تولید 800 تن “کاملینا” در میامی، کارخانه اولیه تولید روغن و درمان آلزایمر

به گزارش خبرنگار مجله خبری کشاورزی، “کاملینا” یا (بزرک) گیاهی با ارزش غذایی بالا و نیاز به آب کمی دارد به همان اندازه که این محصول استراتژیک با توقعات کم در پرتو خشکسالی شوم رشد خوبی دارد، به همان اندازه ناشناخته و پنهان است. کشاورزان کمتر با این گیاه آشنایی دارند و از آن استقبال نمی شود.

گیاه کاملینا گیاهی است که در سال های اخیر به عنوان دانه روغنی در سراسر کشور کشت می شود و در برابر آفات رایج دانه های روغنی مانند سوسک گرده افشان مقاومت بالایی دارد و با تامین اسیدهای چرب غیر اشباع به عنوان مهم ترین منبع روغن شناخته می شود.

گیاه کاملینا در اکثر استان های کشور در شرایط دیم کشت می شود و عملکرد آن رضایت بخش بوده است چرا که طی چند سال گذشته به صورت آزمایشی در مزارع این منطقه کشت شده است زمین های خالی را انجام ندهید و این گیاه را بکارید که توقع کمی برای آبیاری و اقتصاد دارد.

میامی، سرزمین کاملینای زرد و مزارع کلزا

نماینده تعاون روستایی سمنان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار مجله خبری کشاورزی اظهار داشت: 839 تن کاملینا و 600 تن دانه روغنی کلزا و فرآورده های استراتژیک در این استان به قیمت تضمینی خریداری شد که عمده آن در شهرستان بود. میامی

حسن حاج ابراهیمی افزود: خرید تضمینی بذر کاملیا و دانه های روغنی کلزا با هماهنگی اداره جهاد کشاورزی انجام می شود و اداره تعاون روستایی استان سمنان به عنوان نمایندگی اقدام به خرید دانه های روغنی با قیمت تضمینی می کند.

وی افزود: دو شرکت تعاونی روستایی میامی و کلبوش برای خرید به قیمت تضمینی در فصل برداشت کلزا و کاملینا در شرق این استان فعال هستند.

تولید 800 تن

وی ادامه داد: بذر کلزا و روغن کاملینا در شهرستان میامی شرق استان سمنان کشت می شود و خرید از این مناطق انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، کشاورزان کلبوش و میامی مرکزی 100 درصد دانه های روغنی کاملینا و 97 درصد کلزای تولیدی استان سمنان را کشت می کنند.

نماینده تعاون روستایی سمنان گفت: سال گذشته 505 تن روغن کلزا با قیمت تضمینی در میامی خریداری شد و در سال 1403 هجری شمسی حدود 95 تن افزایش خرید حاصل شد.

حاج ابراهیمی بدون اشاره به قیمت تضمینی کلزا گفت: 100 درصد طلب کلزاکاران و 90 درصد کلزاکاران استان سمنان پرداخت شده است.

به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران، 95 درصد روغن مصرفي كشور وارداتي و 5 درصد مابقي كه در كشور توليد مي شود از طريق بذر وارداتي به دست مي آيد و در نتيجه 100 درصد بازار روغن و دانه هاي روغني كشور را به خود اختصاص داده است. بستگی به واردات دارد در عین حال، اگر کاملینا با سطح بالای نفت خود حمایت شود، می تواند کشور را تا حدودی از این وابستگی نجات دهد.

اهمیت گیاه کاملینا در کشاورزی و فرآوری

روغن کاملینا حاوی درصد بالایی از امگا 3 (بیش از 30 درصد) است و به دلیل کیفیت بالای غذا و محتوای آنتی اکسیدان ها به ویژه ویتامین E، دارای خواص دارویی بسیاری است که در صنعت و در خوراک طیور و ماهی استفاده می شود. ضد سرطان هم هست خواص از جمله مزایای کاملینا

هدف از استفاده از این روغن ها تامین انرژی و اسیدهای چرب ضروری است، زیرا کیفیت روغن به کمیت و نوع اسیدهای چرب موجود در آن بستگی دارد و دلیل استفاده مکرر از روغن، سرعت پخت غذا است. که آن را خوشمزه می کند. محصول اصلی کاملینا روغنی است که از له کردن و فشار دادن دانه ها به دست می آید تا تری گلیسیرید و کلسترول خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

روغن کاملیا علاوه بر ارزشمند بودن در پخت و پز، به دلیل نقطه دود بالا (475 درجه فارنهایت) و محتوای بالای ویتامین E، همچنین دارای خاصیت نرم کنندگی پوست و مو است. ضد التهاب است، درمان کننده … درد مفاصل، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن.

خواص درمانی کاملینا

این روغن مانند روغن زیتون برای ماساژ پوست سر استفاده می شود، از خشکی پوست سر و شوره سر جلوگیری می کند، از شکننده شدن تارهای مو جلوگیری می کند و با کاهش سطح تری گلیسیرید خون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

تولید 800 تن

روغن کاملینا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که برای سلامت مغز، چشم و اعصاب مفید است و از بروز بیماری های عصبی و آلزایمر جلوگیری می کند مخلوط این روغن با عصاره رزماری نیز برای کاهش درد مفید است التهاب مفاصل متورم.

توسعه کشت دانه های روغنی کاملینا با هدف حرکت به سمت امنیت غذایی، تلاش برای خودکفایی و کاهش وابستگی به واردات روغن، یکی از برنامه های جدید و مهم بخش کشاورزی برای تولید و تامین روغن خوراکی مورد نیاز کشور است. مردمی که کشاورزان میامی آن را گامی مهم در مسیری که به دست آمده می دانند.

بیش از 88 درصد جمعیت میامی در روستاها زندگی می کنند و بیشترین درصد اشتغال مردم در کشاورزی و دامداری است. تولید سالانه محصولات کشاورزی و باغی برای شهرستان میامی تقریباً 320 هزار تن برآورد شده است.

جهاد کشاورزی میامی سه مرکز در حومه فرومد و کلبوش را تحت پوشش قرار می دهد و این شهرستان 90 درصد از سطح زیر کشت آفتابگردان، کلزا و چغندر قند در استان سمنان را شامل می شود.

شهرستان میامی در شرق استان سمنان قرار دارد و حدود هشت هزار کارگر در زمینه کشاورزی و دامپروری مشغول به کار هستند.

https://www.irna.ir/news/85623496/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%DB%B8%DB%B0%DB%B0-%D8%AA%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84%DB%8C%D9%86%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%85%DB%8C-%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%B1%D9%88%D8%BA%D9%86-%D9%88