در نهایت اصلاح سیاست های ارزی تجهیزات پزشکی/ ایجاد ذخیره استراتژیک برای تجهیزات پزشکی

در نهایت اصلاح سیاست های ارزی تجهیزات پزشکی/ ایجاد ذخیره استراتژیک برای تجهیزات پزشکی

رئیس سازمان غذا و دارو به تشریح آخرین شرایط نقدینگی و همچنین ذخیره راهبردی در حوزه تجهیزات پزشکی پرداخت و از درخواست تمدید سهمیه ارزی 600 میلیون دلاری لوازم پزشکی برای نیمه دوم امسال خبر داد.

به گزارش ایسنا. دکتر حیدر محمدی در نشست خبری دومین نمایشگاه ایران مد از برگزاری چنین نمایشگاه هایی خبر داد و از دستاوردهای حوزه سلامت تقدیر کرد و در عین حال بر تضمین کیفیت و تامین پایدار تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز تاکید کرد. به عنوان دارو، شیر خشک و سایر مواد بهداشتی.

وی در این خصوص با اشاره به اینکه نقدینگی یکی از مشکلات عمده پیش روی شرکت های تجهیزات پزشکی است، افزود: امسال با مشکلاتی مواجه بودیم و یکی از مهمترین مشکلات تدوین و صدور قانون بودجه بود که موافقان و موافقانی داشت. مخالفان بحث اصلاح سیاست های ارزی از دیگر موضوعاتی است که از سال 1401 هجری قمری آغاز شد و به دلیل ناقص بودن زیرساخت های پرداخت اعتبار و مخالفت معاون اول رئیس جمهور در آن زمان، در کشور اجرایی نشد. وضعیت تجهیزات پزشکی، این موضوع هنوز مشخص نشده است.

درخواست تمدید سهمیه ارزی 600 میلیون دلاری لوازم پزشکی در نیمه دوم سال

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین به سهم ارزی 600 میلیون دلاری لوازم پزشکی در 6 ماهه نخست سال اشاره کرد و گفت: این سهم 4200 تومانی ارز تنها مربوط به لوازم پزشکی و تجهیزات سرمایه ای است و دارای از آن مستثنی شده است. این تفاهم نامه تا مهرماه اعتبار داشت و سقف آن پر شد. ما درخواست تمدید 600 میلیون دلاری دیگر برای شش ماه دوم داریم.

تعدیل سیاست های ارزی تجهیزات پزشکی مشروط به دیدار با رئیس جمهور

وی بیان کرد: به طور کلی اصلاح سیاست های ارزی در حوزه تجهیزات نیز برای ما موضوع مهمی است که البته موافقان و مخالفان زیادی دارد. در مجموع تصمیم گیری در این مورد بسیار سخت است و در کل بستگی به جلسه ای با وزیر بهداشت و رئیس جمهور دارد تا تصمیم نهایی در این مورد گرفته شود.

آل محمدی در عین حال گفت: برای اصلاح سیاست های ارزی، نظرات انجمن های فعال مورد توجه قرار می گیرد. اما ملاحظات آن را باید در نظر گرفت; زیرا کوچک نگه داشتن بازار تجهیزات به نفع تولیدکنندگان و مردم نیست و باید تصمیماتی اتخاذ شود که کمترین آسیب را به مردم و تولیدکنندگان وارد کند.

در نهایت ارائه تسهیلات بانکی به شرکت های دارویی و تجهیزاتی

وی همچنین به پیگیری های لازم برای تامین نقدینگی در حوزه تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: 50 فقره تسهیلات همتی با مجوز بانک مرکزی در حوزه دارو، تجهیزات و شیرخشک درج شده است. در این زمینه فهرستی از شرکت ها را به بانک مرکزی ارسال کرده ایم تا بر اساس عملکرد خود، تسهیلات ریالی دریافت کنند. اگر شرکت ها در این زمینه مشکلی دارند به ما اطلاع دهند تا پیگیری های لازم انجام شود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به بدهی 15 درصدی تامین اجتماعی به حوزه دارو و تجهیزات و همچنین اقدامات انجام شده برای پرداخت بخشی از این مطالبات و در چارچوب تشریح نحوه تامین نقدینگی تجهیزات پزشکی اشاره کرد. وی خاطرنشان کرد: از کل سهم ارزی 40 درصد به تجهیزات ضروری و 60 درصد به شیرخشک، دارو و واکسن اختصاص دارد. بیش از 50 درصد از کل سهم ارزی (چه 4200 تومان یا 28500 تومان) را به دست آوردیم.

بی توجهی مراکز درمانی در پرداخت مطالبات دارو و تجهیزات پزشکی

درخواست وزیر بهداشت از رئیس جمهور

آل محمدی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر عدم پرداخت هزینه دارو و تجهیزات توسط مراکز درمانی گفت: مراکز درمانی از مشکلات مالی زیادی رنج می برند و به همین دلیل حوزه دارو و تجهیزات مغفول مانده است. در همین راستا وزیر بهداشت کتباً از رئیس جمهور درخواست کرد که تعهدات مؤسسات بیمه را مستقیماً به شرکت های توزیع کننده دارو و تجهیزات پرداخت کند. این موضوع نیازمند تصویب هیات وزیران است. به طور کلی لازم است تا تاییدیه های دارو و تجهیزات در بیمارستان ها تفکیک شود. حجم بدهی بیمارستان ها در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی هم اکنون بالغ بر 11 هزار میلیارد تومان است.

وضعیت موجودی استراتژیک تجهیزات پزشکی

وی همچنین در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر وجود سهام راهبردی در حوزه تجهیزات پزشکی بر اساس قانون برنامه هفتم، گفت: طبق قانون برنامه هفتم توسعه باید یک سهام استراتژیک شش ماهه در حوزه تجهیزات پزشکی داشته باشیم. داروها، تجهیزات، واکسن ها و کالاهای اساسی. در این راستا پیشنهادهای مختلفی در حوزه دارو، واکسن و تجهیزات ارائه کرده ایم. در این زمینه در قانون بودجه 1404 نیز پیشنهادهایی داریم و جلساتی را با نهادهای نظارتی، امنیتی و سایر مراجع برگزار کرده ایم.

آل محمدی در این خصوص افزود: مشخص است که تحقق این امر نیازمند منابع مالی و ارزی است و ذخیره شش ماهه باید سهمی از ارز داشته باشد. اگر این منابع محقق شود و بانک مرکزی نیز از ما حمایت کند، برنامه ها و سیاست های بلندمدت بیشتری در این زمینه خواهیم داشت. مطمئناً شرکت‌های عرضه‌کننده نیز آمادگی دارند تا در صورت وجود نقدینگی، ذخیره شش ماهه ایجاد کنند.

آمار صادرات تجهیزات پزشکی ایران

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر میزان صادرات تجهیزات پزشکی گفت: حجم صادرات در این حوزه رضایتبخش نیست؛ در حال حاضر حجم صادرات تجهیزات پزشکی در این حوزه قابل قبول نیست. و البته به دلایلی بسیاری از مواردی که صادر می شود غیر رسمی است به همین دلیل آمار و ارقام حجم واردات از ایران با حجم صادرات ما مطابقت ندارد.

وی همچنین افزود: اما در مجموع با توجه به اعداد ثبت شده، اعداد صادراتی در حوزه تجهیزات پزشکی بین 30 تا 50 میلیون دلار است که قطعا اعداد بسیار بیشتر از این رقم است.

درخواست تایید 145 همتی دارو و تجهیزات و شیر خشک در سال 1404

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین گفت: درخواست ما برای سال آینده ۱۴۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای بخش دارویی، تجهیزات و شیرخشک در قالب طرح داروی و لغو ارز ترجیحی است. پیشنهاد این اعتبار است.»

آمار تجهیزات پزشکی سال گذشته برای اولین بار منتشر شد

در ادامه این جلسه مهندس العامری – معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو. وی در خصوص انتشار آمار تجهیزات پزشکی گفت: سال گذشته برای اولین بار آمار تجهیزات پزشکی فاش شد. سیستم اولویت تولید داخلی نیز برای اولین بار آشکار شد.

وی همچنین به تشریح اقدامات انجام شده برای پیش بینی بودجه مورد نیاز سال آینده تجهیزات پزشکی پرداخت و در عین حال به دو مشکل اساسی در حوزه تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه شرکت های پخش از شرکت های فعال در این حوزه هستند. پرداخت دارو و مطالبات نیز روانتر انجام می شود. در زمینه تجهیزات با وجود تهیه دستورالعمل پرداخت، متاسفانه شرکت های زیادی اقدام به توزیع دستگاه های تست قند خون می کنند! موضوع دیگر صف های طولانی در آزمایشگاه های همکار در زمینه تولید است که باید مورد توجه قرار گیرد.

نمایشگاه ایران مد از ۲۸ تا ۲۲ مهرماه برگزار می شود

در ادامه این نشست خبری مهندس مریم قاسمی – دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی وی در خصوص نمایشگاه ایران مد گفت: دومین نمایشگاه تجهیزات و ملزومات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و دارویی از 28 تا 22 مهرماه در نمایشگاه آفتاب شهر برگزار می شود.

قاسمی افزود: این نمایشگاه با حضور 250 شرکت و با حضور تولیدکنندگان و واردکنندگان برگزار می شود. 50 شرکت دانش بنیان نیز در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

به گفته وی در این نمایشگاه هیئت های تجاری از روسیه و آفریقا نیز حضور خواهند داشت تا موضوع صادرات و روابط بین الملل در سال های آینده تقویت شود.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403071511574/%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B5%D9%84%D8%A7%D8%AD-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%AA%D8%AC%D9%87%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D8%B0%D8%AE%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DA%98%DB%8C%DA%A9