قطعی برق رکوردشکنی تولید پسته زرندیه را کاهش داده است

قطعی برق رکوردشکنی تولید پسته زرندیه را کاهش داده است

ایسنا/ مرکز رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی پسته کاران منطقه مرکزی گفت: قطعی مکرر برق در تابستان مانع از ادامه تولید پسته در شهرستان زرندیه شد چرا که مرکز تولید پسته در این فرمانداری است.

محمود بارانی در فصل برداشت پسته در منطقه زرندیه در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کار برداشت پسته در شهرستان زرندیه از چهارم شهریور ماه آغاز شده و تا پایان مهرماه ادامه دارد و این روزها اوج برداشت این محصول استراتژیک است. در باغات پسته حلب

وی با اعلام اینکه سال جاری سال «برداشت» پسته است، افزود: سال جدید دوره‌ای در زمینه پسته‌کاری است که در آن تولید درخت پسته افزایش می‌یابد یعنی درختان پسته یک سال پربار دارند و کمتر.» در سال و در سال جدید به دلیل افزایش حجم تولید پسته، کار برداشت با سرعت بیشتری انجام می شود تا با فصل بارندگی همخوانی نداشته باشد و آسیب کمتری به روند برداشت وارد شود.

وی در ادامه، قطعی مکرر برق روزانه در باغات پسته را مشکل اصلی امسال دانست و گفت: با سرد شدن نسبی دمای هوا، تعداد قطعی ها کاهش یافت و خوشبختانه این روزها پسته بدون قطعی برق و جبران خسارت برداشت شد. برای کمبودها هفته اول برداشت پسته انجام می شود.

بارانی با اشاره به اینکه میزان محصول پسته در شهرستان زردیه 15 درصد افزایش یافته است، بیان کرد: علیرغم افزایش تولید پسته، با افزایش 15 درصدی تولید، به طور کلی تولید پسته سالم امسال نخواهد بود. خوب باش تفاوت قابل توجهی با سال گذشته دارد.

وی در تشریح علت افزایش پوسیدگی پسته گفت: قطعی برق روزانه در مناطق پسته خیز کشور باعث بسته شدن چاه های آب و اختلال در آبیاری باغ ها شد که منجر به متوقف نشدن محصول پسته شد. توانایی دریافت آب در زمانی که نیاز به آبیاری دارد، نیازهای خود را برآورده کرده و بخشی از محصول Puke شوید. در تابستان هر روز پنج ساعت قطعی برق وجود داشت و به دلیل گرمای بیش از حد امسال باغات آسیب جدی دید.

بارانی ادامه داد: معمولا از ابتدای تیرماه بدنه فیزیکی محصول پسته کامل شده و شروع به برداشت می کند و حتی سوختگی برگ درختان نیز رخ می دهد.

رئیس اداره سندیکای کشاورزی زرندیه گفت: پوسیدگی پسته در باغات پسته شهرستان زرندیه مشابه سایر مناطق پسته کشور است و میزان پوسیدگی ناشی از این کمبود در سراسر کشور 10 درصد است.

وی با اشاره به اینکه میزان تخلخل مجاز پسته در شرایط عادی بین سه تا پنج درصد است، گفت: افزایش تخلخل بین 30 تا 40 درصد نگران کننده است و آسیب زیادی به تولیدکنندگان این محصول استراتژیک وارد کرده است.

بارانی با اشاره به اینکه مدت و روزهای قطعی برق باغات پسته خراسان و کرمان و برخی مناطق پسته کاری کشور کمتر از منطقه مرکزی بوده است، افزود: امسال شدت قطعی برق در زرندیه بیشتر بوده است. نسبت به سال‌های گذشته و در تمام روزهای هفتگی تا روزهای تعطیل روزانه پنج ساعت قطعی برق رخ می‌داد و خسارت‌های شدیدی به باغ‌ها وارد می‌شد که نتایج آن در فصل برداشت قابل مشاهده است. قرار بود نمایندگان مردم استانداری در سازمان کشاورزی موضوع قطع برق باغات پسته خان ملت را پیگیری کنند تا 30 تا 40 درصد محصول دچار پوسیدگی نشود.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی پسته کاران منطقه مرکزی از مسئولان خواست تا از تولید به ویژه محصولات استراتژیک مانند پسته حمایت کنند چرا که بیش از 80 درصد پسته تولیدی زرندیه به کشورهای مختلف اوراسیا صادر می شود و خارجی می آورد. مبادله به کشور به مبلغ 270 میلیون دلار در سال.

وی با اشاره به اینکه کشت پسته در زرندیه بیکاری را به حداقل رساند، گفت: پسته محصول ملی ایران است و علاوه بر ارزآوری و تقویت چرخه اقتصادی کشور، ایجاد فرصت های شغلی نیز می کند. کشت پسته در زرندیه برای حدود چهار هزار نفر در ولسوالی سلطان احمدلو فرصت اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

وی همچنین با اشاره به قطع آب شرب منطقه سلطان احمدلو به دلیل اینکه قطب تولید پسته در زردیه است، گفت: قطعی آب نیز باعث شد تا از طریق مخازن تامین شود و باغداران هزینه زیادی را به این منطقه پرداخت کردند. خرید آب با تلفن همراه امسال قطعی آب و برق پسته کاران را مجبور کرد.

بارانی به مراحل فرآوری پسته اشاره کرد و گفت: با آغاز برداشت پسته، مراحل فرآوری شامل بلند کردن، پوست گیری، شستشو، سورتینگ، الک کردن، بخارپز کردن (جداسازی پسته پوست کنده از پسته بدون پوست) و نوار تست (بازرسی چشمی در زمانی که می شود). مشاهده). جدول) در کارگاهی که برگزار شد. کلیه عملیات پس از برداشت اعم از فرآوری، پوست گیری، سورتینگ، بسته بندی و … در واحدهای فرآوری مستقر در باغات پسته انجام می شود.

وی به دسته بندی پسته ها پس از خروج از مراحل مختلف ساخت اشاره کرد و گفت: پسته ها را حتی در بسته جمع آوری می کنند و در فصل زمستان با دستگاه های مخصوص برای استفاده در کارخانه های سوسیس و کالباس، آرایشگاه و شیرینی پزی خرد می کنند.

رئیس اتحادیه کشاورزی شهرستان زردیه گفت: مسئولان موظفند در فصل برداشت پسته همکاری لازم را داشته باشند تا محصول با کیفیت و مشخصات بالا برداشت و روانه بازار شود. تامین زیرساخت های مورد نیاز در فصل برداشت یک ضرورت مطلق است. از آنجایی که بخشی از نیروی کار برای برداشت محصول از خارج از شهر تامین می شود، تامین زیرساخت های خدماتی از جمله مسکن، حمل و نقل، نانوایی و … ضروری است زیرا در فصل برداشت به یکباره تعداد افراد شاغل در باغات پسته افزایش می یابد. آنها به خدمات رفاه اجتماعی و زیرساخت نیاز دارند.

نزدیک به 80 درصد باغات پسته استان مرکزی در زرندیه و از مجموع 12 هزار هکتار باغ پسته استان بیش از 10 هزار هکتار در این شهرستان است که 8 هزار هکتار آن در سلطان احمدلو قرار دارد. این منطقه و 2000 هکتار در منطقه شکرود زرندیه و 2000 هکتار از کل پارک های استان نیز در شهر ساوه واقع شده است.

محموله های پسته زرندیه از پایانه پسته این شهرستان به کشورهای اوراسیا، ترکیه، حوزه خلیج عربی، روسیه و برخی کشورهای همسایه صادر می شود.

طلای سبز یکی از مهم ترین محصولات تولیدی استراتژیک شهرستان زردیه به شمار می رود که به دلیل ارگانیک بودن، توانسته جایگاه خوبی در مبادلات ارزی، رونق اقتصادی منطقه کسب کند. و کشت پسته. در زرنیدیه توانست برای حدود چهار هزار نفر در منطقه سلطان احمدلو برای ایجاد فرصت های شغلی مستقیم غذا فراهم کند.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403071713046/%D9%82%D8%B7%D8%B9%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%AA%D8%B1%D9%85%D8%B2-%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%A9%D9%86%DB%8C-%D9%BE%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%B2%D8%B1%D9%86%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%B1%D8%A7-%DA%A9%D8%B4%DB%8C%D8%AF