تولید جهانی غذا به بحران رسیده است!

تولید جهانی غذا به بحران رسیده است!

کارشناسان در گزارشی هشدار دادند که عدم مقابله با بحران آب می تواند بیش از نیمی از تولید مواد غذایی جهان را تا سال 2050 در معرض خطر قرار دهد.

به گزارش ایسنا، گزارش کمیسیون اقتصاد جهانی آب حاکی از آن است که در حال حاضر نزدیک به 3 میلیارد نفر و بیش از نیمی از تولید غذای جهان در مناطقی قرار دارند که انتظار می‌رود کل ذخایر آب کاهش یابد.

این گزارش همچنین هشدار داد که بحران آب می تواند منجر به کاهش 8 درصدی تولید ناخالص داخلی در کشورهای با درآمد بالا تا سال 2050 و تا 15 درصد در کشورهای کم درآمد شود.

این گزارش نشان می دهد که اختلال در چرخه آب تأثیر اقتصادی عمده ای بر جهان دارد. کاهش اقتصادی نتیجه اثر ترکیبی تغییر الگوی بارندگی و افزایش دما به دلیل تغییرات آب و هوایی، همراه با کاهش ذخیره کلی آب و عدم دسترسی به آب سالم و سالم خواهد بود.

در این بیانیه آمده است که هزینه های این اقدامات در مقایسه با آسیبی که ادامه انفعال بر اقتصاد و بشریت وارد می کند ناچیز است. در حالی که آب اغلب به عنوان “هدیه فراوان طبیعت” تلقی می شود، این گزارش تاکید می کند که حمل و نقل آن کمیاب و گران است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که این سازمان خواستار حذف «یارانه‌های مضر در بخش‌های پرمصرف آب یا هدایت آن‌ها به سمت راه‌حل‌های صرفه‌جویی در مصرف آب و ارائه حمایت هدفمند از افراد ضعیف و آسیب‌پذیر است».

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403072620083/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF