قوانین و مشوق های توسعه مکران توسط اتاق ایران تدوین می شود

در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران، مقرر شد اتاق ایران قوانین و مشوق هایی را برای توسعه منطقه مکران برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در این منطقه تدوین کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، جلسه کمیته خدمات فنی مهندسی و ساختمان اتاق ایران در خصوص امضای تفاهم نامه بین اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران با حضور صمد حسن زاده رئیس اتاق ایران برگزار شد. اتاق ایران. این نشست با حضور محمدجلال مآب دبیر شورای توسعه سواحل مکران و پیام باقری نایب رئیس اتاق ایران برگزار شد.

در این جلسه علی نقوی – رئیس کمیته خدمات فنی مهندسی و ساختمان اتاق ایران – ابراز امیدواری کرد که امضای این تفاهم نامه نقطه عطفی در اداره کشور باشد و بخش خصوصی بتواند بازی کند. نقش موثر نقشی در این سطح از توسعه و اتاق ایران نقش خود را در عملکرد در سطح ملی ایفا خواهد کرد.

توسعه مکران می تواند کار همیشگی اتاق ایران باشد

صمد حسن زاده – رئیس اتاق ایران – در این دیدار با اشاره به اینکه توسعه سواحل مکران توانایی و مزیت بزرگی برای توسعه اقتصادی کشور و منطقه و ارتباط با کشورهای ساحلی دریای عمان دارد، گفت: و خلیج عربی گفت: در سال 1342 یک شرکت فرانسوی تحقیقاتی را در مورد شرایط اقلیمی ایران انجام داد و در این تحقیق با توجه به پیش بینی بحران آب و کم آبی ایران در دهه های آتی کارشناس. پیشنهاد شد از بین 36 میلیون نفر جمعیت ایران در آن زمان، 25 میلیون نفر باید به حاشیه دریای جنوبی ایران منتقل شوند و فعالیت های اقتصادی و غیره در این منطقه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با تحقق این انتظار، خطر کم آبی در کشور فراگیر شده است، خواستار توجه بیشتر به نوار ساحلی کشور شد زیرا ظرفیت و فرصت بزرگی برای مقابله با این بحران و توسعه اقتصادی است.

حسن زاده افزود: نمونه ای از چنین بحرانی را در دریاچه ارومیه شاهد هستیم که با وجود تغییر الگوی کشاورزی و تعطیلی کشاورزی، شرایط تغییر نکرده و این دریاچه در حال خشک شدن است. بنابراین باید از ظرفیت مکران برای توسعه استفاده کرد و امیدواریم با حضور بخش خصوصی و اتاق ایران نتیجه خوبی در مکران حاصل شود و همکاری در توسعه مکران برای ما رسالت بزرگ و فراموش نشدنی باشد. اتاق ایران.

رئیس اتاق ایران توسعه مکران را باید با الزاماتی همراه دانست و ادامه داد: پروژه عمرانی مکران نباید به سرنوشت برخی پروژه های دولتی که پس از مدتی فعالیت تعطیل شدند دچار شود. همچنین دولت باید کار در این زمینه را به بخش خصوصی بسپارد و فضای فعالیت را برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی بدون دخالت ایجاد کند.

حسن زاده با بیان اینکه مکران از قابلیت های طبیعی بسیار خوبی برای توسعه برخوردار است، به مثالی اشاره کرد و گفت: در این بین اماراتی ها با سرمایه گذاری های کلان پروژه نخل دبی را اجرا کرده اند و این توانایی به طور طبیعی در مکران وجود دارد و باید از آن در جهت استفاده استفاده شود. برای استفاده از این قابلیت ها در مکران در مناطق مختلف برنامه ریزی و فضاسازی کافی برای فعالیت های بخش خصوصی وجود ندارد.

چرا توسعه مکران تا امروز شکست خورده است؟

محمد جلال مآب – دبیر شورای توسعه سواحل مکران – نیز در این جلسه با بیان اینکه این شورا به دنبال ایجاد زمینه برای همکاری بخش غیردولتی در توسعه مکران است، گفت: سرزمینی که آب و آفتاب دارد. و زمین، و در مثلث انرژی جهان و راهروهای بزرگ قرار دارد و جهان در یک منطقه ایده آل برای سرمایه گذاری قرار دارد.

وی با بیان اینکه مکران دروازه توسعه کشور است، تصریح کرد: از دهه 50 مرحله بررسی توسعه مکران آغاز شد اما عوامل متعددی در عدم توسعه مکران تا به امروز تاثیر داشت. یکی از دلایل عدم توسعه منطقه مکران ریشه در مسائل جهانی و سیاسی دارد و تضاد بین قطب های قدرت در جهان باعث شده تا توسعه این منطقه در سیاست های قدرت های جهانی قرار نگیرد. غرب با در نظر گرفتن تأثیر این مناطق بر توسعه اقتصاد شرق ارائه می شود.

جلال مآب به عوامل داخلی موثر بر عدم توسعه مکران اشاره کرد و تصریح کرد: ناکارآمدی ناشی از سوء مدیریت و دخالت در کار نهادها و قوانین مختلف که با سرمایه گذاری در تضاد است، مجموعه ای از عوامل دیگر است که دست به دست هم می دهند. مکران در فقر و عقب ماندگی و عدم توسعه قرار می گیرد.

دبیر شورای توسعه سواحل مکران با تاکید بر اینکه عزم جدی در مناطق مختلف کشور برای توسعه مکران وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه دیگر مانند گذشته پول نفت وجود ندارد، دولت نمی تواند دخالت و دخالت کند. مثل اتفاقی که افتاد در سایر بخش‌های اقتصاد کشور، زمینه سرمایه‌گذاری در بخش‌های خصوصی و غیردولتی فراهم می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه امضای تفاهم نامه با اتاق ایران به فال نیک گرفته است، ابراز امیدواری کرد این همکاری اتاق ایران و شورای توسعه مکران منجر به تحولات مثبتی در این منطقه شود.

جلال مآب به انتظارات شورای عالی توسعه مکران از اتاق ایران اشاره کرد و گفت: برای توسعه مکران نیازمند قوانینی متفاوت با قوانین فعلی هستیم که همه دستگاه های کشور به آن پایبند هستند و نمی توانند به آن پایبند باشند. به راحتی تغییر کرد.» من معتقدم این قوانین نباید توسط کارشناسان دولتی نوشته شود و باید توسط بخش خصوصی تهیه شود.

وی ادامه داد: در این راستا از اتاق ایران می‌خواهیم با تشکیل کمیته‌ای در مدت کوتاهی قوانین و مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاری را تهیه و به شورای عالی توسعه مکران ارائه کند تا با حمایت‌هایی که از این موضوع می‌شود. . شورا مصوبات خود را دارد و هیات وزیران است و این قوانین باید با حمایت دولت و مجلس تصویب و نهایی شود.

مآب تصریح کرد: با این قوانین می توان سرمایه گذاری در بخش های کشاورزی، گردشگری، تجارت و شهرسازی را در اختیار بخش خصوصی در منطقه مکران قرار داد.

وی در ادامه با بیان اینکه قصد داریم مکران را با کمک مشاوران خارجی توسعه دهیم، دومین درخواست اتاق ایران را مطرح کرد و گفت: از اتاق ایران می خواهیم شرکت های خارجی را دعوت و با آنها برای سرمایه گذاری در مکران مذاکره کند. از آنجایی که این شرکت ها در کنار دولت ها نیستند، اتاق ایران باید آنها را به سرمایه گذاری تشویق کند و تضمین های لازم را ارائه کند.

مکران می تواند یک مرکز اقتصادی قوی در منطقه باشد

در این دیدار پیام باقری – نایب رئیس اتاق ایران – با اشاره به اینکه مکران گنجینه ای ارزشمند با قابلیت های بی بدیل برای توسعه اقتصادی در حوزه های مختلف از جمله انرژی، معدن، گردشگری و … است، گفت: مکران می تواند یک گنجینه قدرتمند باشد. زور اتاق ایران به عنوان یک مرکز اقتصادی در منطقه با همکاری هایی که در راستای توسعه کار فعالان اقتصادی انجام می شود، تلاش می کند تا توانمندی های بزرگ اقتصادی مکران را متبلور کند.

وی با اشاره به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر اهمیت نقش بخش خصوصی در رشد اقتصادی گفت: بخش خصوصی با همکاری دولت در هر کجا که وارد می شود تاثیر قابل قبول و قابل توجهی در اقتصاد کشور بر جای گذاشته است.

باقری با دسته بندی فعالیت هایی که باید در مکران انجام شود، تصریح کرد: یکی از مقوله های فعالیت ها ایجاد زیرساخت های برق، گاز و آب است که باید برای هر گونه فعالیت اقتصادی آماده باشد و زیر بار مسئولیت دولت قرار گیرد. البته بخش خصوصی نیز می تواند وارد این عرصه شود. کشور با بحران انرژی مواجه است و سرمایه‌گذاری که پا در این منطقه می‌گذارد انتظار دارد با آگاهی از زیرساخت‌های انرژی موجود کار را آغاز کند.

نایب رئیس اتاق ایران با بیان اینکه مشکل کمبود منابع نداریم، تاکید کرد: دسته دوم فعالیت هایی که باید انجام شود این است که طرح ها و مدل های اقتصادی پایدار، قابل پیش بینی و موجه به سرمایه گذار ارائه شود تا بتواند به آن دست یابد. این آنها تشویق می شوند تا برای تضمین مالکیت و سرمایه تلاش کنند.

باقری پیشنهاد کرد با استفاده از توان تمامی کمیته‌های اتاق ایران از جمله مرکز انرژی، معدن، سرمایه‌گذاری و تحقیقات، به یک متدولوژی مشخص برای توسعه منطقه مکران برسیم تا اتاق ایران نقش خود را در پیشبرد توسعه دنبال کند. اهداف شهر مکران بر اساس برنامه و به صورت عملی.

تکرار تجربه مناطق آزاد قبلی باعث توسعه مکران نمی شود

محمد هلاوی – رئیس هیئت مدیره انجمن اوپک و عضو کمیته خدمات مهندسی و فنی ساختمان اتاق ایران – نیز امضای تفاهم نامه بین اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران را مثبت توصیف کرد. در این مراسم بیان شد: چشم انداز و سیاست حرکت صنایع به سواحل و آب ها تجربه ای است که نتیجه موفقیت آمیز داشته است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه نباید تجربه مناطق آزاد برای مکران تکرار شود، افزود: این تفاهم نامه در راستای همکاری بخش خصوصی و مجموعه مکران است، اما مناطقی را تحت عنوان آزاد، آزاد ایجاد کرده ایم. . نتایج نهایی او در اقتصاد نشان می دهد که تجربه خوبی نبود.

حلوای با اشاره به اینکه نوع و جایگاه حاکم بر این حوزه ها باید تغییر کند، تصریح کرد: موضوع این نیست که آیا مدیریت اشتباه کرده یا نه، بلکه موضوع علاقه در این حوزه، نوع زمینه و مقرراتی است که در آن وجود دارد. ما بازی می کنیم و در این زمینه انتظار داریم از تجربه جهانی کمک بگیریم.

رئیس هیئت مدیره انجمن اوپک تاکید کرد: باید مناطق مستقل از ساختار فکری حاکم بر اقتصاد کشور را 40 سال ایجاد کنیم و باید چارچوبی مستقل برای قوانین و امنیت سرمایه با اجزای بانک جهانی ایجاد کنیم. و پس از 10 سال نتایج آن در توسعه مناطقی مانند مکران خواهد بود.

حلفای با بیان اینکه اتاق ایران باید محور این حرکت باشد، گفت: نباید دوباره از تجربیات گذشته عبور کرد و اگر می خواهیم مکران منطقه تاثیرگذار در اقتصاد کشور باشد باید شیوه تعامل را تغییر دهیم. در فعالیت های اقتصادی در این منطقه است.

عضو کمیته مهندسی و خدمات فنی ساختمان اتاق ایران گفت: مکران علاوه بر تغییر قوانین باید برای جذب سرمایه به بخش خصوصی واگذار شود و بخش دولتی و خاسلتی در این بخش فعالیت نکنند.

توسعه نباید به قیمت قربانی کردن محیط زیست صورت گیرد

در این نشست رضا حاج کریم، رئیس فدراسیون صنعت آب ایران، امنیت و توسعه پایدار را به عنوان عناصر به هم پیوسته برشمرد و گفت: برخی از همسایگان ما در خلیج فارس، توهمات جزایری را به این دلیل است که در منطقه هستند. . از زمین هایی که برای آبادانی در نظر گرفته شده، جابه جا نمی شوند و این نیز هشداری برای مکران است.

وی به اهمیت نقش سواحل در توسعه اشاره کرد و گفت: 55 درصد از جمعیت جهان در کنار سواحل و آب زندگی می کنند و این رقم در سال 2050 به 70 درصد خواهد رسید و این در حالی است که تنها 2 درصد از جمعیت جهان در کشور ما در منطقه ساحلی زندگی و کار می کند.

حاج کریم نسبت به ادامه روال گذشته در توسعه مناطقی مانند مکران هشدار داد و گفت: اگر از مدل های قبلی تامین مالی برای توسعه این مناطق استفاده کنیم با ریسک مواجه می شویم و هیچ چیز خوبی در انتظار ما نخواهد بود.

رئیس فدراسیون صنعت آب ایران با اشاره به تفاهم نامه اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران، ابراز امیدواری کرد با ورود اتاق ایران به توسعه مکران، رویه های تامین مالی تغییر کند.

حاج کریم همچنین گفت: مکران یکی از آخرین سرزمین های بکر است و امیدواریم مدل صنعتی شدن اصفهان که منجر به کمبود آب و عسلویه در این منطقه شد، تکرار نشود و توسعه در این منطقه صورت نگیرد. هزینه ایثار محیط زیست

مکران جز با تکیه بر بخش خصوصی حل نمی شود

مهدی طبیب زاده، رئیس اتاق کرمان نیز با اشاره به اینکه توسعه مکران به روش های قبلی موفق نخواهد بود، گفت: دولت پول سرمایه گذاری ندارد و سرمایه گذاران خارجی با شرایط فعلی وارد نمی شوند. برای جذب سرمایه گذاران در این بخش، مدل تامین مالی خصوصی باید تغییر کند.

وی به تجربه موفق بخش خصوصی در بخش های مختلف از جمله احداث نیروگاه اشاره کرد و تاکید کرد: مکران بدون تکیه بر بخش خصوصی ثبات نخواهد داشت و توسعه این منطقه با استفاده از منابع دولتی و خصوصی راه به جایی نخواهد برد. شرکت ها

طبیب زاده در ادامه با بیان اینکه رهبری همواره بخش خصوصی را ناجی کشور می دانند، اما چرا به بخش خصوصی به دلیل نظر مثبت آنها فرصتی داده نمی شود، خطاب به دبیر شورای توسعه سواحل در مکران گفت: این امر باعث شده است که این امر به خوبی انجام شود. شکستن سد و با تغییر شرایط، سرمایه واقعی را به سمت بخش خصوصی برای توسعه مکران جذب می کند.

رئیس اتاق کرمان تغییر قوانین جاری را نیز توصیه کرد و افزود: بخش خصوصی برای کار به فضا و بستر نیاز دارد و این بخش باید احساس کند که فضا برای سرمایه گذاری آماده است. برای توسعه مکران باید قوانین خاصی از دیدگاه گسترده و با کمک کارشناسی جهانی و مشورت با بخش خصوصی تهیه شود تا پس از تصویب به عنوان یک قانون قوی و مورد توافق، مبنای ورود قرار گیرد. مکران. بخش خصوصی و توسعه مکران.

در پایان این نشست تفاهم نامه همکاری بین اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران برای آغاز رسمی این همکاری ها به امضای طرفین رسید.

قوانین و مشوق های توسعه مکران توسط اتاق ایران تدوین می شود

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403080704612/%D9%82%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%86-%D9%88-%D9%85%D8%B4%D9%88%D9%82-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%85%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%AF%D9%88%DB%8C%D9%86-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF