رفع مشکلات عشایر تهران نیازمند کمک همه مدیران استانی است
وی با اشاره به برگزاری سیزدهمین جلسه شورای عشایری استان تهران نیز گفت: در این جلسه به بررسی برخی مشکلات عشایر رسیدگی و دستوراتی در خصوص اجرایی شدن برخی مصوبات جلسه گذشته صادر شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران خاطرنشان کرد: هر چقدر از این جامعه حمایت شود در میزان تولیدات عشایر تاثیر گذار است و به نوعی می توان گفت حمایت از جامعه عشایری یعنی حمایت از تولید و افزایش محصولات پروتئینی، اگر چه در سال های اخیر حمایت های خوبی از این جامعه صورت گرفته اما عشایر با مشکلاتی مواجه هستند که همه مدیران باید کمک کنند تا این مشکلات برطرف شود.
محمد علیمهری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار مجله خبری کشاورزی گفت: جامعه عشایری استان تهران بسیار فعال و مولد هستند و سالانه بیش از ۶۰ هزار تن محصول تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم توجه و حمایت از زندگی و تولید جامعه عشایری است گفت: در برخی شهرستان ها عشایر در زمینه واگذاری زمین برای توسعه واحدهای دامپروری و همچنین انبار علوفه و سایر موارد با مشکلاتی مواجه هستند که تمامی فرمانداران و همچنین مدیران دستگاه های وابسته از جمله جهاد کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی و راه و شهرسازی باید در مسیر رفع مشکلات جامعه عشایری اقدامی جدی داشته باشند.
به گزارش مجله خبری کشاورزی، ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.
عشایر این استان قشلاق را در جنوبشرقی تهران و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کردند.
وی افزود: عشایر استان تهران حدود ۳۰ درصد نیازهای گوشت قرمز این استان را تولید می کنند و به نوعی می توان گفت فعالیت عشایری در این استان بسیار مهم است و ضرورت دارد.