یکی از مقامات ایمدرو تاکید کرد: در بحث نظارت و ایمنی، قوانین، مقررات و ساختارهای نظارتی باید ظرفیت حمایت و اجرا را داشته باشند. اما متاسفانه قانون به درستی اجرا نمی شود و شاهد موارد ایمنی زیادی در معادن هستیم.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، علي بهمني، بازرس ارشد سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني كشور (ايميدرو) با حضور جمعي از خبرنگاران با بيان اينكه معادن شامل 64 تا 70 واحد در قالب زیرمجموعه ها و زیرمجموعه های ایمیدرو. این سازمان تصریح کرد: امسال 64 واحد معدنی و صنعت معدنی به صورت مستقیم به ایمیدرو وابسته هستند. دفتر ایمنی ایمیدرو (HSEE) نقش سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت را بر عهده میگیرد تا مشخص کند که در کجا مشکلات واقعاً وجود دارد.
وی افزود: در ممیزی ها مشکلات را در حوزه های مختلف شناسایی و سیاست ها و برنامه ریزی ها را تدوین می کنیم. امکانات تحقیقاتی سازمان هم اکنون به ما کمک می کند. خوشبختانه در سه چهار سال گذشته هر مدیر ارشدی که به ایمیدرو سات آمد نگاه خود را به حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست داشت و نه تنها محدودیتی در این زمینه قائل نشد، بلکه اعلام کرد که سازمان از او حمایت و حمایت کنید. حداقل از سال 2014 این دیدگاه غالب در ایمیدرو بوده است.
این کارشناس ارشد ایمیدرو تصریح کرد: قوانین نظارتی به درستی اجرا نمی شود و به همین دلیل شاهد اتفاقات زیادی در این حوزه هستیم. در طول ده سال گذشته، تعداد تصادفات ناشی از نقص در اندازهگیریهای ایمنی کم نبوده و فهرست بلندبالایی خواهد بود. بنابراین لازم است با حضور وزارتخانه ها مرکز سیستم امنیتی ایجاد شود و ضوابط رعایت شود.
بهمنی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه در بحث ایمنی معادن و سایر حوزه ها نیز از شرکت های دانش بنیان استفاده می کنیم. به عنوان مثال، یک مشکل مهم در معدن، معادن روباز و در واقع بحث دامپرها بوده است. با دانشگاه خواجه ناصرالدین و در واقع با شرکت شبیه سازی قرارداد تحقیقاتی منعقد کردیم و طی بومی سازی که انجام شد برای اولین بار یک شبیه ساز کمپرسی ساختم. بحث شبیه سازها و افزایش مهارت اپراتورها بحث بسیار مهمی در حوزه معادن روباز بوده است.
وی با بیان اینکه بزرگترین کارفرما در حوزه معادن، وزارت کار است، خاطرنشان کرد: بزرگترین معادن در حوزه وزارت کار و زیر مجموعه شستا قرار دارد؛ در حال حاضر بزرگترین کارفرما در حوزه معادن، وزارت کار است. نکته مهم در اینجا این است که وضعیت حوادث معدنی باید رصد شود و وزارتخانه های صنعت، معدن، تجارت و کار به عنوان نهاد حاکم بر مسائل ایمنی معادن باید در ایمنی معادن بخش خصوصی دخالت کنند. ایجاد مرکز سیستم های ایمنی با حضور وزارتخانه ها باید قانون باشد تا شاهد حادثه در معادن نباشیم.
به گفته کارشناس ارشد ایمدرو، ایمدرو حداقل سه جلسه توسعه در سطح سازمان را ظرف یک سال برگزار کرد. علاوه بر این، دوره های آموزشی مکرر برگزار می کنیم. به منظور تهیه منابع آموزشی برای ایمنی در کار، متخصصان حوزه معدن گردآوری شدند و با گفتگو با وزارت کار، مرکز تحقیقات حفاظت از منابع آموزشی برای مقایسه استانداردها، قوانین و الزامات کار ایجاد شد. ایمنی معادن در کشور با کشورهای پیشرفته در قالب کتاب قوانین. بر اساس قوانین ایمنی در کشورهای توسعه یافته، موضوع معادن مورد مقایسه قرار گرفت و در مورد محدودیت ها بحث شد. این کتاب اکنون برای استفاده در سازمان آماده است. فعالیت های گسترده ای در حوزه نیروی انسانی در سازمان انجام می شود.
کارشناس ارشد ایمدرو در پایان به موضوع تشکیل کمیته ایمنی مین از سال 1392 اشاره کرد و گفت: این کمیته در وزارت ایمنی تشکیل و برای ساخت 6 پایگاه امداد و نجات تعیین شد. ایمیدرو در سال 1400 شروع به ساخت پایگاه کرد و برخی از آنها اکنون عملیاتی شده اند.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403071411169/%D9%82%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%86-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D8%B1%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF-%DA%A9%D9%87-%D8%AD%D9%88%D8%A7%D8%AF%D8%AB-%D8%A8%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF