سم پاشی هوشمند زمین های کشاورزی با پهپادهای مجهز به بینایی کامپیوتری و هوش مصنوعی

سم پاشی هوشمند زمین های کشاورزی با پهپادهای مجهز به بینایی کامپیوتری و هوش مصنوعی

گروهی از محققان یک شرکت شناختی پهپادهای سمپاشی هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری کامپیوتری را راه‌اندازی کرده‌اند که می‌توانند تنها قسمت‌هایی از مزارع کشاورزی آلوده به آفات را سمپاشی کنند و در عین حال می‌توانند چهره‌ها و موانع را نیز تشخیص دهند.

کامیار حسن پور، مدیر گروه هوش مصنوعی این مجموعه در گفت وگو با ایسنا وی گفت: در این گروه گروهی در زمینه بینایی ماشین و هوش مصنوعی کشاورزی ایجاد کردیم.

وی افزود: در این گروه یک سری مغزهای پردازشگر طراحی می کنیم، دانش انسانی را به آنها می دهیم، آن را بر اساس بینایی ماشین با دوربین شبیه سازی می کنیم و دانش کشاورز را به ربات ها منتقل می کنیم.

حسن پور به پهپادهای سمپاشی کشاورزی این شرکت اشاره کرد و خاطرنشان کرد: این پهپادها مجهز به پردازنده های مبتنی بر هوش مصنوعی و بینایی کامپیوتری هستند و به محض بروز مشکلاتی از جمله شیوع آفات کشاورزی در مزارع می توانند در مدت زمان 80 میلی ثانیه آنها را شناسایی کنند.

مدیر گروه هوش مصنوعی این مجتمع با بیان اینکه این پهپاد به محض شناسایی آفات در شعاع یک متری آفت شروع به سمپاشی می کند، اظهار داشت: این روش این مزیت را دارد که کل مزرعه نیازی به سمپاشی ندارد. سمپاشی می شود و فقط قسمت هایی که به سم نیاز دارند، سم پاشی می شوند.

وی افزود: مکانیسم سمپاشی پهپادها به این صورت است که با تعیین مسیر پرواز سمپاشی می کنند و در این محصول مشخص کرده ایم که فقط محل های کاشت محصول را سمپاشی می کنند و جاهایی که گیاه نرفته سمپاشی نمی شود. .

حسن پور با بیان اینکه این پهپاد می تواند هر نوع آفتی را که قابل مشاهده باشد شناسایی کند، اظهار داشت: این پهپاد قادر است علف های هرز مضر را شناسایی کند و همچنین می تواند آفات کشاورزی را که ردی از خود به جا گذاشته اند شناسایی کند.

وی با بیان اینکه این پهپاد قابلیت شناسایی اشیاء را دارد، ادامه داد: این محصول همچنین با استفاده از هوش مصنوعی و بینایی ماشینی قادر است موانع را با دقت بالایی شناسایی کند.

حسن پور تشخیص چهره با استفاده از پردازش تصویر پیشرفته و یادگیری عمیق را از دیگر مزایای این پهپادها برشمرد و خاطرنشان کرد: این پهپاد مجهز به قابلیت سنج هوشمند مبتنی بر بینایی کامپیوتری و هوش مصنوعی است.

مدیر گروه هوش مصنوعی در این شرکت گفت: این مجموعه قابلیت تجهیز انواع ربات های کشاورزی از جمله هواپیمای سمپاشی، بذرپاشی، میوه گیری را به فناوری هوش مصنوعی و کنترل هوشمند انواع ربات های پرنده دارد. استفاده از پردازش زبان طبیعی

حسن پور ادامه داد: علاوه بر این، این پهپادها قادر به تشخیص تغییرات در زمین ها و ساخت و سازهای مجاز هستند. محاسبات حجمی برای نظارت بر معادن روباز از دیگر کاربردهای این پهپاد است.

به گفته وی پهپاد تولید شده در این شرکت قابلیت جداسازی محصولات کشاورزی را با استفاده از پردازش تصاویر ماهواره ای و تحلیل داده های جانبی دارد.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403071713068/%D8%B3%D9%85%D9%BE%D8%A7%D8%B4%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%B4%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%B6%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%BE%D9%87%D9%BE%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D9%87%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%DB%8C%D9%88%D8%AA%D8%B1