زیان 20 هزار میلیارد تومانی از درآمد شرکت فولاد خوزستان به دلیل محدودیت انرژی

زیان 20 هزار میلیارد تومانی از درآمد شرکت فولاد خوزستان به دلیل محدودیت انرژی

ایسنا/خبرگزاری خوزستان معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان با اشاره به اثرات کمبود انرژی و مشکلات نرخ ارز بر صنعت فولاد، بر رفع موانع و بهبود زیرساخت های صنعتی برای رشد صادرات غیرنفتی و صرفه جویی در مصرف انرژی تاکید کرد. ارزی در کشور گفت: 20 هزار میلیارد تومان از درآمد شرکت به دلیل محدودیت ظرفیت از دست رفته است.

رضا وکیلی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، به تشریح مشکلات جدی پیش روی صنعت فولاد پرداخت و گفت: همانطور که بارها اشاره کردیم، مشکل اصلی صنعت فولاد در چند سال گذشته بحث انرژی است که آسیب جدی به صنعت فولاد وارد کرده است. صنعت قبل از این چالش ها، نرخ مصرف فولاد کشور بالاتر از میانگین جهانی بود، اما اکنون کاهش یافته و انتظار می رود به کمتر از 60 درصد برسد. این به معنای هدر دادن سرمایه‌گذاری‌هایی است که قابل بهره‌برداری نیست و تولید اقتصادی را در این مورد بسیار دشوار می‌کند.

وی افزود: علاوه بر مشکلات انرژی، چالش‌های دیگری نیز در سال‌های اخیر در حوزه‌های مقررات و دستورالعمل‌ها به‌ویژه در حوزه تنظیم ارز و بازار به وجود آمده است که آسیب‌های جدی به صنعت فولاد وارد کرده است. مازاد تولید فولاد در کشور داریم اما با وجود این مازاد، سال گذشته چندین سطح تعرفه بر صادرات فولاد اعمال شد و این عوارض به صورت دوره ای در حال تغییر بوده است. این نشان می دهد که هیچ منطق اقتصادی در تدوین این دستورالعمل ها وجود ندارد.

وکیلی اضافه کرد: نرخ ارز در زنجیره فولاد نیز چند نرخی شده است به طوری که برای قسمت های مختلف زنجیره فولاد نرخ های متفاوتی در نظر گرفته شده است. در سال 1402 هجری قمری و بر خلاف درخواست وزارتخانه که در پایان این سری بر صادرات تاکید شده بود، حدود 10 میلیون تن گندله صادر شد که نشان دهنده عدم امکان ایجاد تعادل بین دستورالعمل ها و درخواست های وزارتخانه است.

وی به تاثیرات نرخ ارز بر زنجیره فولاد اشاره کرد و گفت: این تفاوت نرخ ارز باعث تغییر تراز صادرات می شود. به عنوان مثال ارز حاصل از صادرات گندله و مبادله آن با یک قیمت و شمش با قیمت دیگر محاسبه می شد و اکنون این موضوع حل شده است. مشکل اصلی در این حوزه در حال حاضر الزام صادرکنندگان به مبادله ارز با نرخ سود است. در حالی که تفاوت بین نرخ ارز نما و بازار آزاد بسیار زیاد است، این مشکل فشار زیادی بر صنایع وارد کرده است. اختلاف نرخ نیما و بازار آزاد گاهی به بیش از 40 درصد می رسد. این تفاوت باعث می شود که صنایع یا شرکت هایی که صادرات دارند و در تامین نیاز ارزی کشور نقش دارند، عملاً جریمه شوند زیرا ارز حاصل از صادرات باید با قیمت بسیار پایین در نیما فروخته شود که در عوض مانعی برای افزایش صادرات ایجاد می کند. از تشویق او.

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان تاکید کرد: در صورت رفع این مشکلات و مدیریت صحیح موضوع انرژی با فراهم آوردن زیرساخت های لازم می توان وضعیت بهتری را ایجاد کرد. حتی اگر این محدودیت ها با نظارت بیشتری اجرا شود و بین مصرف کنندگان داخلی، تجاری و صنعتی تعادل ایجاد شود، وضعیت بهتر خواهد شد. در این بین باید عوارض صادراتی لغو و به جای آن، مشوق های صادراتی و معافیت های مالیاتی مانند سال های گذشته برای تسهیل افزایش صادرات و تامین ارز مورد نیاز کشور اعمال شود.

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال صادرات فولاد خوزستان به بیش از یک میلیون تن برسد، گفت: صنعت فولاد به راحتی می تواند 25 درصد به صادرات غیرنفتی کشور کمک کند. صادرات زنجیره ای فولاد در سال گذشته 8 میلیارد دلار و صادرات غیرنفتی حدود 49 میلیارد دلار بوده است. این رقم 8 میلیارد دلاری می تواند با ایجاد زیرساخت ها و بهبود شرایط به بیش از 10 میلیارد دلار برسد.

یکی از حقوقدانان به زیان تولید فولاد خوزستان به دلیل محدودیت های انرژی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: فولاد خوزستان در نیمه اول سال جاری به دلیل محدودیت ها حدود 750 هزار تن از تولید خود را از دست داده است. اگر زیان تولید سایر محصولات مانند گندله و اسفنج را نیز به این عدد اضافه کنیم، درآمد از دست رفته بیش از 20 هزار میلیارد تومان خواهد بود.

وی بیان کرد: این موضوع فشار مضاعفی بر نقدینگی موسسات و شرکت هایی که مجبور به تامین مالی با نرخ های بالا و جاری در کشور بودند وارد کرد که منجر به کاهش سودآوری آنها شد و آثار آن به بازار سرمایه نیز سرایت خواهد کرد. تا پایان سال. اگر می خواهیم وضعیت بازار سرمایه و اقتصاد کشور را بهبود ببخشیم باید نگاه ویژه ای به صنایع به ویژه صنعت فولاد داشته باشیم.

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان با اشاره به نتایج صادرات فولاد خوزستان گفت: شرکت فولاد خوزستان در شش ماهه اول سال 1403 علیرغم همه محدودیت ها توانست حدود 400 هزار تن محصول را به صورت مستقیم صادر کند. از طریق رینگ صادراتی که 33 درصد تولید را شامل می شود

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403081208480/%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%86-%DB%B2%DB%B0-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%B2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%84%DB%8C%D9%84