اخبار

خودکفایی در تولید شکر بدون آسیب رساندن به محیط زیست/پرداخت به همه چغندرکاران

در نشست سالیانه برنامه ریزی برای کشت پاییزه چغندرقند، درباره تولید 2 میلیون و 170 هزار تن چغندر قند و خودکفایی در تولید شکر بدون آسیب به محیط زیست صحبت شد.

به گزارش ایسنا. پیمان حسدی – مدیر پروژه کارخانجات قند وزارت جهاد کشاورزی – در نشست سالانه هماهنگی و برنامه ریزی کشت پاییزه چغندر قند گفت: با تولید دو میلیون و 170 هزار تن چغندر قند بیشترین میزان تولید به دست آمد. برای این محصول در فصل کشاورزی 1402-1403 ثبت شده است. این مقدار از 31 هزار هکتار از اراضی شش فرمانداری کشور برداشت شد و میزان شکر حاصل از 2 میلیون و 170 هزار تن چغندر پاییزه به 256 هزار تن می رسد.

وی در خصوص مطالبات چغندرکاران گفت: تمام پول چغندرکاران توسط کارخانه های قند در قالب قراردادهای کشت پرداخت شده است.

مجری طرح کارخانجات قند وابسته به وزارت جهاد کشاورزی گفت: محصول چغندر پاییزه کشور 70 تن در هکتار است. در سال زراعی گذشته یک میلیون و 410 هزار و 832 تن چغندر پاییزه از اراضی کشاورزی برداشت شد. اگر در سال زراعی جاری ظرفیت صنعتی در کشور وجود داشت می توانستیم تا پنج میلیون تن چغندر پاییزه تولید کنیم چرا که متقاضی کشت داشتیم.

وی در عین حال مدیریت صحیح مزرعه، استفاده از ارقام و ظرفیت های مناسب، تغذیه مناسب گیاهان و افزایش بوته در هکتار را از عوامل مهم افزایش عملکرد و تولید برشمرد و گفت: با توجه به منابع آبی کشور، مدیریت مصرف آب در کشاورزی است محصولات یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است که در این راستا کاشت پاییزه چغندر قند در کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی،حسدی افزود: با توسعه کشت پاییزه چغندر قند در ده سال گذشته بیش از 652 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است. حجم صرفه جویی در کشاورزی خریف برای سال زراعی جاری بیش از 130 میلیون مترمکعب است و برای مصرف یک متر مکعب آب در هکتار، بیش از 1.33 کیلوگرم شکر از چغندرقند خریف به دست می آید که بی سابقه است. در یک کشور

ساخت کارخانه های مدرن برای افزایش بهره وری

همانطور که علی رضا مهاجر در این گردهمایی برای سال زراعی 1403-1404 خاطرنشان کرد: برای رسیدن به خودکفایی در قند، پژوهشکده چغندرقند با معرفی ارقام مناسب کار خود را انجام می دهد، اما با اقداماتی از جمله مصرف بهینه آب، اصلاح خاک، و عدم واردات شکر ورود به کشور در زمان برداشت چغندر قند نیز مهم است.

وی تغذیه، استفاده بهینه از کودها، استفاده بهینه از سموم برای مبارزه با آفات و بیماری ها و توسعه روش های نوین آبیاری را از دیگر عوامل مهم افزایش تولید این محصول عنوان کرد و با تاکید بر ایمن سازی چغندر قند، گفت: گفت: باید بتوانیم از چغندر پاییزه به ویژه با راهکارهای بیمه ای 100 درصدی محافظت کنیم، زیرا چغندر پاییزی در معرض حوادث آب و هوایی بیشتر از محصول بهاره است.

مهاجر توسعه مکانیزاسیون در زمینه چغندرقند پاییزه را ضروری دانست و گفت: یکی از راهکارهای افزایش تولید چغندرقند پاییزه به سمت خودکفایی در قند، استفاده از ماشین آلات جدیدتر، انعطاف پذیرتر و ارزان تر است. . باید به دنبال راه هایی برای کاهش هزینه های کاشت، نگهداری و برداشت چغندرقند باشیم.

معاون امور کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در پایان گفت: برای افزایش بهره وری در تولید شکر می توان کارخانه های مدرن تری در داخل کشور احداث و کارخانه های موجود را بازسازی کرد.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403060704049/%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D9%81%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%B4%DA%A9%D8%B1-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A8-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%AD%DB%8C%D8%B7-%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%BE%D9%88%D9%84-%DA%86%D8%BA%D9%86%D8%AF%D8%B1%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا