اخبار

توانمندی های اقتصادی محصولات حلال ایرانی برای مسلمانان جهان/ رقابت کشورهای اسلامی در توسعه گردشگری حلال

توانمندی های اقتصادی محصولات حلال ایرانی برای مسلمانان جهان/ رقابت کشورهای اسلامی در توسعه گردشگری حلال

طراحی لوگوی حلال با بیش از دو دهه تجربه در عرصه بین المللی با گسترش آن در بین مسلمانان جهان مورد توجه بسیاری از کشورهای توسعه یافته قرار گرفته است به گونه ای که تجارت حلال در بین کشورهای اسلامی و فرصت های اقتصادی آنها تبدیل شده است. در این راستا انتظار می‌رود کشورمان به‌عنوان مهم‌ترین کشور منطقه، از تمامی ظرفیت‌های اقتصادی و فرهنگی برای تجارت حلال و گردشگری در اجرای این طرح استفاده کند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا).اسلام یکی از بزرگترین ادیان جهان محسوب می شود و مسلمانان حدود 2 میلیارد و 6 میلیون نفر را تشکیل می دهند که بیش از 25 درصد از کل جمعیت 8 میلیاردی جهان را تشکیل می دهد و 27 میلیون نفر از آن پیرو دومین اسلام هستند دین در جهان اسلام دین رسمی در 26 کشور در آسیا، آفریقا، خاورمیانه و جنوب صحرای آفریقا است و اسلام سریعتر از هر دین دیگری در جهان در حال رشد است.

در کشورهای اسلامی یکی از ملزومات مهم غذای حلال، دارو و … است. بازار مواد غذایی که به تنهایی نزدیک به 1300 میلیارد دلار ارزش دارد، تقریباً 65 درصد از ارزش کل تجارت حلال را تشکیل می دهد، به همین دلیل است که بازار بخش مواد غذایی مرکز توجه تجارت حلال است، همانطور که بازار پوشاک و مد. . 266 میلیارد دلار، بازار گردشگری 140 میلیارد دلار، بازار رسانه و سرگرمی 185 میلیارد دلار و بازار لوازم آرایشی و بهداشتی 46 میلیارد دلار در بازارهای جهانی است که شاخص های حلال آن باعث رقابت شدید اقتصادی در بین مسلمانان شده است. . و کشورهای غیر اسلامی جهان.

علامت حلال چیست؟

حلال کلمه ای عربی است که به معنای حلال و حلال برای جامعه مسلمانان است. شرکت های تولید کننده مواد غذایی دارای گواهینامه حلال ISO ثابت می کنند که مسلمانان می توانند از این غذاها استفاده کنند. به عبارت دیگر، اخذ گواهی ایزو در خصوص کیفیت غذای حلال موید مجاز بودن ترکیبات به کار رفته در فرآورده حلال و عاری بودن محصول از هرگونه فرآورده حرام است.

یکی از پرکاربردترین گواهینامه های ایزو گواهی حلال می باشد چرا که استانداردهای برخی از صنایع مانند صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، دارویی و … که باید طبق قوانین اسلامی کشورها رعایت شود، از طریق این گواهینامه رعایت می شود. بنابراین اخذ گواهینامه حلال ISO این امکان را به این صنایع می دهد که محصولات خود را به کشورهای اسلامی صادر کنند و یا کشورهای اسلامی می توانند محصولات مورد نظر را مطابق با قوانین اسلامی خود وارد کنند. این استاندارد برای اولین بار در سال 1997 در مالزی مطرح شد و پس از انجام مطالعات لازم به تدریج گسترش یافت و سایر کشورهای اسلامی را نیز در بر گرفت. همچنین از سال 2004 بسیاری از کشورها از جمله ایران و ترکیه اقدام به واردات و صادرات محصولات خود بر اساس این استاندارد کرده اند.

صنعت حلال به دو بخش محصولات و خدمات تقسیم می شود: بخش محصول به دو بخش غذایی و غیر خوراکی و شامل لوازم آرایشی، دارویی، چرم و غیره و خدماتی شامل بانک، گردشگری، رسانه و سرگرمی است. . در همین راستا استاندارد غذای حلال توسط سازمان همکاری اسلامی و موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی در اکتبر 2010 در استانبول ترکیه تهیه شد تا این سازمان برای پاسخگویی به درخواست کشورهای اسلامی شروع به تهیه پیش نویس استانداردهای دیگری کرد. . بازار جهانی در دستیابی به استانداردهای جهانی حلال و تجارت محصولات حلال.

سازمان ملی استاندارد ایران در راستای ایفای وظایف خود از اواخر دهه 1350 به تدوین استانداردهای حلال و ایجاد ساختار انطباق در سطح ملی و به ویژه در سطح کشورهای عضو این سازمان پرداخت. سازمان همکاری اسلامی به منظور تضمین حقوق اولیه شهروندان مسلمان به صورت منسجم و در سطح کشور قادر است بر اساس فقه امام جعفر صادق (علیه السلام) این حقوق را به دست آورد. سطح بین المللی با. راهنمایی فقهی حضرت آیت الله العالمی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در تدوین استاندارد غذای حلال، ارائه بیش از 120 پیشنهاد به سازمان همکاری اسلامی و دفاع از موفقیت بیش از 95 درصدی سازگاری این استاندارد با فقه جعفری. از مجموع 33 کشور اسلامی، تنها 13 کشور عضو هیأت مدیره مؤسسه استاندارد و اندازه‌شناسی کشورهای اسلامی (SMIIC) هستند و ایران نیز یکی از اعضای هیئت مدیره این مؤسسه است.

اعطای علامت حلال در انحصار ایران

مهدی اسلامبنه، رئیس سازمان ملی استاندارد وی از واگذاری انحصار اعطای نشان حلال به ایران خبر داد و گفت: در حالی که تا قبل از تشکیل دولت سیزدهم تعداد نشان حلال اعطا شده کمتر از 100 عدد بود، در حال حاضر این رقم به بیش از هزار مارک حلال رسیده است. به محصولات ایرانی قابلیت صادرات می دهد و به کشورهای هدف می دهد.

وی در مراسم اختتامیه جایزه ملی کیفیت ایران 1402 با بیان اینکه سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت حرکت نظام مند و ملی را برای دستیابی به تمامی بخش های گام دوم انقلاب اسلامی ضروری می داند، گفت: کیفیت بین المللی جوایز موتور توسعه کیفیت کالاها و خدمات محسوب می شوند، چرا که بستری برای رشد تولیدکنندگان و ارائه دهندگان کالا و خدمات در ایران، تاریخچه جایزه ملی کیفیت بر اساس قانون و مصوبات شورای عالی کشور است برای استانداردها به 17 سال پیش برمی گردد که در آن چهار دوره از مدل خارجی و 12 دوره از مدل اقتباس شده، انقلاب منبع اسناد، توانمندی های بومی و اشتراکات جهان اسلام است.

به گزارش اسلام پناه، جایزه ملی کیفیت ایران بزرگترین گردهمایی تولید کیفیت محور در سال 1402 است که جمهوری اسلامی ایران با نقش آفرینی فعال و رهبری، ایده ها و نظرات خود را برای تشکیل نظام مبتنی بر نظام اسلامی ارائه کرد. در میان 57 کشور عضو این موسسه.

برزیل، بزرگترین صادرکننده پروتئین حلال در جهان

برزیل مشتاق جذب گردشگران بیشتری از جهان اسلام است. این کشور به عنوان بزرگترین صادرکننده پروتئین حلال جهان، اکنون به دنبال جذب گردشگران مسلمان است که درآمد آنها سالانه 238 میلیارد دلار است. در حال حاضر تعداد بازدیدکنندگان از کشورهای مسلمان نشین به این کشور آمریکای جنوبی نسبتاً کم است. به عنوان مثال، شهر سائوپائولو، مرکز اصلی اقتصادی برزیل، در سال گذشته تنها پذیرای 21500 گردشگر از کشورهای عربی بوده است.

مردم دوست دارند علی الزغبی، دبیرکل آکادمی بین المللی حلال در برزیل آنها می خواهند این روند را تغییر دهند. او که در زمینه محصولات و خدمات حلال آموزش می دهد، معتقد است که ایالت سائوپائولو و سایر مقامات شهری در این کشور در تلاش هستند تا به مقاصد گردشگری مسلمان تبدیل شوند. ال زغبی، که همچنین معاون شرکت صدور گواهینامه حلال فامبراس است، می‌گوید: «ما معتقدیم که سائوپائولو در مورد پذیرش گردشگران مسلمان مزایای زیادی دارد، بنابراین با وزیر گردشگری این ایالت برای توسعه یک برنامه صدور گواهینامه هتل کار می‌کنیم. رستوران ها و شرکت های حمل و نقل برای میزبانی از آنها، و ما شروع به همکاری با مسلمانان کردیم.

سائوپائولو دارای جمعیت بسیار متنوعی از جمله یک جامعه مسلمان با قدمت یک قرن و مساجد متعدد است و این شهر دروازه اصلی برزیل و یکی از مهمترین مقاصد بازرگانان جهان اسلام است. آنا کلمنته، هماهنگ کننده گردشگری ایالتی، می گوید: «ما یک راهنمای تور مسلمان پسند ایجاد کرده ایم که شامل اطلاعات مساجد منطقه، کنسولگری کشورهای دارای اکثریت مسلمان و جاذبه های گردشگری است. وی تاکید کرد که هدف این ایالت ارتقای کیفیت تجربه گردشگران مسلمان در سائوپائولو با ارائه اطلاعات مفید و آموزش کارکنان هتل و رستوران برای استقبال مناسب از آنها است.

الزغبی معتقد است که تلاش برای جذب گردشگران مسلمان مشابه اولین صادرات گوشت حلال برزیلی به جهان عرب در سال 1976 است. «اولین فروش ما اندک بود، فقط مقدار کمی گوشت گاو، اما امروز برزیل بزرگترین تولید کننده حلال است. پروتئین در جهان،” او می گوید.

کارن هایک یک تاجر برزیلی لبنانی الاصل است او همچنین می‌گوید که تا همین اواخر این کشور آمریکای جنوبی آمادگی پذیرش مسلمانانی که به اصول اسلامی پایبند هستند را نداشت، به همین دلیل تصمیم گرفت آژانس مسافرتی با تمرکز بر گردشگران کشورهای خلیج فارس راه‌اندازی کند. ایده آنها این بود که برزیل را برای پذیرایی از اعراب آماده کنند که امروزه فهرستی از رستوران ها و هتل هایی دارد که می توانند از مهمانان مسلمان پذیرایی کنند.

نمایشگاه حلال استانبول 2024

نمایشگاه حلال ترکیه – استانبول (Oic Halal Expo 2024) از 7 تا 10 دسامبر 1403 در مرکز نمایشگاهی Ifm در استانبول ترکیه برگزار می شود. نمایشگاه حلال ترکیه نمایشگاهی متفاوت و منحصر به فرد در منطقه اوراسیا است. این نمایشگاه محصولات غذایی و زیبایی سازگار با فرهنگ و سنت اسلامی را به نمایش می گذارد. این نمایشگاه فرصتی برای تبادل تجاری و تعامل با شرکت های مختلف و متخصصان در زمینه های مرتبط فراهم می کند.

نمایشگاه حلال هر ساله در کشورهای مختلف برگزار می شود و مورد استقبال کشورهای اسلامی قرار می گیرد. در این نمایشگاه علاوه بر غذای حلال، موضوعاتی مانند گردشگری حلال، منسوجات اسلامی، طب حلال، شیمی حلال و داروسازی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. این نمایشگاه از حمایت مقامات دولتی ترکیه برخوردار است و تلاش می شود تا بهترین امکانات و محصولات را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد و بهترین شرکت ها و برندهای حلال را در آن گنجانده باشد.

نمایشگاه حلال ترکیه پیشرو در محصولات و خدمات حلال در زمینه های صنایع غذایی، سرمایه گذاری، آرایشی، گردشگری، مواد شیمیایی، بسته بندی، ماشین آلات، سبک زندگی اسلامی، صنعت مد اسلامی و غیره خواهد بود.

ایران در توسعه گردشگری حلال مزایای بسیاری دارد

گردشگری حلال زیرمجموعه ای از صنعت گردشگری است که برای خانواده های مسلمان در نظر گرفته شده است و زمانی که مسلمانان برای تفریح ​​به مقصد دیگری سفر می کنند، این سفر گردشگری حلال محسوب می شود. زیرا اگر همه فعالیت ها، امکانات، اقدامات و اهداف بر اساس آموزه های اسلامی جایز باشد، می توان از این فعالیت به عنوان گردشگری حلال یاد کرد.

گردشگری حلال همیشه به معنای سیاحت حج نیست و نیت دینی شرط لازم برای سفر نیست. به عبارت دیگر گردشگری حلال سفری است که مسلمانان برای مقاصد تفریحی یا تجاری در کشورهای اسلامی یا غیراسلامی انجام می دهند که تجارت و تسهیلات آن در شرع ممنوعیت خاصی ندارد.

بر اساس گزارش رسمی «اداره تحقیقات سیاسی نماینده سیاسی صدا و سیما»، حجم فروش گردشگری حلال در سال 2018 حدود 220 میلیارد دلار بوده و سهم ایران از این بازار حدود 1.2 است. ٪. همچنین پیش بینی می شود تا سال 2026 تعداد گردشگران مسلمان به 180 میلیون نفر و حجم فروش گردشگری حلال به 300 میلیارد دلار برسد، بنابراین باید تلاش بیشتری برای جذب گردشگران مسلمان به کشورمان داشته باشیم.

جمهوری اسلامی ایران دارای ظرفیت های فراوانی در صنعت گردشگری است و به عنوان یک کشور اسلامی بر اساس قوانین شرعی اداره و اداره می شود. این امر باعث تشویق گردشگران مسلمان می شود. زیرا می توانند بدون نگرانی از محصولات و خدمات حلال ارائه شده در ایران استفاده کنند. از طرفی میراث اسلامی در کشور ما بسیار زیاد است و شکی نیست که تمامی گردشگران دنیا علاقه مند به بازدید از این مکان ها هستند.

در طول سه دهه گذشته، مناطق آزاد ایران همواره پیشرو در تلاش برای توسعه گردشگری بوده اند و تقریبا بر اساس اسناد جامع تمامی مناطق آزاد کشور، توسعه توانمندی های گردشگری و جذب گردشگر خارجی به عنوان یکی از اولویت ها مطرح شده است. . یکی از مهمترین اهداف توسعه آنها است. در مناطق آزاد تجاری ایران، بخش گردشگری اغلب بر جذب گردشگران داخلی و بازرگانان متمرکز است و جذب گردشگران خارجی عموماً اولویت آنها نیست. اکنون با توجه به این شرایط لازم است حداقل برنامه ای جامع برای توسعه گردشگری حلال در مناطق آزاد تجاری متناسب با توانمندی های فعلی کشورهای هدف و مناطق همجوار به عنوان بازارهای جذب گردشگر خارجی در کشور تدوین شود. . در این مناطق که اکثریت جمعیت آن مسلمان هستند، باید اقداماتی برای تامین زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری در دستور کار قرار گیرد.

ایوب زارعی، مدیر سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم وی در خصوص توسعه مناطق آزاد در کشور با جذب گردشگر گفت: گردشگری حلال، تولید محتوای خلاقانه و تاکید بر احکام مفید دین مبین اسلام با سبک زندگی مسئولانه و دینی می تواند راهبرد صحیحی برای توسعه گردشگری حلال باشد.

وی در خصوص بهره‌برداری از توانمندی‌های شرکت‌های گردشگری، سفارت‌خانه‌ها و رایزن‌های فرهنگی برای توسعه گردشگری حلال گفت: آموزش، پژوهش و تمرین میدانی می‌تواند نقش راهنمایان گردشگری و مشاوران فرهنگی را دوچندان کند. اصولاً این عزیزان اولین تماس‌ها را با گردشگران برقرار می‌کنند و می‌توانند سفیران خوبی برای دین، شریعت و ارزش‌های پیرامون آن باشند موازین {شرعی و اسلامی}.

با توجه به اطلاعات فوق، جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین مجری طرح برند حلال در جهان می تواند سهم قابل توجهی از بازار تجاری حلال و صنعت گردشگری را به خود اختصاص دهد. از این رو لوگو و برند حلال می تواند فرصت مغتنمی برای گسترش فرهنگ ایرانی اسلامی در سطح جهانی و ایجاد درآمد تجاری ده ها میلیارد دلاری برای کشورمان باشد که عزم جدی مسئولان مربوطه را می طلبد.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403051006933/%D8%B8%D8%B1%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%AD%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B3%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D9%82%D8%A7%D8%A8%D8%AA