حمله خوک ها به مزارع قلاگنج

حمله خوک ها به مزارع قلاگنج

به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران، روستاي شومهري از توابع بخش تازه تاسيس سورک قلعه در شهرستان کلاغنج است و در غرب اين بخش در مجاورت کوه و منتهي به کوه قرار دارد. از سه طرف

بیشتر اهالی این روستا به کشت خالص محصولاتی مانند خیار سبز و گوجه فرنگی مشغول هستند و این خسارات خسارت زیادی به کشاورزان وارد کرده است.

یکی از اهالی روستای الشومهری از خسارت گرازهای وحشی به یخزارهای این روستا خبر داد و گفت: شغل تمامی 280 خانوار اهالی این روستا کشت خیار و گوجه فرنگی و تقریباً یکصد نفر است. هکتار از اراضی کشاورزی روستا. این روستا به کشت لعاب اختصاص دارد.

روح الله خواجوی روز دوشنبه به خبرنگار مجله خبری کشاورزی افزود: به طور متوسط ​​هر خانواده یک میلیارد ریال و گاه بیش از این مبلغ به 2 میلیارد ریال برای کاشت خیار هزینه می کند که شامل هزینه های پلاستیک، لوله نورتیب، آبیاری قطره ای، بذر و کود می شود. خواهد بود
وی ادامه داد: حمله مستمر و شبانه گله های خوک وحشی به مزارع منجر به خسارت به دامداران شد.

خواجوی بیان کرد: تعداد این گله خوک ها بیش از 30 راس تخمین زده می شود و با ورود به مزارع الجلیزی پلاستیک را پاره می کنند و بوته های تازه سبز شده خیار که دیگر قابل کشت نیست می خورند.
وی تصریح کرد: اگرچه بسیاری از کشاورزان شبانه از مزارع خود نگهبانی می کنند و آتش روشن می کنند، اما همیشه این امر به نتیجه نمی رسد و گاهی کشاورزان مورد حمله قرار می گیرند.

اهالی روستای الشومهری افزودند: کشاورزان زیادی به دلیل افزایش خسارت با تفنگ های شکاری اقدام به هدف قرار دادن خوک ها کردند که ما از این کار جلوگیری کردیم.

وی در عین حال افزود: یک کشاورز با بدهی مزرعه ای را راه اندازی کرده است که نیمی از مزرعه اش به دلیل حمله خوک از بین رفته است و او فقط مراقب است که کاری از دستش بر نمی آید. بنابراین ما انتظار حمایت و کمک داریم.

خواجوی ادامه داد: به اداره جهاد کشاورزی و حفاظت محیط زیست شهرستان قلاگنج نیز اطلاع رسانی شده اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

مشکلات آب

وی همچنین به مشکل دیگری که اهالی الشمهری دچار آن هستند اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مشکلات اساسی که اهالی روستا از آن رنج می برند کمبود آب آشامیدنی به دلیل افزایش نیترات در آب های زیرزمینی این روستا است. آب به خانواده های روستایی از طریق تانکرهایی که برای حمل آب شرب در نظر گرفته نشده است، تامین می شود.

رئیس اداره محیط زیست قلاگنج نیز از مصاحبه با خبرنگار مجله خبری کشاورزی خودداری کرد و گفت: روال کار از طریق روابط عمومی اداره کل انجام می شود و من نمی توانم مصاحبه کنم.

توصیه های زیست محیطی

مسئولان محیط زیست شهرستان پاسخی به خبرنگار مجله خبری کشاورزی ندادند و گفتند این مصاحبه باید از طریق روابط عمومی اداره کل محیط زیست استان انجام شود و در نهایت محمد بایزاده معاون طبیعی اداره کل محیط زیست کرمان در آن زمان انجام شود. تماس تلفنی خبرنگار مجله خبری کشاورزی در مورد حمله خوک‌ها به گوش رسید یکی از کشاورزان شهرستان قلاگنج در پاسخ به سؤالات خبرنگار مجله خبری کشاورزی گفت: کشاورزان برای پیشگیری از این حادثه دور مزارع خود را حصار بکشند. البته امکان استفاده از بیمه نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: در نهایت در صورت رفع نشدن مشکل، احتمال معرفی فردی از جمعیت به عنوان گراز وحشی وجود دارد که از اداره محیط زیست مجوز تیراندازی هوایی یا شکار آن را می گیرد. گراز از مزارع
بایزاده تصریح کرد: تیراندازی هوایی یا شکار خوک می تواند آنها را بترساند تا به آن منطقه نیایند.

افزایش تعداد خوک ها

انتظار روستاییان این است که در چنین مواقعی با اطلاع مسئولان محلی در شهر و شهرستان، برنامه ریزی جامع و اقدامات موثر و فوری برای پیشگیری، آگاهی بخشی و جبران خسارت صورت گیرد و شهروندان شاهد چنین اقداماتی باشند. در این صورت دغدغه‌های زیست‌محیطی در بین روستاییان و سایر شهروندان نهادینه می‌شود، فرآیندهای اداری واکنش سازمان‌های مسئول در این گونه رویدادها جلوی چشم مردم می‌آید و به فرهنگ‌سازی نیز کمک می‌کند.

وی افزود: به نظر می رسد هجوم این نوع حیوانات به مزارع حکایت از تعداد زیاد آنها دارد. البته با خشک شدن بیشتر تالاب های ریزوم و از بین رفتن زیستگاه های دیگر خوک ها، این حیوانات نیز به مزارع روی آوردند.

به گزارش خبرگزاری مجله خبری کشاورزی، عمده رژیم غذایی خوک ها را لارو و حشرات تشکیل می دهد. در واقع خوک ها با تغذیه لاروها و حشرات بخش بزرگی از آفات را از بین می برند.

گراز از نظر اکولوژیکی حیوان مفیدی است زیرا علاوه بر این که خاک جنگل را با عاج های خود مخلوط می کند، غذا را در زیر خاک در اختیار برخی دیگر از حیوانات قرار می دهد و اغلب در فصل سرما آن را از بین می برد.

بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن، جمعیت روستای شومهری در شهرستان قلاگنج در جنوب کرمان یک هزار و 278 نفر و شامل 280 خانوار بر اساس نظام سلامت است.

https://www.irna.ir/news/85689832/%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B2%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B9-%D9%82%D9%84%D8%B9%D9%87-%DA%AF%D9%86%D8%AC