به گزارش خبرگزاری مجله خبری کشاورزی. نجف نجفی وی روز شنبه در نخستین جشنواره روز ملی زعفران که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، افزود: در این راستا به زودی اولین مزرعه استاندارد تولید زعفران در خراسان رضوی راه اندازی می شود.
وی از تدوین طرح جامع زعفران با دو رویکرد اساسی شامل افزایش بهره وری و افزایش رقابت پذیری این مرکز خبر داد و گفت: برنامه اصلی مرکز پیاز و زعفران است و کاهش بهره برداری از زعفران ضروری است. ” فصل و دوره بهره برداری این مهم مستلزم تغییر نوع پیاز زعفران مورد استفاده در کشت آن است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با اشاره به افزایش سطح زیر کشت زعفران در کشور گفت: از 126 هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در کشور، 96 هزار هکتار آن. متعلق به خراسان رضوی است.
وی بیان کرد: اما نوسانات تولید نشان می دهد که تغییرات اقلیمی بر میزان تولید زعفران در کشور تأثیر گذاشته است، چرا که سرمای شدید زمستان 1401 و گرمای تابستان 1402 منجر به کاهش بهره وری زعفران در هکتار شد.
نجفی بیان کرد: افزایش شدید هزینه های تولید ناشی از نقش نیروی انسانی است به گونه ای که 65 درصد قیمت تمام شده زعفران ناشی از دستمزد نیروی انسانی است که باعث شد زعفران مزیت اقتصادی خود را نسبت به محصول از دست بدهد.
وی با بیان اینکه نگران بازارهای صادراتی زعفران هستیم، تصریح کرد: اگر تولید زعفران افزایش یابد اما بازار مساعد نباشد، شکل صادرات زعفران نیز به سمت بسته بندی فله رفته است و این تغییر در بسته بندی تغییر کرده است. صادرات زعفران زیر شعاع قرار گرفته است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: 6 تا 8 کشور جهان بیشترین سهم بازارهای صادراتی کشور را تشکیل می دهند که تهدید بزرگی برای ایران و برخی کشورها مانند آمریکا است. امارات، بسته بندی زعفران ایرانی را تغییر داده و با نام دیگری عرضه کرده است.
ما به دنبال مرجعیت علمی و آموزشی ایرانیان در تولید زعفران هستیم
رضوی به عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان در این جشنواره گفت: منتظر پیگیری توسعه کشت زعفران در کشورهای همسایه با مرجعیت علمی و آموزشی ایران هستیم و دیپلماسی عمومی نقش مهمی در این زمینه ایفا می کند. ، و محصولاتی که به دنیا ارائه می شود.
غلامرضا قنبری تصریح کرد: سرمایه گذاری اولین راهبرد ایجاد امنیت غذایی است و امروز ظرفیت اسمی برای تامین نیازهای غذایی کشور به حدی است که می توان آن را به منطقه ما وارد کرد و تنها بخشی است که برای ما ارزآوری دارد و می تواند افزایش یابد. نیازهای غیرغذایی کشور -صادرات نفت و همچنین بخش کشاورزی در حال افزایش است، اما هنوز راه زیادی برای رسیدن به صدر بازار جهانی وجود دارد.
وی افزود: آنچه در سازمان جهاد کشاورزی به دنبال آن هستیم تثبیت اقتدار در محصول زعفران در زمینه کشت، زراعت، برداشت، ساخت، بسته بندی، صادرات و تجارت است. ما به دنبال این نیستیم که محصولات خود را با قیمت گزاف به بازار جهانی معرفی کنیم، توسعه بازار در دنیا با تکیه بر مزیت ها محقق می شود و در این راستا باید به مزیت های زعفران توجه ویژه ای شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: قیمت محصول زعفران در مزارع با آنچه در بازار به فروش می رسد فاصله زیادی دارد و سیاست ایجاد سود لازم در مزرعه است تا بازارهای جهانی به فروش برسد. می تواند هدایت شود.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت زعفران از مزرعه باید هدایت شود، افزود: تولید زعفران در استان به دلیل عدم تملک با انواع مختلفی عرضه می شود و در بازارهای جهانی تاثیرات منفی داشته است برندهای مختلف بدون شک نزدیک شدن بین تولیدکنندگان در زمینه بسته بندی، صادرات و توزیع می تواند به تحکیم اقتدار در زمینه زعفران کمک کند.
قنبری با بیان اینکه توان دولت برای توسعه بازار زعفران کافی نیست، گفت: توسعه دیپلماسی عمومی اقتصاد در این زمینه با بهره گیری از توانمندی های تشکل های اقتصادی دنیا و توجه به نقش تجار محصولات کشاورزی ضروری است. مانند زعفران کاران تا بتوان دیپلماسی عمومی را تقویت کرد.
وی تصریح کرد: تنها راه عبور از تحریم ها تقویت دیپلماسی عمومی و توسعه زنجیره های تولید با تک برندها است.
https://www.irna.ir/news/85639992/%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%AE%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%B4%DB%8C%D9%88%D9%87-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D8%AF