سرکه انگور برای چی خوبه؟شرح جامع و کامل
خواص سرکه انگور برای سلامت بدن و تناسب اندام
سرکه انگور قرمز به صورت گسترده ای به علت عطر و طعم خاص خود به عنوان قسمتی از دستورالعمل های آشپزی استفاده می شود. سرکه حالت اسیدی و رایحه خاصی به غذا می بخشد. گرچه، از آنجا که سرکه کالری کمی دارد، از آن به عنوان قسمتی از برنامه کاهش وزن استفاده می کنند که این یکی از فواید سرکه انگور قرمز است. سرکه انگور قرمز در دو نوع موجود است؛ نوع سنتی و تجاری. سرکه سنتی بسیار کمیاب است چرا که در این نوع سرکه به جای کمیت، بر روی کیفیت تمرکز می شود. بنابراین برای تولید یک بطری سرکه با کیفیت بالا، زمانی در حدود 5 سال قبل از مصرف می گیرد.
مشاهده قیمت انواع سرکه انگور در سالماطور
طبیعت سرکه انگور طبیعی:
طبیعت سرکه را بعضى سرد و تر و بعضى سرد و خشک مى دانند.
خواص سرکه انگور (طبیعت و خواص درمانی)
طبع سرکه انگور سرد و خشک است. استفاده از سرکه انگور در تهیه انواع ترشی ها، شورها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی، طعمدهندگی، تحریک اشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر می کند. در طب سنتی نیز از خواص سرکه انگور طبیعی برای درمان و معالجه بسیاری از اختلالات و امراض استفاده میشود. برخی از مهمترین خواص درمانی این سرکه به طور خلاصه به شرح زیر میباشد:
یکی از خواص سرکه انگور وجود خاصیت ضد چربی موجود در غوره است. این خاصیت غوره باعث شده تا مصرف سرکه انگور به بیماران مبتلا به چربی خون و بیماری های قلبی عروقی توصیه شود.
استفاده از سرکه انگور همراه با غذا و به ویژه مصرف آن صبح ناشتا به لاغری و کاهش وزن کمک کرده و برای از بین بردن و آب کردن چربی های دور شکم مفید است.
از سرکه انگور در طب سنتی برای درمان سردردهای مزمن و صفراوی استفاده میشود. به این منظور میتوانید مقداری از سرکه را بو کرده یا با آن بخور دهید. همچنین تر کردن دستمال در سرکه گرم و گذاشتن روی پیشانی نیز به تسکین سردرد کمک میکند.
درمان بیماری های پوست که منشا آن قارچ است، نیز یکی دیگر از خواص سرکه انگور است. همچنین یکی از راههای رفع بوی بد پا نیز شستشوی پاها با سرکه میباشد.
استفاده از سرکه انگور همراه با عسل راهکار مناسبی برای رفع و برطرف نمودن تیرگی دور چشم ها میباشد.
غوره که از آن در تهیه سرکه استفاده میشود دارای مقادیر زیادی گلیکولیک اسید (معروف به اسید میوه) است و از آن در درمان عفونتهای ویروسی مجرای تنفسی و نیز جهت پوست برداری (مصرف موضعی) استفاده میشود.
مصرف سرکه قبل از خواب باعث کاهش میزان قند و در نتیجه کاهش بیماری دیابت میشود.
استفاده از سرکه انگور برای افرادی که کم اشتها هستند، مفید بوده و باعث تقویت اشتها میگردد.
مصرف موضعی سرکه انگور برای کمک به درمان انواع سوختگی، زخمهای عفونی و زخم سفلیسمفید میباشد.
از خواص سرکه انگور کمک به درمان اختلالات و ناراحتی های دستگاه گوارش نظیر یبوست،نفخ، اسهال، دل درد و دفع نامرتب مزاج است. به طور کلی سرکه انگور باعث از بین بردن باکتری های مضر دستگاه گوارش شده و خوردن ناشتای آن نیز باعث دفع کرم از روده میگردد.
سرکه انگور طبیعی کنترل کننده فشار خون است.
خواص سرکه انگور برای مو
جالب است بدانید سرکه انگور حتی برای موهای ما نیز مفید است. سرکه انگور دارای آنتی اکسیدانهایی است که باعث میشود گردش خون در پوست سر بهبود یابد. همچنین سرکه موجب رشد مو و جلوگیری از ریزش مو میشود. سرکه از وز شدن مو نیز جلوگیری میکند، زیرا مملو از ویتامین E بوده و حاوی فولیک اسید و آهن است. ترکیب معجزه آسایی برای موهای وز وجود دارد که میتوانید امتحان کنید. سرکه و روغن کرچک را مخلوط کرده و حدود یک ساعت روی موهای خود قرار دهید. این کار را هر روز تا یک هفته تکرار کنید.
ترکیب معجزه آسای دیگری که خواص سرکه انگور برای مو را روشن میکند، ترکیب مقداری سرکه و چند قطره روغن اسطوخودوس است. این مخلوط را روی پوست سر خود بمالید. این کار باعث استحکام بیشتر فولیکولهای مو میشود. هم چنین این محلول به سلامت بیشتر و درخشندگی زیادتر مو به علت وجود ویتامین ث کمک میکند.
خواص سرکه انگور در طب سنتی
سرکه انگور قرمز بهترین نوع سرکه در طب سنتی است. البته اگر به طور طبیعی و نه صنعتی تهیه شده باشد. افراد گرم مزاج در اقلیمهای گرمسیری میتوانند روزانه آن را استفاده کنند و برایشان مفید است. چرا که تیزی و شدت گرمی صفرا، مواد زائد تجمع یافته در بدن و داغی خون را خصوصا در فصول گرم از بین میبرد. طبیعت سرکه انگور را برخی سرد و خشک و برخی سرد و تر میدانند. به طور کلی خواص سرکه انگور در طب سنتی شامل موارد زیر است:
به بهبود کار دستگاه هضم و گوارش کمک میکند.
اگر چند قطره سرکه انگور را با آب ترکیب کنید و بخورید مسمومیت از دود و دم زغال را میتواند برطرف کند.
اگر سرکه طبیعی انگور را با بادام یا گلاب یا آب خیار مخلوط کنید، این ترکیب میتواند جهت تسکین سرسام و هذیان مفید باشد.
برای تسکین درد دندانها، میتوانید سرکه انگور طبیعی را روزی چند مرتبه در دهان قرقره کنید.
برای رفع سنگینی گوش، باز کردن گرفتگیها و تقویت شنوایی بخور سرکه انگور در گوش میتواند مناسب باشد.
اگر سردردهای مزمن و سردردهای غلبه صفرا دارید، بو کردن سرکه یا بخور آن در موقع جوشیدنش، میتواند کمک کننده باشد.
اگر دستمالی را به سرکه طبیعی و گرم انگور آغشته کنید و روی پیشانی خود قرار دهید، میتواند سردردی که ناشی از آفتاب زدگی است را درمان کند.
سرکه انگور طبیعی حتی برای پوست هم میتواند مفید باشد. به طوری که اگر آن را با عسل طبیعی ترکیب کنید و دور چشم خود ضماد کنید، به بر طرف کردن کبودی دور چشم کمک میکند.
البته توجه داشته باشید که سرکه انگور طبیعی برای اشخاص پیر و سالخورده و افرادی که مزاج سوداوی دارند و کسانی که به بیماریهای ریوی مبتلا هستند مفید نیست.
فوايد سركه براي دستگاه گوارش
مصرف سركه در انواع ترشی ها، شورها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی، طعمدهندگی، تحریكاشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر می كند.
از سوی دیگر، سالادهایی كه با ترشیجاتی نظیر سركه طعم میگیرند، سالمترین و مغذیترین نوع سالاد هستند، زیرا این طعمها سبب جذب بیشتر مواد ویتامینی و پروتئینی موجود در مواد سالاد مثل كاهو، هویج، خیار و گوجهفرنگی میشوند. از این رو استفاده از سركه در تهیه سالادهای فصل توصیه میشود.
استفاده از سركه در كنار وعدههای غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربیها و دفع سموم كمك كرده و سبب كاهش چربی و كلسترول بد خون میشود.
اسید سیتریك موجود در سركه، هضم و جذب كلسیم موجود در سركه و سایر موادغذایی را آسان میكند و در سوخت و ساز بدن موثر است.
سركه می تواند باكتریهای مضر سیستم گوارشی را از بین ببرد، بنابراین افرادی كه در سیستم گوارش خود با مشكلاتی نظیر: یبوست، نفخ،اسهال، دل درد و دفع نامرتب مزاج مواجهند، میتوانند با مصرف سركه به رفع این مشكل بپردازند.
سركه میتواند ترشح اسید معده را متعادل كرده و از بروز گاز معده جلوگیری كند.
سرکه، هضم گوشت را آسان میکند.