ظرفیت تولید پسته ساوه حفظ شده است

ظرفیت تولید پسته ساوه حفظ شده است

اسنا/مرکزی معاون فنی و اجرایی شرکت جهاد کشاورزی ساوا گفت: محصول پسته امسال شهرستان ساوه نسبت به سال گذشته تفاوت عملکردی چشمگیری نداشت و ظرفیت تولید این محصول استراتژیک با وجود حضور در 2019، سال هرگز.

محمود رضا الخلیلی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: از مجموع 4 هزار و 800 هکتار باغ پسته شهرستان ساوه، حدود 3 هزار هکتار بارور و 1800 هکتار آن عقیم است و حدود 1300 کیلوگرم محصول خشک از هر سطح برداشت می شود. .

وی به شرایط مناسب برای تولید پسته در شهرستان ساوه اشاره کرد و گفت: این شهرستان در سال های اخیر شرایط مناسب و مناسبی برای تولید پسته دارد و با توجه به اینکه عمر پسته در ساوه کوتاه است از نظر عملی، بخشی از باغات ساوا به دلیل نیاز کم به آب و ارزش افزوده بالا به عنوان یک محصول استراتژیک برای کشت محصول پسته در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه پسته در کشت محصولات باغی پس از انار در ساوه رتبه دوم را به خود اختصاص داد، گفت: پیش بینی می شود امسال از سه هزار هکتار باغات بارور پسته شهرستان ساوه با وجود کم بودن محصول پسته حدود چهار هزار تن شود. پسته خشک امسال تولید می شود شرایط برای تولید پسته در ساوا فراهم است تا شرایط برداشت یا عدم برداشت پسته که هر سال تغییر می کند، تاثیر چندانی بر میزان تولید نداشته باشد.

خلیلی به بارندگی های خوب در فصل بهار اشاره کرد و گفت: تغییر اقلیم باعث شده تا درصد کمی از تولید پسته در بین ارقام پسته تولیدی ساوا وجود داشته باشد که در این میان ارقام احمدآقای، اکبری، کالی گوچی و فنجی از مهمترین ارقام هستند.

وی در خصوص مشکلات پیش روی پسته کاران در سال جاری گفت: قطعی برق در فصل تابستان روند آبیاری باغاتی را که منابع آب خود را از طریق چاه های کشاورزی یا آبیاری قطره ای با برق تامین می کنند مختل کرد و از جمله مشکلات تولید پسته در سال جاری است.

وی همچنین به کمبود نیروی کار در فصل برداشت به عنوان یکی دیگر از مشکلات پیش روی پسته کاران اشاره کرد و افزود: برداشت پسته دیر آغاز شد اما شرایط جوی مناسب بود به طوری که تاخیر در برداشت آسیبی به باغات و تولید وارد نکرد.

قائم مقام شرکت جهاد کشاورزی ساوا به فعالیت هشت واحد پایانه فعال فرآوری پسته اشاره کرد و گفت: امسال دو واحد دیگر به ظرفیت فرآوری پسته اضافه شد و خوشبختانه مشکلی از نظر ظرفیت فرآوری پسته وجود ندارد.

وی بیان کرد: برداشت پسته از اواخر شهریور ماه در ساوه آغاز می شود و تا پایان مهرماه ادامه دارد خوشبختانه شرایط جوی مساعد مانع از روند برداشت پسته نشد. یکی از خصوصیات پسته های تولید شده در ایران که تقاضا برای خرید آن را از کشورهای خارجی افزایش داده است، عاری بودن آن از آفلاتوکسین (سم قارچی طبیعی که بر ذرت، بادام زمینی، پسته و … تاثیر می گذارد) و در صورت برداشت محصول، می باشد. خوب این قارچ با تأخیر و یا در صورت برداشت در شرایط بارانی و به تعویق افتادن فرآیند درمان رشد می کند و به مرور زمان آفلاتوکسین بیشتری تولید می شود.

الخلیلی افزود: میزان محصول پسته امسال در شهرستان ساوه نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی در عملکرد نداشت و توانایی تولید این محصول استراتژیک با توجه به اینکه در سال نو بود حفظ شد. سال. پسته ساوا با توجه به شرایط خاک، دما و آب جزو مرغوب ترین پسته های تولیدی کشور بوده و به دلیل عدم وجود آفلاتوکسین برای صادرات مناسب است. از سوی دیگر، از آنجایی که باغات تازه تاسیس شده اند، محصول از ارقام مناسب و قابل عرضه در بازار تولید می شود و مزیت صادراتی به دست می آید.

وی افزود: بیشتر محصول پسته ساوه دارای مزیت صادراتی است و بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای خزر و برخی کشورهای اروپایی تمایل زیادی به خرید پسته ساوه دارند.

وی خاطرنشان کرد: مقاومت درخت پسته در برابر سرما و گرمای شدید علاوه بر عدم نیاز به منابع آبی از یک سو استراتژیک بوده و پتانسیل کسب ارز بالا را دارد که برای تولیدکننده توجیه اقتصادی دارد. و از طرفی آب و هوای مناسب و استعداد بالایی که این شهرستان در تولید پسته دارد هر ساله باغات جدیدی به چرخه تولید اضافه می شود.

خلیلی با اشاره به اینکه پسته تولیدی در ساوه از نظر کیفیت، طعم، اندازه و کیفیت با محصولات مناطق پسته کاری کشور برابری می کند، گفت: شرایط آب و هوایی شهرستان ساوه برای کشت مناسب است. پسته در صورت لزوم آب تامین می شود و کشت پسته در این منطقه در حال توسعه است.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403072921857/%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%BE%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D9%88%D9%87-%D8%AD%D9%81%D8%B8-%D8%B4%D8%AF