راهکارهای افزایش عملکرد گندم و جو
مسئله اساسی کشاورزان قدیم تا جدید کشور ما پیدا کردن راه و روش هایی برای افزایش عملکرد گندم و جو است و اگر به این موضوع توجه نشود، به دلیل تغییرات اقلیمی و شرایط خشکی کشور شاهد کاهش عملکرد سالانه خواهیم بود. تقاضای جهانی برای این گیاه به دلیل خاصیت ویسکوالاستیک و چسبندگی منحصر به فرد پروتئین های گلوتن موجود در آن است که باعث تسهیل در تولید محصولات غذایی فرآوری شده می شود. دانه این گیاه در طیفی از رنگ نخودی تا قرمز مایل به قهوهای دیده می شود. بافت آن با توجه به اجزای تشکیل دهندهاندوسپرمدانهها، نرم تا سفت است. زمان برداشت گندم تحت تأثیر عواملی از جمله بارندگی، رطوبت نسبی، دمای هوا و همچنین رسیدن دانه قرار میگیرد. امروزه در سراسر جهان از وسایل مکانیکی خاصی برای برداشت گندم استفاده مینمایند، ولی هنوز هم گندم به طریق سنتی که کند و پر هزینهاست، برداشت میشود.
قبل از کاشت می توان به وسیله مصرف کود دامی(که نوع آن مرغی، گوسفندی یا گاوی با توجه به آزمایش خاک تعیین می شود) باعث افزایش رشد محصول در مراحل مختلف شد. هرچه بافت خاک دارای زهکشی مناسب تری باشد عناصر غذایی بیشتر در دسترس ریشه قرار گرفته و باعث افزایش عملکرد گندم می شوند. مصرف کود های گوگردار باعث کاهش و تنظیم PH خاک شده و میکروارگانیسم های مفید موجود در خاک را فعال می کنند و باعث افزایش حاصلخیزی و اصلاح بافت خاک می شوند. مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از تولید بیش از 205 هزار تن گندم و بیش از 1600 تن جو در استان خبر داد. – ، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، پیمان فیروزنیا … این موارد چهار شیوه اصلی برای کاشت گندم در سراسر جهان هستند.
کوددهی گندم در تشکیل خوشه و دانه بندی:
گندم پاییزه درنیمکره شمالی،درفصل پاییزو زمانی که دمای خاک از ۱۳ درجه سانتیگرادکمترباشد،کشت می شود. در این روش کشت، ابتدا بذرگندم پاییزه جوانه میزند وسپس درفصل زمستان،گیاه به همان صورت باقی میماند و سپس با شروع فصل بهار،مجدداًرشدونموخودراآغاز مینماید. این نوع گندم نسبت به گندم های بهاره ریشههای عمیقتروپرپشتتری داردکه تا ۲۰ سانتیمتردرخاک نفوذمیکند زیرافصل رشدطولانیتری پشت سر میگذارد. همراه آب آبیاری در این مرحله موجب افزایش رشد ریشه ها، افزایش سرعت جوانه زنی، زود رسیدن محصول، افزایش پنجه زنی گندم ها، افزایش تعداد ریشه ها، افزایش تعداد خوشه ها، رشد خوب دانه ها و افزایش پروتئین موجود در آنها می شود. میزان آبیاری نیز در این مرحله باید به اندازه کافی باشد که گیاه دچار تنش نشود.
خسارت 200 میلیارد تومان سیل به کشاورزی فارس
مقیاسی قدیمی برای وزن، برابر۴/۱ نخود و هر نخود برابر۲۴/۱ مثقال صیرفی. به عقیدۀ بیشتر صاحب نظران مقدار آن در سامانۀ متری برابر۰.۰۵ گرم می شود. با تصویب قانون اوزان مقیاس ها در دی ۱۳۱۱ش و نظام نامۀ اجرایی آن که در اسفند ۱۳۱۱ به تصویب هیئت دولت رسید، مقدار گندم معادل۰.۰۴۸ گرم منظور شد.
خبرگزاری بازار
کلیه حقوق سایت متعلق به شرکت ترنم سبز زایندهرود می باشد. 3- فاصله استوانه و نیم استوانه و همچنین سرعت دور استوانه، به اندازه معین تنظیم شود (با توجه به agriculture-na.ir قطر دانهها) تا ضمن جلوگیری از خرد شدن دانهها، تمام آنها به خوبی از سنبله جدا شوند. 2- سرعت مطلوب دستگاه در حین کار، حدوداً 7-8 کیلومتر در ساعت باشد.
گندم با دارا بودن مقادیر کافی منیزیم و ویتامین E میتواند از این اتفاق جلوگیری کند. البته وجود یک آلرژن خاص در گندم برای بعضی افرادی که واکنشهای آلرژیک دارند مضر است. بنابراین اگر مبتلا به آسم هستید، پیش از شروع مصرف آن باید از عدم حساسیت به آن مطمئن باشید.