی همچنین با اشاره به اینکه امروز حدود پنج میلیون کشاورز در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند، گفت: نقش زنان در خانواده این کشاورزان دلیل و تأثیری ندارد. مثلاً خودکفایی و تداوم تولید گندم حاصل تلاش چه کسانی بوده است؟ این موضوع ریشه در تلاش خانواده های کشاورز دارد و نقش زنان در این زمینه بسیار مهم است.
وی تصریح کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی جمعیت کشور 30 میلیون نفر بوده و امروز به بیش از 85 میلیون نفر رسیده است و تولیدات بخش کشاورزی از 25 میلیون تن به حدود 132 میلیون نفر رسیده است. تن و این افزایش تولید در راستای نفوذ دانش و فناوری توسط سازمان تات به عنوان پیشران این حوزه است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: زنان روستایی نه تنها در تولید محصولات کشاورزی تاثیرگذار هستند، بلکه در تنوع بخشیدن به این محصولات و ارتقای کیفیت آنها نیز موثر هستند.
وی بیان کرد: زنان روستایی و بادیه نشین با استفاده از دانش و تجربه سنتی خود می توانند با پایدارسازی محصولات کشاورزی به امنیت غذایی کشور کمک کنند.
وی با بیان اینکه 76 درصد از کل جمعیت ایران در مناطق شهری و 24 درصد در مناطق روستایی زندگی می کنند، گفت: این در حالی است که در گذشته اکثریت جمعیت کشور در روستاها کار تولیدی می کردند. این تغییرات جمعیتی باعث کاهش تولیدات کشاورزی و در نتیجه عدم ثبات امنیت غذایی در کشور شده است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: با حمایت از زنان روستایی و بادیه نشین می توان این روند را معکوس کرد و برای امنیت غذایی به ثبات و پایداری رسید.
خیام نیکویی افزود: توانمندی های زنان روستایی در استفاده از مواد اولیه بومی و تولید محصولات مرغوب باعث می شود تا این زنان بتوانند وارد بازارهای داخلی و خارجی شوند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به لزوم حمایت ویژه از زنان بادیه نشین و روستایی اشاره کرد و گفت: این زنان باید در تمامی سطوح فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مورد توجه قرار گیرند و ما به عنوان جامعه باید مورد توجه قرار گیرند. این را تضمین کنید، زیرا زنانی که در روستاها کار می کنند می توانند با ماندن در محیط خود، بدون مهاجرت به شهرها، تولید پایدار انجام دهند.
وی تصریح کرد: تات در راستای حمایت از زنان روستایی برنامه هایی را برای برگزاری نمایشگاه هایی برای فروش محصولات ارگانیک و صنایع دستی به این بانوان برگزار می کند و این اقدامات می تواند به ویژه به رونق مشاغل خانگی و کسب و کارهای کوچک در روستاها و ثبات منطقه کمک کند. . چرخه اقتصادی و کمک به جلوگیری از مهاجرت روستاییان.
خیام نیکویی همچنین به تاثیر مثبت گردشگری کشاورزی در توسعه اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: با بهره مندی از توانمندی های گردشگری کشاورزی و توانمندی های زنان روستایی می توان به رشد و پیشرفت در این زمینه دست یافت و در عین حال امنیت غذایی و تنوع محصولات کشاورزی.
https://www.irna.ir/news/85586758/%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%85%D9%86%D8%AF%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%88-%D8%B9%D8%B4%D8%A7%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D8%A8%D8%B1%D8%AF-%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D8%AF%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%B1