به گزارش خبرگزاری مجله خبری کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی. رضا عباسپور وی افزود: بر اساس آخرین تصمیم کمیته مدیریت صید در خصوص بررسی دستورالعمل های مدیریت صید و آغاز فصل صید ماهی استخوانی در سال جاری، بر اساس زمان بندی رسمی صید ماهیان استخوانی توسط شرکت های تعاونی بیراه در استانداری های شمالی کشور صورت گرفت. از سال 25 هجری قمری سال 1403 این کشور صید این نوع ماهی را در دریای خزر آغاز کرد.
مدیرکل دفتر امور شیلات سازمان شیلات ایران تصریح کرد: فصل صید شرکت های تعاونی باله ماهی منطقه میانکالا در مازندران و گلستان از 24 مهرماه آغاز می شود و آغاز رسمی فصل صید ماهی استخوانی از سوی سازمان شیلات آغاز شده است. شرکت های تعاونی غرب گیلان شامل پنج شرکت تعاونی از 20 شهریور 1403.
وی تصریح کرد: تصمیمات در این خصوص در کمیته مدیریت منابع شیلات مرکز با حضور نمایندگان تحقیقات ماهی، اتحادیه صیادان و بخش های تخصصی اتخاذ شد.
به گفته عباسپور، از مهم ترین انواع ماهی های استخوانی دریای خزر می توان به ماهی سفید، کفال و کپور اشاره کرد که هر ساله به مدت حدود 6 ماه توسط تعاونی های بری در استان های گلستان، مازندران و گیلان صید می شود.
مدیرکل دفتر امور شیلات سازمان شیلات ایران خاطرنشان کرد: 136 هزار صیاد در شمال و جنوب کشور در صید صیادی مشغول به کار هستند که حدود 9 هزار و 500 صیاد در شمال کشور و در سواحل ایران هستند. دریای خزر و مابقی حدود 126 هزار نفر هستند و 500 نفر در سواحل خلیج فارس و دریای عمان فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه تعاونی ها و تشکل های صیادی می توانند به عنوان بازوان قوی شیلات در تحقق سیاست های مدیریت شیلات ایفای نقش کنند، گفت: در حال حاضر 347 تعاونی صیادی در سواحل شمالی و جنوبی کشور به همراه 8 اتحادیه در 7 استان ساحلی فعال هستند. فدراسیون ملی با تمرکز بر ماهیگیری فعال است.
عباسپور افزود: از این تعداد حدود 168 تعاونی صیادی وابسته به استانداری های سواحل جنوب و حدود 179 تعاونی صیادی وابسته به استانداری های ساحلی شمال هستند که دوشادوش با ثروت ماهی برای دفاع از منافع جامعه صیادی و به عنوان یک تعاونی ارزشمند فعالیت می کنند. قابلیت کمک به ایجاد یک محیط مناسب در دستیابی به سیاست ها و برنامه های مدیریت کلی شیلات.
https://www.irna.ir/news/85632737/%D8%B5%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B2%D8%B1-%D8%A2%D8%BA%D8%A7%D8%B2-%D8%B4%D8%AF