سامانه ثبتنام خرید تراکتور بر اساس پهنهبندی اراضی/ تولید تراکتور بیش از نیاز داخلی است
اصغری تصریح کرد: با توجه به نیاز کشور به توسعه مکانیزاسیون از سال ۱۳۹۲ خط اعتباری برای این موضوع راهاندازی شد و از آن زمان تاکنون دریافت تسهیلات برای خرید ادوات مختلف کشاورزی و تراکتور به کشاورزان در دستور کار قرارگرفته است.
اصغری گفت: در تعامل وزیر وقت جهاد کشاورزی و شرکت تراکتورسازی بتوانیم تا میزان تولید را با میزان تقاضا را هماهنگ کنیم تعیین برش شهرستانی تعداد تراکتور در نظر گرفته شد و ورود مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی به درخواست شرکت تراکتورسازی برای مدیریت بازار انجام شد.
اصغری با بیان اینکه سال گذشته ۲۱ هزار و ۲۰۰ تراکتور توسط شرکت تراکتورسازی عرضه شده است، یادآور شد: از این میزان ۱۰ هزار ۶۵۰ دستگاه تراکتور بدون دریافت تسهیلات و خارج از خط اعتباری خریداری شده است.
اصغری تصریح کرد: تولید تراکتور از تقاضا بیشتر نیست بلکه نیاز کمتر از تولید است، در حال حاضر ما ۲۱ هزار دستگاه تراکتور نیاز داریم که تراکتورسازی ۳۰ هزار دستگاه تولید میکند و سال گذشته ۲۲ هزار دستگاه توزیعشده و مابقی آن نیز احتمالاً در چرخه صادرات قرارگرفته و بازار صادراتی خوبی نیز برای آن وجود دارد.
وی گفت: ۵۰ درصد فروش تراکتور خارج از خط اعتباری بوده است.
وی یادآور شد: در سال ۹۹ بالغبر ۲۲ هزار و ۲۰۰ عدد انواع تراکتور به کشاورزی تحویلشده است؛ میزان تحویل انواع تراکتور در سال گذشته ۲۱ هزار و ۲۰۰ دستگاه از طریق خرید اعتباری مکانیزاسیون به کشاورزان بوده است.
وی با اشاره به ارتقای شاخص مکانیزاسیون و نظارت بر کیفیت ماشینآلات از وظایف مرکز توسعه مکانیزاسیون تعریف شده است، تصریح کرد: تا پایان سال ۹۸ هیچ صفی برای دریافت تراکتور وجود نداشت و پس از آن تبدیل به کالایی سرمایهای شد و تقاضا برای آن افزایش یافت.
سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تصریح کرد: آنچه بیشتر از تولید بوده تقاضای موجود در بازار است؛ مرکز مکانیزاسیون کشور اعتبارات سالیانه را بر اساس توانمندی و ظرفیت استانها در نظر میگیرد و آن را به استانها ابلاغ میکند؛ در حقیقت کشاورزان ما برای دریافت تراکتور به مراکز خدمات و جهاد کشاورزی استانها مراجعه میکنند.
اصغری گفت: شفاف سازی بهعنوان یک سیاست پیگیری میشود و در ثبتنام جدید بهصورت سیستمی خواهد بود که افراد با دریافت کد رهگیری به ترتیب نوبت تراکتور دریافت میکنند و برای این منظور مکاتبات زیادی در دو هفته گذشته در این زمینه انجام شده است.
به گفته سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، همهکسانی که در صف دریافت تراکتور هستند اهلیت دریافت آن را ندارند و باید این موضوع بررسی شود.
سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی یادآور شد: بهطور قطع باید برای تامین منابع اعتباری کشاورزانی که توانایی نقدی ندارند فکری شود و در این راستا حسب دستور وزیر جهاد کشاورزی و پیگیری بانک کشاورزی در نیمه دوم سال با تامین مالی از طرف بانک کشاورزی، تراکتور به کشاورزان در صف اختصاص خواهد یافت.
وی تصریح کرد: بسیاری از متقاضیانی دریافت تراکتور در سالهای گذشته تراکتور دریافت کردهاند و به دلیل استفاده از سهمیه دیگر مشمول دریافت تراکتور نخواهند شد؛ این سامانه تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی زیرمجموعه سامانه پهنهبندی (سامانه جمع)، پذیرش کننده ثبتنام کشاورزان است و در مهرماه به کشاورزان معرفی میشود.
به گزارش روز یکشنبه مجله خبری کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی، «حسین اصغری» در برنامه میز اقتصادی با موضوع «چالشهای تولید و توزیع تراکتور» شبکه خبر افزود: وضعیت تولید تراکتور در کشور توسط شرکت تراکتورسازی حدود ۳۰ هزار دستگاه در کشور است و نیاز واقعی کشور ازنظر ما با توجه به فعالیتهای توسعه حدود ۲۱ هزار دستگاه تراکتور است.
به گفته سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، در سال ۹۴ نیز ۱۰ هزار و ۹۰۰ تراکتور و در سال ۹۵ نیز این عدد به ۱۳ هزار و ۳۰۰ از محل این خط اعتباری به کشاورزان تحویل داده شد.
فروش بالغبر ۱۰ هزار تراکتور خارج از خط اعتباری