این ماده هوشمند با قابلیت تغییر رنگ دائمی یا برگشتپذیر محصول دانش شرکتی است که میتواند گاز و مواد شیمیایی موجود در محیط را مانند حسگرها تشخیص دهد و از نظر تنشهای مکانیکی بر پلها نظارت کند.
محمد کاظمی، مدیرعامل این شرکت دانش در گفت وگو با ایسنا، وی بیان کرد: محصولات ما مواد یا رنگ های هوشمند هستند و این مواد به 4 دسته اصلی شامل ترموکروما (به دما واکنش می دهد)، فوتوکروما (به نور واکنش می دهد) و کموکروما (حساس به مواد شیمیایی) تقسیم می شوند. دسته دیگر «پیزوکرما» است که به فشار و ضربه مکانیکی حساس است.
وی افزود: این مواد هوشمند هستند زیرا رنگ این مواد «برگشتپذیر» یا «غیرقابل برگشت» است، به این معنی که تغییر رنگ آنها در تماس با مواد دیگر دائمی یا موقتی است (برگشت به رنگ اولیه بسته به ایمنی در داخل). در شرایط محیط های کاری، رنگ ها را می توان برگشت پذیر یا غیر قابل برگشت تعریف کرد.
الکاظمی با اشاره به اینکه تعیین میزان گرما، مواد شیمیایی، مولکول ها و میزان نور برای تغییر رنگ این مواد توسط کارشناسان این شرکت دانش قابل تغییر است، گفت: با توجه به چیدمان مواد مختلف. در صنایع، این کار انجام می شود و می توان مشخص کرد که این مواد برای چه مواردی استفاده می شوند. چه مدت طول می کشد تا ظاهر آن تغییر کند؟ نمونه ای از استفاده از آن را می توان در رویدادهایی مانند معدن تاپاس ذکر کرد. به جای استفاده از آنالایزرهای گران قیمت برای تشخیص گاز متان در معادن، برچسب هایی با استفاده از این رنگ ها تهیه و به لباس معدنچیان چسبانده شد تا آنها را از وجود CH4 مطلع کند.
به گفته وی، با استفاده از این مواد هوشمند، این برچسب ها پس از آزاد شدن گاز متان تغییر رنگ می دهند و مردم می توانند از معدن خارج شوند.
مدیرعامل این شرکت دانمیش بانیان کاربرد دیگر این مواد را در محصولات روشنایی برشمرد و اظهار داشت: این مصالح علاوه بر کشورهای اروپایی بیشتر در جاده های کشورهایی مانند قطر و امارات متحده عربی استفاده می شد. این مواد در روز نور خورشید را جذب می کنند و در شب نور ساطع می کنند. این مواد مانند لباس ماموران امنیتی یا نیروهای پلیس نیستند که به محض برخورد نور را منعکس می کنند، بلکه این مواد با جذب نور، نور را منعکس می کنند.
الکاظمی به تولید رنگ های پیزوکرومیک در این شرکت علمی اشاره کرد و گفت: خواص نوری این مواد به فشار، ضربه یا ضربه پاسخ می دهد و با وارد شدن فشار به آنها رنگ آنها تغییر می کند، بنابراین این مواد بیشتر در فونداسیون پل ها و مکان هایی که تنش های مکانیکی اعمال می شود استفاده می شود. زیرا بر اساس میزان فشار مکانیکی که به آن وارد می شود تغییر رنگ می دهد.
وی تاکید کرد: تاکید کردیم در محیط هایی که گاز وجود دارد رنگ برچسب ها غیرقابل برگشت باشد تا مسئولان نسبت به رفع مشکل اقدام کنند.
مدیرعامل این شرکت دانش بانیان در پاسخ به این سوال که آیا عملکرد این مواد مانند سنسورها است، گفت: برخی از این مواد با سنسورها جایگزین می شوند و بخشی دیگر به عنوان جاذب فرکانس برای دوری از رادارها عمل می کند. و اتاق های امن ایجاد می کند و مورد استفاده قرار می گیرد
وی فناوری ساخت این مواد را پیچیده دانست و کشورهای انگلیس، فرانسه، ژاپن و آمریکا از این فناوری برخوردارند و ادامه داد: اساس این مواد پلیمری است و این مواد تاکنون در کشور وجود نداشت. و اقدامات لازم را انجام داده ایم. برای توسعه این مواد. شروع این تحقیق تولید لیبل صنعت فولاد می باشد. برچسب های مورد نیاز این صنعت باید دو خاصیت داشته باشند: مقاومت در برابر حرارت بالا و جدا نشدن از فولاد ما در ایران با مهندسی معکوس متوجه شدیم که این برچسب ها حاوی یک نوع پلیمر مقاوم در برابر دمای بالا و یک نوع فلز هستند.
الکاظمی در پایان خاطرنشان کرد: با نخبگانی که بنیاد ملی نخبگان در اختیار ما قرار داد، پس از دو سال تحقیق موفق به ساخت این مواد شدیم و به سفارش کارخانه ذوب آهن اصفهان، مواد هوشمند را توسعه دادیم. ایران.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403072217209/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D9%87%D9%88%D8%B4%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D9%BE%D9%84-%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF