فعالان اقتصادی در دومین همایش امنیت ملی اقتصاد چه گفتند؟

دومین همایش امنیت ملی اقتصاد با حضور فعالان اقتصادی، مسئولان ارتش و کشور برگزار شد. در این همایش که با همکاری اتاق بازرگانی ایران و پلیس امنیت اقتصادی برگزار شد، ضمن بیان مطالبات فعالان اقتصادی برای تامین امنیت اقتصادی بنگاه های اقتصادی، بیانیه ای قرائت شد.

به گزارش ایسنا، در این همایش که صبح امروز (یکشنبه) در مرکز همایش های بین المللی رادیو برگزار شد، بیان شد. مجتبی صفایی – رئیس اتاق اصناف – وی با اشاره به شرایط تحریم ها و آثار آن تاکید کرد: در این شرایط اصناف ثابت کرده اند که در کنار حفظ امنیت ایستاده اند و این راه را ادامه می دهند. در این راستا انتظار داریم پلیس امنیت اقتصادی با اخلال گران اشتغال و سرمایه گذاری برخورد کند.

رویکردها به فضای کسب و کار باید تغییر کند

وی تصریح کرد که بخش صنفی نیازمند حمایت دولت است و به شدت با دخالت دولت مخالف است. اما شش ماه اجرای این سیستم را متوقف کردند. بنابراین رفع این موانع ضروری است. اتاق اصناف پلیس را ناجی خود می داند و با درک درست از نقش و مراقبت از خود سعی در انجام ماموریت ها دارد.

رئیس اتاق اصناف ایران در خاتمه خواستار تغییر روند در روند نظارت بر بازار و طرح موارد تخلفات صنفی با توجه به شرایط شبه جنگی، تسهیل فضای کسب و کار را اقدامی اجتناب ناپذیر دانست.

اتاق فکر باید از سه اتاق تشکیل شده باشد

در ادامه دومین همایش امنیت ملی اقتصاد محمدصادق مفتاح – معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت – وی به عدم تعادل در برق، گاز، ارز و… اشاره کرد و گفت: عناصر مختلف در اقتصاد کشور باید ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشته باشند. اتاق ایران، اتاق اصناف و اتاق تعاون به عنوان سه تشکل و سه نیروی بالقوه ای که فعالان اقتصادی در آن جمع می شوند باید در برنامه های اقتصادی شرکت کنند و ارتباط بیشتری با دولت داشته باشند. در مراحل مختلف برنامه ریزی و اجرا باید از تخصص اداری اتاق بازرگانی و تخصص پلیس امنیت اقتصادی استفاده شود. ما برای استفاده از منابع خود به برنامه ریزی دقیق تری نیاز داریم.

این مقام مسئول معتقد است اتاق های سه گانه و پلیس امنیت اقتصادی باید با وجود کاستی ها با یکدیگر هماهنگ باشند و این همکاری نتایج مثمر ثمری به همراه خواهد داشت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجه به اینکه تاکید می کنیم در تمامی مراحل برنامه ریزی و اجرا نیازمند همکاری تشکل های اقتصادی هستیم، باید از راهنمایی های شما در برنامه ریزی بهره مند شویم. اتاق ایران، اتاق اصناف و اتاق تعاون ظرفیت بسیار بالایی دارند که می توان از آنها استفاده کرد. برگزاری جلسات مشورتی با اتاق های سه گانه و پلیس امنیت اقتصادی. وزارت حریم خصوصی می تواند به عنوان منشی این جلسات باشد.

مفید ادامه داد: در نتیجه این تفکر می توان به طرح ها و راهکارهای دقیق دست یافت. در این صورت می توان کشور را با هزینه کمتری اداره کرد. بنابراین باید از توان همه تشکل های اقتصادی در توسعه کشور استفاده کرد.

فعالان اقتصادی در دومین همایش امنیت ملی اقتصاد چه گفتند؟

صاحبان مشاغل برای رقابت نیاز به حمایت دارند

محمود علیایی – رئیس کمیته مسئولیت اجتماعی و راهبری شرکتی اتاق ایران – وی همچنین در این همایش با اشاره به اینکه فضای کسب و کار کشور از چهار لایه تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: بخشی از آن روندها و موضوعات جهانی است که فناوری های جهانی را تحت تاثیر قرار می دهد و با سرعت بالایی در حال پیشرفت است. لایه بعدی حوادث و جنگ های ناخواسته ای است که به دنیا تحمیل می شود. در این شرایط جدا از این طبقات، فضای اقتصادی ایران با تحریم و فضای حاکمیت داخلی مواجه است.

این فعال اقتصادی افزود: بخش خصوصی با شرایطی مواجه است که در صورت عدم حمایت، قدرت رقابت خود را از دست می دهد. بنابراین انتظار می رود اقدامات جدی برای رفع تحریم ها و بهبود فضای حاکمیتی انجام شود.

یک نماینده مجلس ایران خاطرنشان کرد: باید از فعالان اقتصادی در تعامل با یکدیگر حمایت کنیم تا متخلف شناخته نشوند. باید دیدگاه و نگرش خود را نسبت به صاحبان کسب و کار اصلاح کنیم و در عین حال از تحمیل سیاست ها و مقررات خودسرانه که نادرست و موجب تنش می شود خودداری کنیم.

تقویت جایگاه همکاری ها در عرصه اقتصادی

در ادامه این همایش. بهمن عبدالله – رئیس اتاق تعاون ایران – وی درباره لزوم توجه به رشد اقتصادی نیز گفت: رشد 8 درصدی در برنامه هفتم توسعه ذکر شده است. اگرچه این رقم بالاست، اما این کشور پتانسیل بالایی برای رشد اقتصادی دارد. مهمترین عنصر رشد اقتصادی 8 درصدی امنیت اقتصادی است.

وی با بیان اینکه در عین حال که پلیس اقتصادی مسئول امنیت اقتصادی است، امنیت مقوله ای یک جانبه نیست، تصریح کرد: امنیت حاصل تلاش مشترک دولت و متولیان امنیت با جامعه، فعالان اقتصادی و دست اندرکاران اقتصادی است. در راستای برقراری امنیت اقتصادی بر همفکری فعالان اقتصادی و متولیان امنیت اقتصادی تاکید می کنیم تا در نهایت به اهداف برنامه هفتم توسعه دست یابیم.

رئیس اتاق تعاون ایران ضمن گلایه از تغییر مداوم مقررات و قوانین گفت: تغییر قوانین امنیت اقتصادی و توانایی پیش بینی فضای اقتصادی را تحت تأثیر قرار می دهد. در حوزه قانون گذاری هم این وضعیت را داریم. گاه قوانین با یکدیگر تعارض دارند و باعث سردرگمی فعالان اقتصادی می شوند. لذا بررسی قوانین توسط شورای اسلامی در دستور کار قرار گیرد.

عبدالله تصریح کرد: تعدد قوانین و تفسیر قانون باعث فساد در اقتصاد می شود و این نشان از بی کیفیتی برخی قوانین دارد. باید به کیفیت قوانین توجه شود. ضمناً ناظر قانون باید به قانون آگاهی داشته باشد و قوانین و مقررات را با نظرات کارشناسی فعالان اقتصادی تدوین کند. با توجه به نقش تعاونی ها در اقتصاد ایران و جهان، سعی کنیم جایگاه اقتصاد تعاونی را تقویت کنیم. سال 2025، سال اقتصاد تعاونی خواهد بود و تعاونی ها می توانند نقش جدی در رشد و توسعه اقتصاد کشور داشته باشند.

در پایان این همایش بیانیه ای با عنوان «بیانیه دومین کنفرانس امنیت اقتصاد ملی» قرائت شد که متن آن به شرح زیر است:

«مسئله امنیت بسیار مهم و یک اولویت است، بدون امنیت، زندگی مردم و فعالیت های علمی، اقتصادی و اداری کشور امکان پذیر نیست.

در دنیای امروز، پیشرفت اقتصادی در پرتو توسعه پایدار یکی از مهم ترین وظایف حکمرانی تلقی می شود و کشور عزیزمان نیز از این قاعده مستثنی نبوده است توسعه شکی نیست که توسعه اقتصادی کشور بدون زیرساخت های سیاسی و اجتماعی مناسب امکان پذیر نخواهد بود و یکی از مهم ترین مولفه های تشکیل زیرساخت های مناسب برای توسعه اقتصادی، امنیت و به فرموده مقام معظم رهبری امنیت است. از اهمیت اساسی برخوردار است و اگر امنیت نباشد هیچ چیز وجود نخواهد داشت. بنابراین امنیت اولویت اول و اقتصاد اولویت اول کشور است.

توجه به مقوله‌های امنیتی و اقتصادی، به‌ویژه با توجه به شرایطی که جهان با چالش‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی اقتصادی فراوانی مواجه است، بسیار مهم است، زیرا رونق تولید و تجارت در سایه رشد سرمایه‌گذاری حاصل می‌شود. و سرمایه گذاری به طور یکسان این امر در سطوح خرد و کلان محقق نمی شود مگر اینکه سرمایه گذار از امنیت فضای سرمایه گذاری اطمینان حاصل کند ایجاد این فضای امن سرمایه گذاری مهمترین وظیفه پلیس امنیت اقتصادی کشور است.

در حالی که سکتور خصوصی بر اهمیت امنیت در توسعه اقتصاد تاکید دارد، همکاری با پلیس امنیت اقتصادی کشور را به منظور ایجاد و ایجاد فضای امن برای فعالیت های اقتصادی در اولویت قرار داده است.

در این راستا، پلیس امنیت اقتصادی و بخش خصوصی در تعاملی گسترده با رویکردی مثبت، در مسیر مبارزه با فساد، افزایش شفافیت و اعتماد متقابل پلیس و فعالان بخش خصوصی، تسهیل فضای کسب و کار، رونق بخشیدن به عرصه هستند. جذب سرمایه های داخلی و خارجی و رفع موانع تولید و تجارت.

برگزاری دومین همایش ملی امنیت اقتصادی با حضور اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و پلیس امنیت اقتصادی، جلوه ای از وحدت ملی در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» است. ” ترویج ادبیات امنیت اقتصادی، اهمیت و الزامات آن، ضرورت همکاری موثر بخش خصوصی و پلیس امنیت، ایجاد اعتماد متقابل پلیس و فعالان بخش خصوصی، معرفی همه جانبه فعالان اقتصادی به خدمات پلیس امنیت و انتظارات فعالان اقتصادی پلیس امنیت اقتصادی از مهمترین اهداف و وظایف برگزاری این همایش هستند.

برگزاری این همایش اقدامی موثر در جهت ارتقای همکاری های پلیس و اتاق های سه گانه است و امید است اهداف و وظایف همایش محقق شود، همکاری ها توسعه یابد، زمینه های فعالیت های مشترک افزایش یابد و همکاری های یکدیگر افزایش یابد. تلاش های متقابل به رسمیت شناخته خواهد شد. همکاری و هم افزایی بین بخش خصوصی و پلیس امنیت اقتصادی در عمل محقق خواهد شد. “

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403080604342/%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D9%88%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%DA%86%D9%87-%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%86%D8%AF