تولید گوشت صنعتی از لوبیا و نخود با ۹۰ درصد پروتئین خالص در کشور
یکی از شرکت های فناوری با استفاده از ایزوله های پروتئینی از دو گیاه موفق به تولید گوشت گیاهی شده است که حاوی 85 تا 90 درصد پروتئین است و از نظر طعم و بوی بسیار شبیه به بافت گوشت حیوانی است به زودی بازار
صادق شجاعی، مدیرعامل این شرکت فناوری در گفت وگو با ایسناوی امنیت غذایی را یکی از موضوعات مطرح شده در کشور دانست و گفت: مفهوم امنیت غذایی به دسترسی مردم به غذای سالم به مقدار کافی تعبیر می شود و این موضوعی است که در تمام اسناد اولیه، سند امنیت غذایی 1410 و نقشه جامع علمی کشور
وی تولید گوشت مصنوعی را یکی از راه های رسیدن به امنیت غذایی عنوان کرد و تصریح کرد: این نوع گوشت می تواند وابسته به سلول، گیاه یا قارچ باشد و در دنیا تولید این نوع گوشت بر این 3 محور متمرکز شده است. همانطور که دیدیم، جهان به سمتی می رود که دیگر نیازی به کشتن حیوانات نیست. چون این توانایی حاصل شده است، سلول های حیوانی به بافت گوشتی تبدیل می شوند.
شجاعی ادامه داد: برای این منظور سلول های جانوری در شرایط آزمایشگاهی پرورش داده می شود و همین امر باعث می شود در کاهش مصرف آب و محدودسازی انتشار آلودگی و کشتار حیوانات موثر باشد.
مدیر پروژه با بیان اینکه این روش مزایای دیگری از جمله کاهش هزینه ها را به همراه دارد، گفت: طبق آمار تا سال 2050 جمعیت جهان به 9 میلیارد نفر می رسد و این سطح از زمین های زیر کشت در سطح جهان پاسخگوی نیازهای غذایی کشور نخواهد بود. این جمعیت باید تا سال 2050 تولید مواد غذایی را دو برابر کنیم. در این صورت، اگر قیمت مواد غذایی افزایش یابد، با افزایش شکاف بین فقیر و غنی، از ناامنی غذایی رنج می بریم.
این محقق افزود: به دلیل استفاده نادرست از اراضی کشاورزی، چرای بی رویه دام ها و ساخت و سازها، زمین های کشاورزی در حال نابودی است از سوی دیگر شاهد تغییر اقلیم در کشور و تغییر و تغییر فصول از این قبیل هستیم همانطور که با شروع بهار و زمستان، ما در اوایل هستیم و این عوامل در کنار یکدیگر برای ایجاد شرایط نامطلوب برای رشد گیاهان در آینده عمل می کنند. این موضوع بر افزایش قیمت گوشت نیز تأثیر می گذارد، زیرا اکنون تهیه گوشت در کشور و سایر کشورها گران شده است و تهیه گوشت برای بسیاری از طبقات پایین دشوار شده است.
مدیرعامل این شرکت وناور یکی از راه های رفع این چالش را تولید گوشت آزمایشگاهی عنوان کرد و اظهار داشت: در شرایط آزمایشگاهی می توان گوشتی تولید کرد که بافت، طعم و بویی مشابه گوشت دام داشته باشد. تولید گوشت به این روش مزایای زیادی دارد، از جمله اینکه حاوی درصد کمتری از کلسترول و چربی است، در حالی که افرادی که این نوع گوشت مصنوعی مصرف می کنند، همان مقدار پروتئینی که از گوشت حیوانات دریافت می کنند، دریافت می کنند.
وی افزود: علاوه بر این امکان سفارشی سازی در گوشت های گیاهی نیز وجود دارد به این معنی که گوشت های گیاهی را می توان به صورت سوسیس، ناگت و همبرگر برای افراد مختلف با بیماری های مختلف تولید کرد.
به گفته این تکنسین، شرکت بزرگی در امارات برای تولید این نوع گوشت گیاهی تأسیس شد که انگیزه زیادی از پادشاه این کشور دریافت کرد، زیرا این شرکت توانست فرهنگ گیاهخواری را ترویج دهد، در حالی که هواپیماهای این شرکت و در نتیجه نوع گوشت 46 نوع غذا را به لیست خود اضافه کرد.
وی پایین بودن قیمت نسبت به گوشت دام را از دیگر مزیت های این طرح برشمرد و یادآور شد: قیمت تمام شده گوشت گیاهی یک سوم تولید گوشت دام است. در دنیا شرکت های بزرگی در زمینه تولید گوشت های گیاهی فعال هستند که از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز گرفته اند و رنگ و بو و بافت گوشت حیوانات را دارند. یکی از این شرکت های بزرگ آمریکایی ماهانه حدود 4 میلیون دلار برگر می فروشد و رکورد فروش همبرگرهای گیاهی را در جهان دارد.
شجاعی تولید گوشت های گیاهی در این شرکت را منوط به ایزوله های پروتئینی تصفیه شده از گیاهان مختلف از جمله سویا، لوبیا، نخود، جو دوسر و ماش دانست که حاوی 85 تا 90 درصد پروتئین خالص است.
وی تاکید کرد: این غذاها نه تنها برای بدن بی ضرر هستند، بلکه مصرف روزانه آنها به حفظ سلامت بدن کمک می کند.
مجری طرح تاکید کرد: ما نمی گوییم که گوشت گیاهی جایگزین گوشت حیوانی شود، اما گوشت گیاهی می تواند مکمل گوشت حیوانی باشد، یعنی این وعده غذایی به دلیل ارزش غذایی غنی با گوشت گیاهی تکمیل شود.
شجاعی تصریح کرد: هزینه تولید گوشت گیاهی یک سوم قیمت تمام شده گوشت دام است و هنوز مضر بودن گوشت گیاهی برای بدن ثابت نشده است. یک شرکت آمریکایی از سازمان غذا و داروی این کشور مجوز گرفته است.
وی با بیان اینکه در مرحله اخذ مجوز برای تولید این نوع گوشت هستیم، گفت: به دانش فنی این محصول دست یافته ایم و به گوشتی دست یافته ایم که بافت، رنگ و طعم گوشت حیوانی دارد.
به گفته مدیر عامل فن آور، ایزوله های پروتئینی با پایه لوبیا و نخود در تولید گوشت گیاهی استفاده می شود که به زودی وارد بازار کشور می شود.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403051308592/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%D9%82%D9%84%D8%A7-%D9%88-%D9%86%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%DB%B9%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%AA%D8%A6%DB%8C%D9%86-%D8%AE%D8%A7%D9%84%D8%B5-%D8%AF%D8%B1