معاون فناوری و نوآوری و رئیس سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران گفت: راه اندازی آزمایشگاه ساخت سریع (فابلب) یکی از وظایف پارک های علم و فناوری است که توسط ۷ پارک علم و فناوری کشور اجرا شد. ملت
به گزارش ایسنا. دکتر شاهیکی تاش در نشست روسای پارک های علم و فناوری که صبح امروز در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران آغاز شد، تعداد پارک های علم و فناوری کشور را 59 پارک و تعداد واحدهای پارک های فناوری را اعلام کرد. 13 هزار و 360 واحد است و افزود: 2 هزار و 556 شرکت دانش بنیان در پارک ها و مراکز رشد، 140 هزار نفر در واحدهای فناور مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه 23 پارک نوآوری و فناوری با مجوز از شورای گسترش آموزش عالی در کشور ایجاد شده است، اظهار داشت: از این تعداد 7 پارک فناوری وابسته به سازمان تات، وزارت نیرو، نفت و فاوا، وزارت نیرو و فناوری اطلاعات است. و سازمانی که تحقیقات علمی و صنعتی است. همچنین 29 بوستان ولایت، 18 بوستان دانشگاه، یک پارک فناوری ویژه، یک پارک فناوری ریاست جمهوری و یک پارک جهاد دانشگاهی وجود دارد.
شاهکی تاش با 17 پارک بیشترین تعداد پارک فناوری در تهران را به خود اختصاص داده است. وی ادامه داد: 45 مرکز رشد و 4 پردیس دانشگاهی در تهران ایجاد شده است.
رئیس سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران شهر علم و تحقیقات اصفهان، پارک فناوری فارس، پارک فناوری آذربایجان شرقی، یزد، سیستان و بلوچستان، سمنان و خراسان رضوی را در رده پارکهای فناوری درجه یک و ادامه داد: توسعه زیرساخت های فناوری و ایجاد حداقل یک مدل برای اشاعه فناوری، تدوین طرح های نیمه صنعتی، ایجاد مدل های مشترک با بخش های صنعتی و تکمیلی تحقیق و توسعه و کمک های مالی صنعتی، همکاری برای ایجاد دانشگاه های صنعتی فناوری محور، تقویت ارتباط با صنعت. چارچوب مراکز تحقیق و توسعه و استفاده از ظرفیت نوآوری باز و ایجاد زیرساخت های اکوسیستمی مانند دفاتر جذب سرمایه گذار و دفاتر انتقال فناوری از جمله وظایف پارک های سطح اول است.
انتقال فناوری به حوزه رهبری، ایجاد سازمان توسعه و سرمایه گذاری، طراحی و استقرار حاکمیت مشارکتی با بخش خصوصی در قالب مدل های مشارکت عمومی-خصوصی، پیگیری ایجاد بسترهای مالی، سرمایه گذاری خطرپذیر و نوآوری مالی، شبکه ای از واسطه ها و فعالیت های برون سپاری ایجاد کنید و یک زنجیره ارزش ایجاد کنید. وی تشکیل حداقل یک گروه مبتکر و پیشگام و برنامه ریزی برای مقایسه و مقیاس بندی ماژول های فناوری را از دیگر وظایف این نوع پارک ها عنوان کرد.
شاهکی 19 پارک را پارک های سطح 2 و 18 پارک را پارک های سطح 3 دانست و یادآور شد: ایجاد آزمایشگاه ساخت سریع (فبلاب) یکی از وظایف پارک ها است که 7 پارک علم و فناوری کشور در این زمینه اقدام کرده اند. در این منطقه در چارچوب ماموریت توانمندسازی حوزه اقتصاد دیجیتال، پارکهای سمنان، ایلام، اردبیل، کرمانشاه، خراسان جنوبی، کردستان، کهکیلویه و بویار احمد، دانشگاه علوم پایه زنجان و پارک ICT وارد پارک شدهاند. .
معاون وزیر علوم با تاکید بر هدایت پارک ها و مراکز رشد به سمت مناطق فناورانه نسل سوم خاطرنشان کرد: در این راستا علاوه بر تخصیص کمک های مالی صنعتی و تخصصی، ایجاد شبکه ملی مشاوران و واسطه ها و شبکه راهنمایی ملی برای توسعه بازار و بازاریابی و استقرار برنامه های آزمایشی اولیه در زمینه TTO دانشکده اشتغال صنعتی و مدارس اقتصاد دیجیتال.
شاهیکی تاش با اشاره به برنامه های وزارت علوم برای توسعه فعالیت مراکز رشد و با بیان اینکه در حال حاضر 297 مرکز رشد و 96 مرکز کارآفرینی و نوآوری در کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: مراکز رشد در کشور تاکنون ایجاد شده است. توسط وزارت علوم اسکان داده می شود و بر این اساس بر اساس این مراکز به مراکز پیشرفته، در حال توسعه، کمتر توسعه یافته و غیر فعال تقسیم می شوند.
وی به برگزاری هفته پژوهش و فناوری در سال جاری اشاره کرد و گفت: در این رویداد ملی نشست های B2B ضمن شرکت 5 شرکت هوش مصنوعی از جمله مهمترین واحدهای فناور در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، واحدهای فناور در حوزه انرژی های تجدیدپذیر برگزار می شود. حوزه فناوری آب و واحدهای فناورانه در حوزه اقتصاد دریایی معرفی خواهند شد.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403081510972/%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%81%D8%A8-%D9%84%D8%A8-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D9%88%DB%8C-%DB%B7-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DA%A9-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C