دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج: واردات در فصل برداشت برنج به معنی کاهش قیمت نیست - مجله خبری کشاورزی

دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج: واردات در فصل برداشت برنج به معنی کاهش قیمت نیست

در این سفیدکن برنج تحتع جریان هوای عبوری از دستگاه خنک می گردد. قسمتهای اصلی این دستگاه شامل مارپیچ انتقال، توپی، محفظه شش ضلعی، دریچه های ورودی و خروجی و مکنده هوا می باشد. یکی از این سفیدکن کنترل جریان افقی25است که در آن یک مارپیچ انتقال و یک غلتک با رویه ساینده بر روی یک محور مرکزی قرار گرفتند. این مجموعه در داخل یک سیلندر استوانه ای شکل با سرعت 1000 دور بر دقیقه دوران می کند. نیمی از سیلندر استوانه ای شکل ا صفحه مشبک بوده و دریچه های ورودی و خروجی آن در ابتدا و انتهای سلیندر قرار دارند.

احیای روستاهای کهگیلویه و بویراحمد با مقاوم‌سازی خانه‌ها/کسب چهار نشان طلا و نقره توسط ورزشکاران استان+تصاویر

در برداشت غیرمستقیم، عملیت برداشت (درو) با داس یا دروگر انجام شده و پس از جمع ­آوری، شالی­ های درو شده خرمن­کوبی می­ شوند. به عبارت دیگر برداشت و خرمن ­کوبی در دو مرحله جداگانه صورت می ­گیرد. در برداشت مستقیم (یک مرحله­ای) عملیات درو، جمع ­آوری، خرمن­کوبی و بوجاری با کمباین انجام می­ شود. انتخاب روش مناسب برداشت در هر منطقه به خصوصیات فیزیکی و زراعی رقم، شرایط خاک شالیزار در زمان برداشت و امکانات موجود بستگی دارد. قبل از اینکه بذر برنج در زمین کاشته شود باید زمین از لحاظ فیزیکی در شرایط مناسب و ایده آل قرار بگیرد. مراحلی که برای آماده سازی زمین طی می شود شامل شخم، خاکبرداری، مخلوط کردن خاک و تراز کردن آن است.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نور، با برداشت برنج در سطح یک هکتار از اراضی شالیزاری روستای باغبانکلای این شهرستان، عملیات برداشت در نورآغاز شد. سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران از برداشت برنج در 194 هزار و 175 هکتار شالیزار استان خبر داد. شالیکاران گیلانی در سال در حدود 23 هزار هکتار انواع برنج را به زیر کشت برنج های درجه یک و خوش عطر و طعم ایرانی می برند و بین 650 تا 750 هزار تن برنج تولید می کنند. در روش برداشت دستی و یا دو مرحله ای، کشاورزان پس از یافتن اطمینان از این‌که محصول رسیده است، به کمک نیروی کار لازم که معمولا ۱۰ نفر مرد دروگر هستند، شروع به درو کردن دسته‌های شالی می کند. دسته های برنج به نحوی بر روی دیگر ساقه‌ها قرار می‌گیرند که پانيکول ها به طرف بالا و ساقه ها به سمت پايين باشند. اما زمان کاشت و برداشت برنج کشت دوم چگونه است؟ پیش از پاسخ دادن به این سوال بد نیست بدانید که برنج کشت دوم بیشتر در استان مازندران وجود دارد و کشاورزان گیلانی به ندرت زمین را زیر کشت دوم می ­برند.

یدستگاه مخصوص نشای برنج شمال که به وسیله گازوئیل کار می کند. اگر بیشتر دانه های پایه خوشه در مرحله خمیری سخت قرار داشته باشند آماده برداشت هستند. ساقه ها و برگ های زرد شده معمول ترین علامت آمادگی محصول برای برداشت است. پس از کاشت به میزان 3 ماه نیاز به آب دادن دارد و باید علف های هرز و آفات مانند agriculture-na.ir کرم ساقه خوار باید با علف کش ها و آفت کش ها و گاها علف هرز چینی از بین بروند. با رشد به میزان کافی این نشاها آن را به مزرعه اصلی برنج که از قبل آبگیر و توسط تراکتور شخم زده و مسطح شده است می برند و با فاصله یکنواخت در زمین فرو برده و یا می کارند که به این عمل تولکی یا نشا کاری می گویند.

میــزان ضــایعات کمــی و کیفــی بــه نــوع رقــم و خصوصیات فیزیکی آن، زمان و روش برداشت و نحوه مدیریت زراعی محصول بستگی دارد. زمان برداشت برنج معمولا بستگی به درجه حرارت محیط و رقم مورد استفاده دارد. ولی بطور کلی زمان برداشت برنج هنگامی می باشد که رشد و نمو فیزیولوژیک گیاه خاتمه پیدا کرده و رنگ بوته ها به زردی متمایل و دانه ها نیز سفت شده باشند. توصیه می شود 10 الی 15 روز قبل از برداشت آب مزرعه قطع گردد. کوددهی مناسب برای تولید برنج هاشمی حدود ۲۰ الی ۳۰ کیلو به ازای هر ۱۰۰۰ متر مشخص شده است که این مقدار متناسب با نوع خاک و زمین کشاورزی ممکن است متغیر باشد.

مراحل تولید نشا برنج: