لایحه جدید تجارت به صنعت و تجارت ضربه می زند

لایحه جدید تجارت به صنعت و تجارت ضربه می زند

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت: آنچه در متن پیش نویس قانون تجارت جدید آمده است نیازمند بازنگری جدی است. زیرا پاسخگوی نیازهای قانونی ما نیست و اجرای آن بر بخش تجاری و صنعت تاثیر خواهد گذاشت. امیدوارم اگر قانون تصویب شود، قانونی معتبر، قوی و مهم باشد.

به گزارش اسنا، قانون تجارت ایران در سال 1311 تصویب شد. یعنی بیش از 90 سال از تصویب این قانون تا کنون می گذرد. با توجه به تحولات و پیشرفت هایی که کشور در سال های اخیر در حوزه تجارت شاهد بوده است، از ابتدای دهه 80 دولت به اصلاح لایحه قانون تجارت ادامه داد و در سال 1383 لایحه قانون تجارت به مجلس تقدیم شد. . بررسی این طرح ادامه داشت تا اینکه سرانجام مجلس نمایندگان در 28 فروردین 1403 هجری شمسی این طرح را تصویب و برای بررسی به شورای نگهبان فرستاد. در این رابطه محمدعلی اسفنانی، سرپرست معاونت امور سازمان عقاب و سخنگوی این سازمان در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا توضیحاتی ارائه کرد.

لایحه تجارت باید قوی و قوی باشد

محمدعلی اسفنانی، سرپرست معاونت پیشگیری سازمان زندان های کشور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اهمیت تجارت، گفت: شاهد تحولات عظیمی در حوزه تجارت به ویژه تجارت بین المللی هستیم. . امروز حرکت با سرعت دنیا در تجارت کار هیچ کشوری نیست. معمولا کشورهایی که قوانین خوبی در این زمینه ندارند نمی توانند خود را با قوانین بین المللی تطبیق دهند. طبیعی است که از قافله کشورهای توسعه یافته عقب بمانند و رنج بکشند. ما باید بپذیریم که عمل حرف اول را در جهان امروز می زند. بسیاری از این جنگ‌ها و مشکلاتی که در حال حاضر با آن‌ها مواجه هستیم، به نوعی به مسائل اقتصادی و تجاری مربوط می‌شود.»

اسفنانی ضمن تاکید بر لزوم بازنگری در مواد لایحه قانون تجارت خاطرنشان کرد: من معتقدم آنچه در متن قانون آمده و من رعایت کردم نیاز به بررسی جدی دارد، این بدان معناست که نه تنها اصلاحاتی که انجام شده است پاسخگوی نیازهای قانونی ما نیست، اما همین مصوبات جدید هم باید بررسی شود، البته شورای نگهبان هم اکنون اعتراض کرده است. انشاءالله در صورت تصویب قانون، قانون معتبر، قوی و مهمی خواهد بود.

قانون تجارت باید پاسخگوی نیازهای بخش تجاری باشد

سخنگوی سازمان عقاب الدوله ادامه داد: کسانی که در عرصه تجارت و اقتصاد فعال هستند می دانند که اگر به ضرورت های این کسب و کار توجه نشود، طبیعی است که تاثیر آن تنها بر خودشان نباشد. بلکه بر جامعه گرچه ممکن است به طور موقت یا “در مدت کوتاهی به نفع افراد باشد، اما در نهایت ضرری برای جامعه و خودشان خواهد بود.”

وی افزود: عرصه امروز عرصه اقتصاد است. مثلاً فرض کنید ادغام 3 وزارتخانه و تبدیل آنها به وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت اشتباه بزرگی بود. ما الان وزارت بازرگانی نداریم. البته وقتی وزارت بازرگانی نداریم، بحث ها در داخل وزارت صنعت و معدن است و به خاطر نفوذش رنگ می بازد. بنابراین زمانی که ما چنین الزام اجرایی داریم، لازم است قانونی که ما تصویب می کنیم، قانونی کامل، جامع و کاملا مشخص باشد که بتواند پاسخگوی تمام نیازهای کشوری مانند کشور عزیزمان باشد.

اتاق بازرگانی یکی از متولیان اصلی تجارت در کشور ما است

اسفنانی در خصوص نقش برجسته اتاق بازرگانی در عرصه بازرگانی گفت: اتاق بازرگانی همانطور که از نامش پیداست باید تمامی مسائل پیش روی بازرگانان و بازرگانان را پوشش دهد و در نظر بگیرد. وقتی می گویم همه دروسش را از صفر تا صد بخواند. فقط این نیست که تاجران چه نوع کالاهایی را وارد و صادر می کنند، چقدر صادرات و واردات دارند و چگونه در کشور توزیع می شوند. مطالعه پیش نویس قانون تجارت یکی از مواردی است که اتاق بازرگانی باید به آن بپردازد و از منافع تجار دفاع کند.

معاون پیشگیری سازمان زندانهای دولتی کشور همچنین تصریح کرد: به هر حال این کاسبان برای اخذ مجوز باید به مراکز دولتی مراجعه کنند، اتاق بازرگانی رابط بسیار محکمی بین دولت و بازرگانان است. اتاق بازرگانی باید از نیازهای جامعه آگاه باشد از آنجایی که قانون تجارت را به روز و منطبق بر نیازهای روزمره جامعه می دانیم، اتاق بازرگانی نیز باید اطلاعات خود را به روز نگه دارد و داشته باشد. کارشناسان جامع در زمینه تجارت در کشور.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403071713308/%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%AD%D9%87-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D9%88-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%B6%D8%B1%D8%A8%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8%AF