تولید ۳.۷ میلیون تن گوشت مرغ و تخممرغ در سال جاری
خرید تضمینی ۵۰ هزار تن گوشت مرغ
امینی تامین نیاز داخلی و رفع کامل محدودیتهای صادراتی را از برنامههای معاونت امور تولیدات دامی دانست و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون صادرات گوشت مرغ، تخممرغ، جوجه یکروزه و تخممرغ نطفهدار داشتهایم.
به گزارش روز سهشنبه مجله خبری کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی، «امید امینی» با بیان اینکه امسال تولید حدود دو میلیون ۶۰۰ هزار تن گوشت مرغ و یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن تخممرغ پیشبینی شده است، افزود: ظرفیت تولید گوشت مرغ و تخممرغ بیشتر از اعداد اعلام شده است، اما به دلیل محدودیت بازار مصرف داخلی و صادرات، پیشبینی فعلی را برای بخش تولید انجام دادهایم.
وی با بیان اینکه رفع محدودیتها شامل برداشتن عوارض صادراتی، تسهیل در صدور مجوزها و کاهش بوروکراسی میشود، ادامه داد: در راستای کاهش بوروکراسی طبق آخرین ابلاغ جهاد کشاورزی، صدور مجوزها حتی از سوی تشکلها برداشته شده و اگر محصولی شرایط و ضوابط بهداشتی داشته باشد میتواند صادر شود.
کاهش مصرف از اجرای طرح مردمی سازی و اصلاح یارانهها
امینی گفت: تولیدکننده برای تولید پایدار باید با سود منطقی محصولش را به بازار عرضه کند، در غیر این صورت تمایلی به تولید نخواهد داشت.
وی گفت: اگر در این روزها افزایش قیمت نسبت به ابتدای سال در بازار دیده میشود، ناشی از افزایش هزینه تولید بر اثر حذف ارز ترجیحی نهادهها، اجرای طرح مردمی سازی و اصلاح یارانهها و پرداخت مستقیم یارانه به مردم است.
وی نیاز تخممرغ در ماههای کممصرف را کمتر از ۸۵ هزار تن و در ماههای پرمصرف را بیش از ۹۵ هزار تن اعلام کرد و اظهار داشت: در چهارماهه امسال به طور میانگین ماهانه ۸۷ هزار تن تخممرغ در کشور تولید و برنامهریزی شده که این میزان تولید به بیش از ۹۰ هزار تن در ماه افزایش یابد.
تشکلها مسوولیت مدیریت و نظارت بر بازار و صادرات را انجام میدهند
مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: تشکلها نیز مسوولیت مدیریت و نظارت بر بازار و صادرات را انجام خواهند داد.
امینی درباره قیمت محصولات طیور نیز اذعان داشت: دو مدل افزایش قیمت وجود دارد که یکی ناشی از بر هم خوردن عرضه و تقاضا و کمبود تولید است که مورد پسند ما نیست، اما افزایش قیمت دیگر که ناشی از افزایش هزینههای تولید میباشد، را برای پایداری تولید باید بپذیریم.
مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی افزود: در چند ماه گذشته پس از اجرای طرح مردمی سازی و اصلاح یارانهها به علت کاهش مصرف داخلی، گوشت مرغ زیر قیمت مصوب یعنی کمتر از ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم و تخممرغ زیر قیمت مصوب ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار عرضه شده که هرچند خوشایند مصرفکننده است، اما تولیدکننده را متضرر میکند.
این مقام مسوول درباره علت کاهش جوجه ریزی در ماههای اخیر نیز بیان کرد: وقتی قیمت محصول تولید شده پایینتر از قیمت مصوب در بازار معامله شود، نتیجهاش کاهش جوجه ریزی خواهد بود و تولیدکننده گلههای جوجه یکروزه نیز زودتر از سن معمول گلههایش را حذف میکند و ادامه این روند چالش ایجاد خواهد کرد.
وی درباره حمایت دولت از تولیدکنندگان مرغ و تخممرغ پس از اجراییشدن طرح مردمیسازی یارانهها، اظهار کرد: در حال حاضر خرید تضمینی این محصولات از طریق شرکت پشتیبانی امور دام صورت میگیرد و از ابتدای سال تا کنون بیش از ۵۰ هزار تن گوشت مرغ و بیش از ۷ هزار تن تخممرغ خوراکی از تولیدکنندگان توسط شرکت پشتیبانی امور دام از تولیدکنندگان خریداری شده است.
مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی درباره صادرات گوشت مرغ و تخممرغ نیز تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تا هفته گذشته نزدیک به ۲۱۰۰ تن تخممرغ خوراکی، بیش از ۷ میلیون قطعه تخممرغ نطفهدار و ۲ هزار تن گوشت مرغ صادر شده است.