شهرام نعیمی وی در گفت و گو با خبرنگار مجله خبری کشاورزی ضمن تبریک روز جهانی غذا مصادف با 25 مهرماه مصادف با 24 مهر با توجه به نقش این نهاد در تامین امنیت غذایی کشور افزود: مهمترین هدف کشور پژوهشکده گیاهان دارویی حفظ سلامت محصولات کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی جامعه است.
رئیس مؤسسه تحقیقات گیاهی کشور با بیان اینکه سلامت جامعه در گرو غذای سالم است، بیان کرد: این روز حاوی پیامی مبنی بر ضرورت تأمین غذای کافی و سالم به همه افراد جامعه است که بر نقش کشاورزی در این امر تأکید می کند. تولید مواد غذایی سالم برای مقابله با مشکلات جهانی در زمینه تغذیه.
وی تصریح کرد: با توجه به نقش تهدیدآمیز عوامل زیان آور زنده، این نهاد با شناسایی این عوامل و مدیریت صحیح آنها با شعار غذای بیشتر و غذای بهتر، نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور ایفا می کند.
اطمینان از اصالت محصولات کشاورزی با استفاده از روش های نوین تولید در دستور کار قرار دارد
النعیمی امنیت غذایی، ایمنی و سلامت غذا و تنوع زیستی را از اهداف و وظایف این موسسه دانست و گفت: در این راستا تحقیقات مختلفی برای کنترل عوامل آسیب رسان به محصولات کشاورزی در حال انجام است.
وی به تامین امنیت غذایی با استفاده از روش های نوین تولید اشاره کرد و افزود: استفاده نامناسب، تصادفی و نادرست از سموم شیمیایی منجر به آلودگی محیط زیست و تولید مواد غذایی ناسالم می شود.
رئیس موسسه تحقیقات علف های هرز کشور تصریح کرد: از این رو توسعه روش های جایگزین در قالب مدیریت تلفیقی زراعی با استفاده از سموم کم خطر و روش های کنترل غیرشیمیایی مانند فرومون، تله و توسعه مبارزه بیولوژیکی از جمله اقدامات است. یکی از مهمترین استانداردهای پژوهشکده گیاهان دارویی کشور.
وی با تاکید بر دانش، مولد و پاسخگو بودن سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان حامی اصلی هدایت توانمندی های کشور برای دانش بنیان شدن در بخش کشاورزی، تصریح کرد: راهکارهای تخصصی پژوهشکده علف های هرز کشور در در ارتباط با راهبردهای کلی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، به منظور تامین امنیت تغذیه و ارتقای سلامت محصولات کشاورزی تعریف شده است.
النعیمی بررسی نقش تغییر اقلیم بر عوامل تخریب گیاهی و مطالعات تنوع زیستی را از دیگر اقدامات این موسسه دانست و افزود: افزایش سهم مدیریت یکپارچه در مدیریت عوامل آسیب گیاهی مانند استفاده از سموم کم خطر و کاهش مصرف. ادغام آفات و کنترل بیولوژیکی در این فهرست گنجانده شده است.
اجرای مدیریت یکپارچه پنج هزار هکتار از شالیزارهای شمال کشور
رئیس پژوهشکده گیاهپزشکی کشور همچنین بر اهمیت انتقال نتایج تحقیقات و دانش محققان این پژوهشگاه به کاربران و کشاورزان و لزوم نفوذ دانش در عرصههای کشاورزی تاکید کرد.
وی در خصوص تاثیر مستقیم فعالیت ها و دستاوردهای تات بر امنیت غذایی کشور گفت: در سال زراعی جاری برنج سالم با استفاده از روش مدیریت تلفیقی زراعی (ICM) و بدون استفاده از سموم شیمیایی در پنج هزار هکتار از شالیزارها انجام شد. تولید شده در سه استان گیلان، مازندران و گلستان با مشارکت بیش از 300 کشاورز و با استفاده از دستورالعمل های ارائه شده توسط موسسات تحقیقات گیاه پزشکی کشور و پژوهشکده برنج کشور با همکاری آموزش و ترویج کشاورزی. موسسه یکی از موسسات وابسته به تات و با مشارکت بخش تطبیق می باشد.
https://www.irna.ir/news/85627212/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D9%87%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%AF